Formålet med Glabladet

I en intens brainstorm-periode jeg hadde like før Glabladet ble lansert, tenkte jeg gjennom mange idéer. En av idéene mine var å lage en avis som kun fokuserte på gode nyheter. Dette for å være en kontrast til den generelle norske presse, som bare er ute etter å spre unødig frykt. Man skulle jo tro at det bare død og fordervelse rundt omkring.

Men så fant jeg ut at det å drive en 100% glad-avis hørtes mer ut som en oppgave for en eller annen tvilsom, erkekristen sekt, enn noe jeg hadde lyst å ta på meg. Det ble for dumt å late som at det ikke skjer negative ting også. Når jeg ikke selv er i stand til å være 100% positiv hele tiden, så følte jeg ikke at jeg kunne ha en avis som bare fokuserte på gode nyheter heller. Eksempler på ting som fortsatt kan gjøre Sindre negativ er regninger, folk som bråker i kinosalen, og høylytte fjortiser på bussen, for å nevne noen. Så jeg er ikke helt «der» enda.

Det var mens jeg enda hadde denne «gladnyhetsavis»-idéen at navnet ‘Glabladet’ kom opp. Grunnen til at jeg valgte å likevel beholde navnet, er fordi til tross for alt, så skal man helst forlate Glabladet med en positiv følelse. Formålet med denne bloggen i avisforkledning, er å gi, hjelpe, inspirere, utfordre måten du tenker på og å skape reaksjoner.

Det er klart at ikke alle kan bli glad og fornøyd hver gang. Ingen kan forvente at alle skal være enig. Og det er også et av problemene med en eventuell glad-avis. Det som er en god nyhet for noen, kan være en dårlig nyhet for andre.

Når det er sagt, kan det hende jeg kommer til å utvikle en egen kategori for gode nyheter etterhvert, men det vil tiden vise. Hovedfokuset på denne bloggen vil uansett være å skrive om personlig utvikling.

Jeg kommer til å fokusere på de kategoriene du ser i høyre menyen på skjermen din. Dette skal være en blogg beregnet på smarte, oppegående mennesker. Den skal utfordre folks tankegang, hjelpe med å gjøre folk mer bevisst, og forhåpentligvis gjøre en positiv forskjell der ute i vårt langstrakte land.

En del av planen er at ved å gi gode råd, og tilby en gratis side med godt innhold, skal jeg også etterhvert kunne tjene til livets opphold ved hjelp av denne siden. Etter en brå slutt på Kiwi, har det seg nå sånn at dette er det eneste jeg driver med akkurat nå. Og sånn har jeg tenkt å fortsette det en stund. Jeg er altså ikke arbeidsledig. Kall meg heller nettgründer. :)

Ved å ikke ha distraherende elementer i livet som en jobb, så vil jeg være i stand til å fokusere og konsentrere bedre om det jeg skal på denne siden, og å jobbe med den som en fulltidsjobb. Jeg kommer til å være opptatt av å skape verdi for mine lesere. Liker de det du leser her, er det en god sjanse for at de kommer tilbake igjen.

Så formålet her er først og fremst å kunne bidra til å gjøre verden bedre, på min helt egen spesielle lille måte, samtidig som jeg kan jobbe med noe jeg trives med.

Det jeg tror kommer til å være spesielt med min blogg, er at jeg har noe unikt å tilby. Ingen andre i verden har hatt de samme erfaringene som meg. Det er noe alle kan si, men alle kan ikke presentere stoff på den måten jeg gjør. Og prinsippet mitt er enkelt: Ved å gi skal jeg få. Jeg er ikke bare ute etter å tjene penger. Jeg er opptatt av personlig utvikling og å kunne hjelpe andre. Derfor vil du ikke se 10 nye innlegg her på én dag. Jeg satser på færre poster og mer verdi. For deg. Pengene er jeg ikke bekymret for. De kommer når tiden er inne.

Så etter mange gode tilbakemeldinger på skrivingen min, har jeg funnet ut at det faktisk kan være noe av det beste jeg kan gjøre med livet. Og mange som kjenner meg i det virkelige liv ville kanskje ikke trodd det, men jeg har blitt fortalt at jeg nesten kunne blitt psykolog. Dette fordi jeg har hjulpet mange mennesker tidligere. Deriblant har jeg forhindret et mulig selvmord. (Nei, ikke meg selv). Det å bli takket for at en annen fortsatt er i live, er en ganske så ubeskrivelig følelse. Jeg sier ikke dette for å skryte, men rett og slett som en grunn til hvorfor jeg nå vil bruke mine evner til å skrive og å hjelpe, til å hjelpe enda flere. Noen ganger blir det på et dypt nivå, andre ganger på et lettere nivå, og andre ganger igjen, blir det bare tull og tøys. Litt moro må man jo ha det.

Mange har oppfordret meg til å skrive en bok eller bli skribent. Og nå tar jeg omsider konsekvensene av dette, og går mine egne veier. Kanskje det blir bok etterhvert, men i første omgang skal jeg konsentrere meg om denne siden her.

Jeg kommer til å fokusere på ting som personlig utvikling og bevisstgjøring. Det høres kanskje ubeskrivelig kjedelig ut. Men jeg har funnet inspirasjonen til dette hos en rekke amerikanske og engelskspråklige blogger. Og det er faktisk alt annet enn kjedelig, hvertfall hvis det blir presentert på den rette måten. Jeg har som mål å skrive om det på en enkel, grei og forståelig måte.

Det virker som det fins lite av dette på det norske markedet. Derfor ser jeg på dette som en svært god mulighet for meg til å kunne drive med noe jeg har lyst til, samtidig som jeg kan potensielt skape verdi for andre. Det er en vinn-vinn situasjon!

I tillegg har jeg lagt bak meg en fortid full av såkalt «Sindreflaks», dvs. en masse uflaks. Så for gamle «fans» (og selvsagt nye lesere) vil det bli gjensyn med gode gamle latterkick. Jeg trodde jeg var forfulgt av uflaks, og at det ikke var håp for meg. Men så innså jeg at virkeligheten min var akkurat sånn jeg gjorde den til. Jeg har nå skjønt at ingen på denne planeten på noen måte er forutbestemt til å bare ha uflaks eller bare ha flaks. Kan nesten dra det så langt som å si at det er ingenting som heter flaks/uflaks. Det er du selv som gjør livet til hva det blir. Dette kommer jeg også til å skrive mye mer om etterhvert.

Så hvis dette høres interessant ut, er det bare å legge siden i dine favoritter, eller abonnere på RSS-feeden min! Jeg gleder meg til å virkelig komme i gang med siden, og jeg håper at dere også blir med videre! Nå vet dere litt om hva som kan forventes, og det blir nok også en del overraskelser fremover. Følg med! :)

Legg igjen en kommentar