Folkenytt.no – DIN avis (bokstavelig talt)

Dette innlegget er en betalt omtale. Hvis du vil ha ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet, vennligst se annonsesiden for mer informasjon.

Glem VG, Dagbladet og alle andre aviser med velutvalgt skremselspropaganda av et knippe journalister i fancy’e kontorbygninger i Oslo. Hadde det ikke vært bedre med en avis som reflekterte virkeligheten litt bedre? Hadde det ikke vært bedre med et nettsted hvor absolutt alle steder i landet hadde sine egne «avisområder», basert på innhold fra deg eller noen andre fra ditt sted?

Ja, du leste riktig. På den nye storsatsingen Folkenytt.no, er det nettopp du som skriver innholdet. Når det skjer noe i ditt nærområde som du føler du vil dele med andre fra samme sted, kan du nå gjøre nettopp det. For la oss bare innse det; det er mye som aldri når medienes søkelys. Folkenytt.no gir deg muligheten til å dele dine egne nyheter med andre, samtidig som du kan holde deg oppdatert på andres nyheter i ditt nærområde.

Hvordan det virker

For å dele dine nyheter, klikker du på den sorte «Skriv artikkel»-knappen og fyller ut feltene. Du velger kategori og sted, og hvis ikke avisen for ditt sted eksisterer fra før, vil avisen bli opprettet så snart du sender inn ditt bidrag. Du kan også sende inn nyheter som ikke er stedstilknyttet (mote, hobby, bil og motor, etc.) ved å ikke velge stedstilhøring i listen. Du finner en kort innføring i hvordan skrive en artikkel under «Tips»-lenken øverst på siden.

På hovedsiden av Folkenytt.no vil man kunne se artikler fra hele nettstedet (alle fylker, kommuner og tettsteder) og hovedkategoriene vil etterhvert få et bredt spekter av underkategorier.

Hvem som står bak

Mannen bak idéen er Lars Erik Oppedal fra Bergen. Selve nettsiden er utviklet av det kritikerroste selskapet Keyteq som blant har laget den mye omtalte siden brann.no, som stakk av med «Den gyldne hane» for Norges beste interaktive design. I tillegg står de bak chess.no, bkk.no, nordea.no og andre nettsider i den klassen.

Folkenytt.no er kodet fra bunnen av, for å gi deg en unik og god opplevelse, samt muligheten til å legge til avanserte funksjoner etterhvert.

Hva jeg synes

Dette er en glimrende idé og konseptet virker lovende. Jeg har personlig hatt lignende idéer i tankene, så da må det jo være bra. ;)

Designet er lyst og trivelig og skiller seg positivt fra andre nettaviser som ofte har overdrevet mye aggressiv reklame som både distraherer og ødelegger for design. Så snart registreringsmuligheten er på plass og automatikken er der, kommer dette til å bli bra!

Det eneste som gjenstår for å skape liv på Folkenytt.no er personer som meg og deg. Lars Erik har tatt et viktig førstesteg og strukket seg ut for å annonsere og reklamere for siden sin. Det, og det faktum at de har investert tungt i dette prosjektet, forteller meg at de er seriøse og ønsker å se dette prosjektet lykkes. Jeg håper så mange som mulig av Glabladets lesere vil strekke seg ut og gi en hjelpende hånd, en liten starthjelp – rett og slett, og begynne å gi liv til denne unike og nyskapende avisen. Spre gjerne budskapet i sosiale medier!

Så kan du skryte av det om noen år, når Folkenytt.no er et velkjent begrep på folks lepper, at du var blant de aller første som bidro med innhold og hjalp nettsiden i gang. :)

Legg igjen en kommentar