«Følg veien med et hjerte» – Dag 3 Steve Pavlina-seminar

Jonas er i Las Vegas for å delta på Steve Pavlina-seminar og blogger fra oppholdet, inntrykkene og innsikten fra seminaret.

Seminaret er over, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd. Å se Las Vegas var fantastisk. Å møte en haug med oppegående, inspirerte mennesker av typen: Spirituelle lærere, internettmarkedsførere, suksesscoacher, ekstremt heite rawfood yogainstruktører osv, en type folk jeg stort sett bare leser om på internett, var uvurderlig.

Og seminarinnholdet og øvelsene vi gjorde var som amerikanerne ville sagt det: LIFE CHANGING :-)

Det er særlig en ting jeg sitter igjen med nå helt på slutten:

Etter å ha gått igjennom alle mine livsområder begynner jeg å se et mønster. Jeg begynner å se hva som skal til for å komme videre til Planet B. Og nøkkelen, the missing link er mot. COURAGE som Steve kaller det. Å følge veien med et hjerte.

Mange av vennene mine ville nok sagt at jeg allerede er ganske modig og er flink til å utvide komfortsonen min. Allikevel merker jeg at jeg fortsatt har mye å gå på. Jeg kan gjøre en modig handling og så leve på det de neste tre ukene, jeg kan være modig på et område av livet og neglisjere andre, kanskje viktigere områder. Det å følge hjertet sitt er en konstant utfordring, noe jeg hele tiden må gjøre om jeg ønsker å vokse.

Ved å følge veien med et hjerte får vi en sitrende, optimistisk energi i kroppen som resten av verden merker umiddelbart.

Ved å følge veien med et hjerte åpner vi oss opp for mer glede, men også mer sorg. Vi blir mer sårbare og mer lekne og glade.

Og ved å følge veien med et hjerte viser vi verden at vi tør å bli avvist, at vi tør å få et nei.

Å bli mer modig er noe man kan øve opp som en muskel. Bruker man muskelen hver dag blir den større, bruker man den sjelden, eller aldri, forfaller den.

Steve anbefaler å starte i det små og finne ut hva som er mulig for akkurat deg å gjøre. Hvis du for eksempel syns det er superskummelt å gå opp til fremmede mennesker og snakke med dem kan du starte med å holde øyekontakt og et dele et lite smil.

Det er ikke hvor tung vekten er som har noe å si, men hvor sterk du er i forhold til vekten. 10 kilo for noen kan føles som 100 kilo for andre.

Her noen ting jeg har tenkt å gjøre fremover for å øve opp motet mitt:

  • Gi flere klemmer, og vise mer takknemlighet og glede overfor andre mennesker
  • Ta kontakt med mennesker jeg har lyst til å ha i livet mitt, og fortelle dem nettopp det!
  • Utforske teaterimpro (fy F**n det syns jeg er skummelt)
  • Stå nakenmodell (h*****e så utrolig nervøs jeg kommer til å bli)
  • Begynne å date igjen (etter en liten pause) og legge hele hjertet mitt inn i det :-)

Hvis det er noe du er redd for å gjøre, er det ofte et tegn på at å gjøre det kan gi deg en enorm veksterfaring! Står man ved et veiskille og lurer på hvor man skal, kan man spørre seg selv: Hvilken vei er veien med et hjerte?

Hva har du tenkt å gjøre for å øve opp motet ditt?

Legg igjen en kommentar