Fremtidsplaner for Glabladet: Vil det noengang ta slutt?

For litt siden ba jeg leserne av Glabladet om å stille meg spørsmål som jeg kunne svare på i egne innlegg. Alt relatert til blogging, tjene penger på nettet og selvutvikling, eller gjerne noe mer «personlig», hva som helst som har med Glabladet eller meg selv å gjøre. Hvis du vil stille meg et slikt spørsmål, send det inn via kontaktsiden. Jeg garanterer ikke at alt vil bli besvart, så prøv å legg ned litt tid i et kreativt spørsmål. Har du en blogg eller nettside bør du si fra, fordi da får du en permanent link fra Glabladet til deg selv.

Den første som stilte meg et spørsmål var Michal fra Artigste.net. Her er hva han spurte om:

Hei Sindre,
Her om dagen da jeg leste et av blogginleggene dine begynte jeg å gruble litt generelt om å tjene penger på internett. Å tjene penger på internett kan være ganske ustabilt. Noen ganger går det oppover, andre ganger motsatt. Du som lever av å blogge håper vel selvsagt på å kunne tjene penger på bloggen livet ut, men da er mitt spørsmål.. Er du redd for at før eller siden så vil det si ‘stopp’? At kanskje du mer eller mindre har fått en permanent skrivesperre, eller at besøkstallet av en annen grunn synker?

Dette er nok et vanskelig spørsmål å svare på, for ingen kan spå fremtiden (i mine øyne). Det er sunt å legge 5-års planer har jeg hørt, men det er nærmest umulig å legge planer for bloggen sin for de neste (la oss si,) 30 årene. Men har du noen idéer eller tanker om hvordan bloggen vil leve så lenge? :)

Dette er et interessant spørsmål. Det stemmer at jeg lever av å blogge akkurat nå, og mange tror kanskje derfor at jeg har tenkt å fortsette med det resten av livet. Selv om det er en stor mulighet for at jeg kommer til å blogge i veldig mange år fremover, er det ikke nødvendigvis min plan å leve ene og alene av blogging til jeg dør.

Inntil videre, så lenge det er jeg som sitter ved Glabladet-roret, har jeg ingen bekymringer for skrivesperre eller synkende besøkstall. Dette er fordi jeg kommer til å gå fra Glabladet den dagen jeg ikke føler jeg har mer å skrive her. Og selv om jeg kanskje noen ganger føler at jeg har sagt «det meste som er å si» om et tema, er dette som regel bare en midlertidig følelse som kan komme i dårlige perioder. Det er faktisk alltid mer å si, fordi ingenting står stille innenfor noen nisjer.

Når det er sagt så er det mange som mener at «alt» er gjort før – det blir bare presentert på stadig nye måter. Alt er fornybart, alt har alltid vært. Pablo Picasso sa en gang: «Good artists copy, great artists steal». Det høres ut som et kontroversielt utsagn og mange har lurt på hva dette betyr. Jeg ser det i den sammenhengen jeg nettopp beskrev: «Flinke» mennesker prøver å kopiere ting som allerede er gjort, uten at de gjør noen innsats for å fornye det og gi det ut som sitt eget. Det blir bare en simpel imitasjon. «Fantastiske» mennesker mestrer å fornye noe som allerede eksisterer og gi det ut som sitt eget, med fornyet glans og kreativitet, på en måte som får folk til å føle at det er deres eget originale verk. De mener det de gjør, selv om alt er bygget på inspirasjon og erfaringer fra ting som har skjedd før. I denne sammenhengen ser jeg på det å «kopiere» som verre enn å «stjele». Men ikke begynn å rane gullsmedbutikker som følge av det jeg skriver her. ;)

Jeg er en internettgründer/markedsfører, kall det hva du vil. www.Glabladet.no har hittil bare vært begynnelsen på det som skal bli enda større. En dag kan det hende jeg forlater Glabladet og lar noen andre overta, men jeg håper å fortsette i lang tid enda. En potensiell mulighet er å fortsette som en «sjef» her, mens andre skribenter tar seg av innholdet. Det blir kanskje aldri helt det samme som det en gang var, men det kan bli mer som en positiv nettavis for bevisste og oppegående mennesker. Og når jeg sier det, mener jeg ikke å høres «blærete» ut. Det jeg mener er at smarte mennesker innser at fryktpropagandaen media vanligvis sprer, ikke gjør noe annet enn å holde de fleste av oss der vi er, fordi vi ikke tør annet. Det gir et helt skeivt bilde av realiteten, og hvorfor? Fordi folk flest fortsatt vil ha det. Ja, noen ganger er jeg like skyldig i det som alle andre. Men jeg håper etterhvert at Glabladet kan fremstå som en kontrast til dette. Det må bli etter at jeg har bevegd meg videre til andre prosjekter, sånn at jeg kun kan ha et slags redaktøransvar her, og ikke trenger å holde siden oppdatert selv. Men vi snakker eventuelt et stykke inn i fremtiden her…

Jeg har mange planer og idéer og føler meg faktisk 100% trygg for fremtiden. Selv om jeg ikke har tjent noen pensjonspoeng (så vidt jeg vet, i hvert fall ikke etter jeg begynte for meg selv), det bekymrer meg ikke. Hvorfor? Fordi jeg kommer til å bli økonomisk uavhengig lenge før den tid kommer. Jeg vil ikke være avhengig av noen pensjon. Gjennom å skape massiv verdi i mine «yrkesaktive» år, og kanskje bare de neste årene(!), kan jeg leve godt på det resten av livet. Til og med Norge begynner å våkne opp med et eget community av internettfolk som innser at pengetjening på nettet ikke trenger å være svindel eller «for godt til å være sant». Sammen kan vi hjelpe hverandre til å lykkes. Jeg garanterer det!

– «Entrepreneurship is about living a few years of your life like most won’t, so that you can live the rest of your life like most can’t!»

Jeg vet ikke hvem som sa det først. Men dette visdomsordet har virkelig blitt hengende igjen ved meg den siste tiden. Det er dette jeg lever etter…

Legg igjen en kommentar