Farvel til AdSense og nesten 12,000,- i årlige passive inntekter på autopilot

Da har dagen endelig kommet hvor jeg sier farvel til en av de mest stabile inntektskildene og trofaste følgesvennene denne bloggen har hatt siden starten. Jeg har akkurat fjernet alle AdSense-annonsene mine fra alle sidene på bloggen. Med mindre jeg har oversett noe, skal det ikke lenger være en eneste AdSense-enhet igjen på hele Glabladet nå.

Dette har vært noen av de enkleste pengene jeg har tjent i hele mitt liv, ettersom jeg ikke egentlig trengte å gjøre noe aktivt for å holde inntekten vedlike. Jeg trengte bare å lime inn annonsekodene diverse steder på bloggen, og fortsette å blogge. Voila, så tjente jeg penger pr. klikk på annonsene fra Glabladets lesere. Nesten for godt til å være sant, eller hva? :)

Hvorfor i alle verdens dager…?!

Så hva skjer? Har det endelig klikka for meg once and for all? Neh, sagt det før og sier det igjen: Ship has sailed, dear.

Så hva er grunnen?

Tja, kanskje jeg gjør dette for å forvirre alle som tror at profitt er mitt eneste motiv for å drive denne bloggen. :)

Det er egentlig mange grunner, men ingen som utmerker seg spesielt. Et dekkende svar ville vært at jeg ser på dette som et eksperiment. Jeg har observert at nesten ingen utenlandske «probloggere» kjører AdSense på sine sider, selv om de fleste gjerne gjorde det i begynnelsen. Jeg tror «there comes a time in every blogger’s life…» – rett og slett. Man innser at det har vært kjekt å tjene de enkleste pengene ever i 2,5 år (i mitt tilfelle), men at det kanskje er på tide å prøve andre muligheter.

Hvordan vil dette påvirke inntekten min?

Mesteparten av min blogginntekt kommer fra affiliatesalg og tjenester jeg tilbyr diverse kunder. AdSense har ikke vært den største inntektskilden på denne bloggen siden de to første månedene av glarrieren min. ;)

Uansett blir jeg ikke overrasket om jeg kommer til å tjene mer som en (direkte eller indirekte) konsekvens av å fjerne AdSense. Ettersom jeg jevnlig holder liv i denne bloggen uansett, kan jeg like gjerne la de verdifulle AdSense-klikkene gå til mine private annonsører i stedet. De vil da få mer igjen for å annonsere hos meg, og kombinert med noen smart sammensatte annonsepakker, kan det fort vise seg at dette kan bli mer lønnsomt enn AdSense noensinne var.

Nå er det nemlig ikke lenge igjen før de nye annonsepakkene kommer. Etter Glabladets relansering 1. juli, har etterspørselen vært stor, med flere henvendelser i mailboksen min fra potensielle annonsører. Det var med viten og vilje at jeg midlertidig fjernet muligheten for å slippe til nye annonsører, ettersom jeg rett og slett ville «bygge siden litt opp igjen», trafikkmessig, før jeg lot dem slippe til, samt vise at jeg virkelig er aktiv igjen, og mener alvor.

Inntil videre, hvis du kunne tenke deg å annonsere på Glabladet, anbefaler jeg deg å melde deg på Glabladets nyhetsbrev for partnere, for å være sikker på at du er blant de første som får vite når de nye annonsepakkene er tilgjengelig:

 

Påmeldingsskjema til Glabladets nyhetsbrev for partnere:
 

 

 

Navn:
Epost:

 

Masse mer info om annonsepakkene kommer snart, og det vil være mulig å bestille fra og med neste uke (senest).

Så da gjenstår det bare for meg å si: Takk for alt, AdSense. Du har vært en fin og stabil inntektskilde og er fortsatt en av de beste måtene for nyetablerte bloggere å begynne å tjene penger på, men jeg er redd vi har vokst fra hverandre… Det er ikke deg, det er meg. Jeg håper du kan finne en plass i hjertet ditt til å… til å tilgi meg… :(

… :D

Legg igjen en kommentar