Hvordan gjøre en bedriten situasjon bedre – med en gang

Kjipe ting skjer. Sånn er det bare.

Noen ganger kan de kjipe tingene VIRKELIG være kjipe. For ikke å si uutholdelige, fryktelige og tragiske.

Du kan gå på trynet så det slår ut på Richters skala innen businessen.

Du kan bli avvist av daten eller dumpet av kjæresten.

Du kan bli diagnostisert med en uhelbredelig eller livsnedsettende sykdom.

Eller, for all del, det kan være langt mindre alvorlige ting, som en teknisk glipp i produktlanseringen din, eller at de var utsolgt for majones på butikken. Men du fatter poenget.

John Lennon (visstnok et av medlemmene i The Beatles) sa: «Life is what happens to us while we are busy making other plans.»

Dette er en livsrealitet. Spørsmålet er: Når disse kjipe tingene inntreffer; hva skal du gjøre?

Hvordan dra nytte av dårlige opplevelser

Du kan la de påvirke deg. Du kan legge deg ned på bakken, skjelle ut dine nærmeste og proklamere: «HVORFOR, Gud?! (Eller Julenissen, eller Erna eller hvem du nå enn måtte tro på/gjøre ansvarlig)…

Eller du kan gjøre som ekspertene foreslår: Bare gi slipp.

Men DET er jo VANSKELIG.

Det er derfor, hvis du noensinne har slitt med en dårlig opplevelse i livet, kommer du til å elske det jeg har å si…

Jeg har nemlig en enkel teknikk jeg bruker for å komme over kjipe opplevelser, og jeg skal også fortelle deg hva jeg lærer av dem. Jeg skal også dele med deg forskningen som er gjort innen hvorfor dette funker.

All right…

Den metoden ekspertene foreslår er selvfølgelig enklere sagt enn gjort. Når noe dritt skjer er du fortvilet, frustrert og stresset. Hvordan i helv**e kan du gå videre raskt når du er i DEN sinnstilstanden?

Så her er min hemmelige kode for hvordan du kan snu frustrasjonen på hodet. 😛 (Lol – I’m quite the poet!)

Det har skjedd mye dritt i livet mitt. Ikke for å høres ut som et hjelpeløst offer, og ikke for å klage, men det HAR jo det. Jeg bare fokuserer ikke så mye på de tingene, fordi det skjer langt flere positive ting.

Metoden jeg bruker er enkel. Jeg spør meg selv: Hvordan dro jeg nytte av denne opplevelsen? Har jeg lært noe? Svaret er som regel alltid ja.

Å rett og slett forandre hvordan jeg velger å se på den dårlige oplevelsen – å reframe den – fra: «Dette SUGER!» til å se på det som en verdifull lekse jeg lærte noe fra, får meg til å føle meg bedre umiddelbart.

Og som om ikke det var nok: Jeg snublet nylig over noe research fra universitetet i Miami. I denne studien ble frivillige spurt om å beskrive noe dumt/fælt som skjedde med dem. Deretter ble de bedt om å liste opp hvordan de dro nytte av denne opplevelsen. Og hva skjedde?

Forskerne oppdaget at den enkle øvelsen av å simpelthen skrive én fordel ved den dårlige opplevelsen, fikk folk til å føle seg gladere, mindre stresset og det hadde tilsynelatende en effekt på helsen deres.

Det viser seg altså at når noe dritt skjer, hvis du bare spør deg selv: «Hvordan dro jeg nytte av denne opplevelsen?», så er det en bunnsolid måte å føle seg bedre av hele greien.

Jeg har sett dette selv. Og nå er det forskning som støtter det også.

Så… Har du noensinne brukt denne metoden? Bevisst eller ubevisst? Vil du begynne å bruke den fra nå av? Jeg tror det vil hjelpe.

Og kjenner du noen som gjennomgår en stor hodepine akkurat nå? Del denne posten med dem og hjelp dem med å føle seg bedre.

Takk for oppmerksomheten.  😀 

Legg igjen en kommentar