Fatale humørsvingninger

Jeg støtter uforutsigbarhet. Forutsigbare mennesker, situasjoner eller oppgaver blir fort kjedelig. Uforutsigbare humørsvingninger derimot, kan få fatale konsekvenser. Og det går utover alle rundt deg, enten du skjønner det eller ikke. Vi plukker det opp.

Hvis du stadig skifter fra å være blid og glad den ene dagen, til å være pottesur den andre dagen, blir folk usikker på deg. Vi blir mer forsiktig rundt deg fordi vi ikke kan vite hva du tenker. Merk deg den setningen. Vi vet ikke hva du tenker. Dette er i seg selv ironisk, da det er nettopp dette du sannsynligvis forventer at vi skal vite. Vi skal helst ha forståelse for, og skjønne hva du tenker/gjennomgår uten at du trenger å si noe.

Men tror du vi er tankelesere?

Dette har direkte med selvdisiplin å gjøre. Er du i stand til å legge ting bak deg når du kommer i nye situasjoner? Eller lar du humøret ditt gå utover uskyldige folk? Velger du å være sterk, eller gir du etter for svakheten? Skylder du på at du ikke kan hjelpe for det, eller innser du at det er du selv som må ta kontroll for å forbedre deg (og dermed dine relasjoner)?

I et samboerskap fungerer denne typen oppførsel som gift. Hvis du “stort sett” er hyggelig, men en sjelden gang er pottesur uten noen åpenbar grunn for samboeren din, og du fortsetter å la det skje; gratulerer. Du er godt i gang med begynnelsen på slutten.

Keep up the good work. Før du vet ordet av det sitter du der alene, venneløs og ensom fordi du ikke engang hadde selvdisiplin nok til å gjøre det som var best for deg da du hadde sjansen. Hvor mange sjanser skal du fortsette å fucke opp? Vær sikker på at så lenge du ikke utvikler deg som person, så vil du se mindre og mindre til nye sjanser. Kast ikke bort de du får.

Du har muligheten hver dag til å fylle ditt liv med positive, hyggelige mennesker som passer din personlighet. Ikke kast bort muligheten til å ha et godt liv pga. tåpelig egoisme, mangel på selvinnsikt og håpløse forventinger om andres innsikt i din hjerne. Det vil bare slå tilbake på deg selv.

Legg igjen en kommentar