Forskjellen på forbrukslån med og uten sikkerhet

Dette innlegget er sponset av [link fjernet]. Innlegget er skrevet av Glabladet.

Forbrukslån uten sikkerhet betyr enkelt forklart at tilbyderen ikke kommer til å ta fra deg hus og hjem og bil hvis du ikke skulle klare å betale. Men til gjengjeld stiller de noen sikkerhetskrav. Hos Centum Finans er de som følger:

  • Søker må være fast ansatt, uføretrygdet eller pensjonist
  • Søker må være over 25 år eller under 70 år
  • Søker må ha lignet/skattet til Norge i over 3 år
  • Søker må ikke ha noen betalingsanmerkninger
  • Søker må tjene 200 000 i året

Forskjellen på lån med og uten sikkerhet er: Vanlig lån krever som regel sikkerhet. Dette vil si at pengene «investeres» i noe som ikke mister sin verdi, som f.eks. huset ditt. Dermed har banken en garanti for at du vil kunne betale dem tilbake hele lånet. Dette er også en type sikkerhet som kan sammenlignes med å betale depositum til utleier når du skal leie en leilighet. Skulle du vandalisere hele huset eller unnlate å betale leie, har de en sikkerhet i depositumet ditt.

Med forbrukslån uten sikkerhet slipper du altså dette. Pengene settes som regel rett inn på kontoen din innen få dager, og du kan bruke dem til akkurat hva du vil. Ingen legger seg opp i hva du skal bruke pengene til.

Enkelte er bekymret for å låne via nettet. Dette er like trygt som å låne på hvilken som helst annen måte, og du har like gode rettigheter som ved andre bestillingsmåter. Se på lån via nettet som en stor fordel når det gjelder fleksibilitet. Det å kunne sitte foran datamaskinen sin uten å måtte forklare hva pengene skal brukes til, må sies å være en stor fordel. Behandlingstiden er kort og pengene kommer raskt på konto!

Unngå en ond sirkel av forbrukslån

Forbrukslån kan være en grei løsning når du har lyst på noe du ikke har råd til akkurat der og da. Men du bør også trå varsomt, da det er fort gjort å komme seg inn i en ond sirkel av forbrukslån. Hva vil «en ond sirkel av forbrukslån» si? Jo, det betyr ganske enkelt at du tar et nytt lån for å befri gammel gjeld. Er du i denne situasjonen anbefaler jeg at du heller tar kontakt med banken din og avtaler et møte med dem.

Det er viktig å huske på hva forbrukslån egentlig er beregnet for. Det er nemlig ikke beregnet for å være en betalingsløsning til gjeld du måtte ha fra før. Den egentlige hensikten med forbrukslån er å være en nyttig mulighet til å betale den plasma-TV’en du står og sikler på i butikken, som du ikke har råd til på den «naturlige» måten. (Bytt ut «plasma-TV» med hva det måtte være som gir bedre mening for deg!) Minn deg på dette så ofte som mulig. Da unngår du å misbruke forbrukslån ved å bruke det til helt andre ting enn det var beregnet for.

Så moralen er: Når du ikke har penger til å kjøpe deg plasma, benytt gjerne forbrukslån som et alternativ. Når du bruker forbrukslån som betalingsmiddel til absolutt alt, ta en prat med banken din!

***

Linken i dette innlegget er fjernet fordi avtalen med annonsøren er utgått.
Dette innlegget ble sponset av [link fjernet]. Ønsker du ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet? Ta kontakt her for mer informasjon.

Legg igjen en kommentar