Film: Safe House

Når jeg nå skriver min 10. filmomtale på Glabladet, har jeg egentlig for lengst innsett at jeg ikke er spesielt glad i å anmelde filmer. Jeg er veldig glad i å SE filmer, men det blir noe annet. Jeg liker å nyte en god film for meg selv, men er ikke like begeistret for å skrive om den for å få andre til å forstå hva jeg mener.

Å ha «filmkritiker» som yrke, må være en av de tåpeligste yrkestitlene som finnes. Det er utrolig å tenke på at noen får betalt for å se en film, for så å skulle overbevise oss andre med sine meninger om filmen. Hva hvis filmkritikeren er en kvinne med mensen? Er det da så rart at hun kanskje syntes Saw var et makkverk gjennomsyret med dobbeltmoral? Kanskje lett å glemme at vi har med en psykopatisk morder å gjøre, og at filmskaperne ikke akkurat hadde noe dypere budskap med filmen enn å skremme og underholde litt?

Dagshumør kan påvirke alt vi gjør. Hvis jeg er i ekstra godt humør, kan det hende jeg blir enda mer positiv til en film som i utgangspunktet var bra, enn jeg hadde vært hvis katten min akkurat hadde blitt spist av en hund den dagen. Jeg foretrekker å vite så lite som mulig om enhver film jeg ser, og prøver så godt jeg kan å unngå både trailere (som ofte spoiler flere av filmens høydepunkter) og hva en eller annen tulling i avisen måtte mene.

Og på bakgrunn av dette, skal du nå få høre hva tullingen bak Glabladet mener om filmen Safe House. Poenget er at jeg oppfordrer deg til å gjøre opp din egen mening når det gjelder film, såvel som alt annet her i livet. Skulle du likevel være av typen som liker å lese filmomtaler, så er du jo velkommen til å lese videre. Det er deg jeg skriver for, selv om jeg selv er tåpelig som gjør det. Jepp, menneskehetens dobbeltmoral er like kompleks som udødelig.

Anyway, filmen var bra. Den inneholdt mye action, adrenalin og spenning.

Samt Denzel Washington… Og Ryan Reynolds.

Anbefales! :)

Legg igjen en kommentar