Formel 1 i Londons gater?

Innlegg levert av innsender.

I 2012 ble et ambisiøst forslag lagt frem i Formel 1-sirkuset, der det ble foreslått å sperre av deler av kjernen i London for å arrangere et Formel 1 Grand Prix-løp.

 

Bernie Ecclestone, sjefen for Formel 1, støtter forslaget, men det må naturlig nok gjennom en god del andre viktige personligheter før et slikt løp kan gå av stabelen.

 

Tanken om å stenge deler av London sentrum, blant annet rundt Trafalgar Square, Big Ben og Buckingham Palace, byr på store organisatoriske problemstillinger, og selvsagt er også penger en del av hindrene som må overkommes for å lykkes med forslaget.

 

Det vil visstnok nemlig koste rundt 400 millioner kroner å arrangere det i Londons gater.

 

Dog et ambisiøst forslag, er det et seriøst et fra bakmennene for et slikt løp, og det hele er visstnok kommet et steg nærmere en positiv avgjørelse da den engelske regjeringen nylig konkluderte med at de skal ha en diskusjon på lukkede motorsportarrangementer i gatene – også i London.

 

Allerede er det planlagt en mini-versjon av London Grand Prix for Formel E, de elektronisk drevne bilene, i juni 2015, da områdene rundt Wembley og Stratford skal være arrangør for gaterace.

 

Også de nåværende britiske Formel 1-førerne, med Jenson Button i spissen, støtter et forslag om London Grand Prix, og han har tidligere uttalt følgende:

 

  • Når du ser for deg hva det kan være er det absolutt fantastisk. Det vil være et unikt Grand Prix gjennom Londons gater – som naturligvis er veldig brede og lange, så hastigheten på de rette strekningene vil være veldig høy, og du vil få en virkelig miks av svinger, sa han.

 

Nå spørs det om London Grand Prix engang blir virkelighet, og i mellomtiden kan vi kose oss med Monaco Grand Prix, der de som kjent kjører gjennom gatene i Monaco.

 

Du kan sjekke ut alt av Formel 1-odds og få tippe-tips på en rekke sporter ved å klikke på de foregående linkene.

***

Ta kontakt dersom du også ønsker en omtale på Glabladet.

Legg igjen en kommentar