Fotball er bare business

Dette innlegget er sponset og skrevet av annonsøren.

Moderne fotball er intet annet enn business. Ja, det er underholdende og klubbene ønsker å vinne pokaler, men slik fotballen har utviklet seg de siste 15 årene er business viktigere enn noe annet.

Nettopp dèt er en stor kontrast til hvordan ting var tidligere. Tenker man tilbake på 80- og 90-tallet ser man vinnerskaller over hele banen, der image og selvbilde betyr lite så lenge ballen havner i nettet bak motstanderens målvakt. I dag er image og egen figur like viktig, om ikke viktigere, enn hvilken klubb de spiller for.

I dagens fotball er ting nemlig helt annerledes enn for et par tiår siden. Penger er penger, og fotballspillere så vel som agenter og fotballklubber tenker bare på å øke egen bankkonto. Uten å dra alle over én kam er dagens fotball blitt en business, og de som spiller fotball for nettopp å spille fotball er i et markant mindretall.

Spillere går fra klubber fordi de kan få høyere lønn et annet sted. Klubber betaler astronomiske summer til andre klubber, nye spillere og deres agenter for å få de spillerne med mest markedsverdi til egen klubb. Hvorfor? Fordi de selger drakter. Da tjener klubben penger. Mye penger.

Tenk tilbake til 2003 da David Beckham signerte for Real Madrid fra Manchester United i en overgang verdt rundt 200 millioner kroner. Den overgangssummen hadde spanjolene tjent inn igjen lenge før Beckham hadde sparket en ball i den spanske hovedstaden. Beckham hadde, og har forsåvidt fortsatt, et navn som selger helt vilt.

I dag ser vi det hele tiden. Spillere avslår én klubb fordi de kan tjene mer penger et annet sted. Radamel Falcao er et av mange gode eksempler på det. Han var i Atlètico Madrid og ble solgt til Monaco – en liten klubb i europeisk sammenheng – tross at han var ønsket av så og si alle de store klubben i verden. Han prioriterte å tjene penger fremfor å spille på det høyeste nivået. Hvorfor? Fordi han i Monaco tjener over 300.000 euro i uka, andre klubber kunne nok ”bare” tilbudt halvparten.

Lojalitet finnes det lite av i dagens fotball. Vi får nok sjeldent igjen se en spiller spille i én klubb i hele karrieren, enkelt og greit fordi penger lokker dem andre steder.

Fotball er business, og de av oss som fortsatt elsker fotball må bare akseptere det om man fortsatt vil nyte den mest populære lagidretten i verden.

Du kan få Premier League-tips dersom du ønsker å sette en tippelapp, eller sjekke ut Formel 1-odds ved å klikke på de to foregående linkene.

***

Ønsker du ditt produkt, tjeneste eller nettside omtalt på Glabladet? Ta kontakt her for mer info.

Legg igjen en kommentar