Feir dine små suksesser

Ting tar tid. Å nå dine ultimate mål vil ikke være gjort over natten. Hvordan kan du få tiden til å gå fortere mens du venter på den store bragden du drømmer om å oppnå? Feir dine små suksesser!

Dette er faktisk veldig viktig. Jeg har gjort dette ved flere anledninger her på bloggen. Det kan kanskje virke som jeg skryter uhemmet av noe som er relativt lite, som f.eks. da jeg stolt presenterte statistikken over april tidligere i år, som jeg knuste like etter ved å prestere mer enn dobbelt så bra i mai. Jeg droppet likevel «skryteartikkelen» for mai-statistikken, for å ikke fremstå som altfor blærete. Men de som er interessert i detaljer kan alltids legge igjen en kommentar.

Poenget mitt er uansett å feire de små suksessene underveis. Selv om jeg nærmer meg målet mitt med stor fart – inntekten i mai tilsvarte faktisk det jeg fikk i 40%-stilling på kiwi ( ;) ) – har jeg enda langt igjen. Her er noen andre eksempler på ting jeg har blitt utrolig glad for/stolt av og oppmuntret/motivert av så langt i min «bloggekarriere»:

Når andre gjør tingene jeg hadde regnet med å gjøre selv

Jeg husker for en tid tilbake, da jeg skulle legge inn en artikkel på MSN Reporter. Jeg kopierte inn URL’en, og syntes jeg så en melding om at URL’en allerede fantes fra før. Men den forsvant fort, og jeg ignorerte den. Jeg hadde jo bare nettopp lagt ut artikkelen på bloggen min. Men da alle felt var fyllt ut, og jeg skulle sende inn artikkelen, gikk det ikke. Så jeg prøvde igjen. Nei, ikke denne gangen heller.

Så jeg gikk på forsiden av MSN Reporter. Og der var jammen meg artikkelen min lagt ut av en annen person. Meget hyggelig, overraskende og uventet. Pga. dette hadde jeg en god følelse resten av dagen. Jeg følte at jeg virkelig hadde bidratt med noe som var bra nok til at andre ville anbefale det for meg. Senere har dette skjedd flere ganger både på MSN Reporter og Bloggrevyen.

Når noen faktisk har blitt inspirert av bloggen min

Jeg får stadig flere mail i innboksen (beklager til de som fremdeles venter på svar, det kommer), og jeg har så og si ingen negative tilbakemeldinger. Det virker som om at folk virkelig setter pris på siden, syns det er en genial idé, og blir inspirert til å gjøre noe mer givende utav livet. I tillegg får jeg stadig flere bokmerker og RSS-abonnenter. Jeg vet om flere som har startet/gjenopptatt blogging pga. det jeg har skrevet i mine artikler.

Det viser seg altså at mitt hovedmål fremfor alle andre, nemlig å hjelpe mennesker med å øke bevisstheten og bidra til samfunnet på min egen måte, virkelig har slått gjennom. Men bare for noen. Jeg jobber kontinuerlig med å få flere folk til å oppdage Glabladet, og jeg setter pris på all hjelp jeg kan få av dere andre, som liker det jeg gjør. Benytt gjerne den nye «Send til en venn«-funksjonen nederst i alle artiklene til å sende enhver artikkel på mail til noen du kjenner.

Når jeg tjener uventet mye på Adsense

For noen måneder siden, rundt samme tid som det jeg skrev over, hadde jeg min første utrolig bra Adsense-dag. Jeg fikk langt flere klikk enn vanlig, og tjente dermed mye mer. Dette var snakk om smådollar, men det føltes likevel som «mye» i forhold til de resultatene jeg var vant med fra før. Jeg gikk på butikken på ettermiddagen og følte meg tvers gjennom glad. Jeg så at det var mulig å tjene greie penger på å blogge. Og siden den gang har resultatene bare fortsatt å gå oppover.

Når noen gir meg en donasjon

Å få en donasjon, «gratis» penger, gitt frivillig av noen som mener det du gjør er så bra at de føler for å bidra med en slant, er kanskje en av de beste tilbakemeldingene man kan få. Jeg tilbyr gratis innhold, innhold som jeg like gjerne kunne ha samlet i en bok og tjent penger på. Eller jobbet for et annet magasin og tjent penger på. Men jeg jobber gratis. Jeg har funnet alternative løsninger å få betalt på. Ingen som leser Glabladet trenger å ofre en krone, og da er det ekstra hyggelig når noen gjør det likevel.

Å selge annonser

Siden før Glabladet ble lansert visste jeg at salg av annonser skulle være den største inntektskilden på bloggen. Jeg skulle tilby en så bra nettside at mange folk kom innom, og dermed kunne tilby annonsører en ny mulighet til å markedsføre seg selv. Dette har hittil funket strålende, og jeg har allerede hatt 10 forskjellige, individuelle annonsører på bloggen min. Jeg hadde en kampanje i mai som funket bra (3 for 2), men tilbyr fortsatt lave priser i forhold til hvor mange besøkende jeg har.

Alexa-ranken blir stadig bedre

Jeg har vært en del inne på Alexa og sjekket hvordan jeg ligger an på verdensbasis. Noen mener at Alexa er ubrukelig, men jeg ser ingen grunn til at det ikke gir en bra indikasjon på reelle fakta om en nettside. Om ikke det stemmer 100%, så er det ikke langt fra sannheten.

Min Alexa-rank er for øyeblikket 283,716. Det vil si at nettsiden min er den 283,716. mest populære nettsiden i verden – i følge Alexas utregning av trafikk (hvordan de enn gjør det). I Norge ligger jeg akkurat nå på 1042. plass, men for et par dager siden var jeg på 992. plass. Alexa svinger fort, men jeg ser for meg at jeg ligger langt bedre an om noen måneder enn det jeg gjør i dag. Uansett er jeg svært fornøyd med veksten jeg har hatt i det siste. Husker når jeg lå på 700,000-og noende plass, og lurte på om jeg noen gang kom til å gjøre det like bra som mine «konkurrenter». Vel, denne uken er jeg forbi dem. :)

Fra 0-3000 treff på Google

Her er et skjermbilde av et Glabladet-søk tatt 27.01.2008:

Og her er et skjermbilde av et Glabladet-søk tatt 31.05.2008:

Det tar altså ikke så veldig lang tid før nettsiden din indekseres i søkemotorer. Er du litt heldig, har du fått mange innlinker og omtaler på andre sider også. Jeg kunne sikkert ha klart langt flere enn 3000 treff dersom jeg hadde pinget enda flere nettsider hver gang jeg skrev et blogginnlegg, men jeg syns det er artig å se på hvilken innflytelse jeg har hatt på søkemotorene på bare noen måneder. Jeg anser ikke 3000 treff som en «suksess», men bare som litt utrolig, med tanke på at jeg var tilnærmet evneveik på dette området før jeg startet.

Kommentarer

Og til slutt kan jeg nevne at jeg syns det er utrolig hyggelig å få kommentarer på artiklene mine. Jeg vet at det er mange av dere der ute som aldri har skrevet en kommentar enda, men som likevel følger med. ;) Jeg er ofte en av «dere» når jeg er på andre nettsider. Det er ikke alltid man vet om man har noe særlig fornuftig å bidra med i et kommentarfelt. Men jeg er blant dem som liker å bare få en bekreftelse på at det jeg skriver blir godt likt, så kommentarene trenger ikke akkurat å oppfinne hjulet på nytt. Uansett, til de som allerede kommenterer: Tusen takk! Fortsett med det, jeg setter skikkelig stor pris på det.

Det er dere lesere jeg er her for – enten dere gir et pip eller ikke!

Takk for at dere stadig kommer tilbake. :)

Så, feir dine små suksesser…

Ikke la utålmodigheten din ta knekken på deg. Jeg vet du har mye større mål enn der du er akkurat nå. Det gjelder de fleste – fordi selv de som har oppnådd det som en gang var deres mål, vil stadig sette seg nye mål. Det som andre vil se på som lite eller uten betydning, kan bety langt mer for deg. Derfor: Feir dine små suksesser og drit i hva andre syns. Om de ikke tåler at du har noe å være glad for, så er det deres problem.

Hallelujah! ;)

Legg igjen en kommentar