Film: Super 8

Handlingen i Super 8 foregår på 70-tallet. Selv om jeg ikke kan komme på mange filmer fra 70-tallet som jeg liker, er det flere nyere filmer hvor handlingen foregår på 70-tallet som jeg liker godt. Sånn som Zodiac og The Lovely Bones. Det er jo hovedsaklig historien i disse filmene jeg liker, men settingen har også mye å si.

I Super 8 stifter vi bekjentskap med en haug med unger som prøver å lage en film. Ungene spiller ganske bra, og den første halvdelen av filmen er ganske OK. Men midt i filmen forsvinner jenta fra handlingen, og filmen blir kjedelig, forutsigbar og full av klisjéer (som «slasken» av en far som egentlig er god på bunnen – HVOR MANGE GANGER HAR VI IKKE SETT DET FØR?!).

Og så kommer det. Det regissør J.J. Abrams har lagt opp til under hele filmen. Jepp, vi snakker Cloverfield 2. For barn! «Ouh, det er et stort, skummelt monster der ute, vi må være redd for det skumle monsteret, oooouuuh, jeg fryyykter det store, slemme monsteret».

Cloverfield var helt grei popcornunderholdning, men nå har samme produsent klart å vikle inn Cloverfield i en setting på 70-tallet, som jeg mener bare forstyrrer handlingen i filmens første halvdel.

Kunne ikke dette rett og slett bare vært en film om unger som prøver å lage en film? Samspillet mellom ungene er ganske interessant og vi kjenner oss igjen fra barndommen. Men med en gang det teite monsteret kommer, så blir det bare så usannsynlig dumt at man skjønner at dette er en film beregnet for små barn og voksne stonere.

Jeg stusset forøvrig over hvorfor hovedrollegutten hadde ekstreme poser under øynene i første halvdelen av filmen, men ikke siste halvdel?!

Jeg trodde dette skulle være en av sommerens verdige kinobesøk, men i stedet fikk jeg en eviglang bekreftelse på at hundrelappen hadde vært bedre investert i Vikingarnas Greatest Hits eller [insert absurd alternativ her].

Hva er det med denne fetisjen for store monstere, biler som transformeres og effekter hinsides all troverdighet i Hollywood for tiden??? Gi meg en pause! :/

Filmen på slutten av filmen var bedre. Da får vi se ungenes ferdige filmresultat. Men grunnet monsterdistraksjonene i filmens andre halvdel hadde jeg personlig glemt at de faktisk prøvde å lage en film.

Alt i alt: Bruk heller pengene på gjenoppbygging av Utøya eller noe annet fornuftig, enn dette makkverket her, med mindre du har små barn og klarer å dagdrømme i to timer.

Super 8 – not so great. Terningkast 2.

Legg igjen en kommentar