Fuck finanskrisen!

Jeg ser nesten aldri på nyheter for tiden så jeg slipper å bli utsatt for alt mølet de spyr ut hver dag om hvor forferdelig verden har vært siden i går. Hvis Glabladet skal være kontrasten bør jeg gjøre det jeg kan for å holde meg positiv til enhver tid, så jeg er ikke interessert i å skifte fokuset. Men til tross for dette har jeg faktisk ikke gått glipp av den pågående «finanskrisen» som folk gnåler om overalt.

Og til det har jeg bare en ting å si:

Fuck finanskrisen!

Jeg prøver ikke å påstå at det ikke skjer alvorlige forandringer i markedet for tiden og at enkelte mister jobben de har hatt i mange år. Men det jeg vil påstå er at det finnes bedre måter å håndtere disse forandringene på enn å gå inn i paranoid offermodus og tro at enden er nær, bare fordi «det ser dystert ut i media».

Når jeg hører om at hundrevis av uskyldige arbeidere står i fare for å miste jobbene sine, tenker jeg på hvilken fantastisk mulighet de nå har til å finne sin lidenskap i livet og forfølge en mer meningsfull karriere enn det repetative og monotone arbeidet de har holdt ut med i alle disse årene, som knapt nok har gitt dem mat på bordet, men til gjengjeld har vært sjenerøs med kroppslige slitasjer, psykiske lidelser og andre varige mén.

Mistet jobben? Woohoo! :D

Media er som vanlig opptatt med å fokusere på de negative aspektene av denne krisen muligheten. Så opptatt at de ikke omtaler alle de fantastiske mulighetene som åpner seg overalt.

Det beste tidspunktet å søke muligheter på i økonomien er når alle andre ser motsatt vei!

Hvis du akkurat har mistet en jobb hvor du fikk utbetalt 25 000 kr. i mnd, hvorfor ikke søke muligheter til å tjene 50 000 i mnd. på å gjøre noe du er mer lidenskapelig opptatt av? Mens alle andre ser etter muligheter til å unngå risiko, hvorfor ikke benytte anledningen til å vokse og utvikle deg?

De som vil bli hardest rammet er de som ikke klarer å tilpasse seg forandringer, som trekker seg tilbake og prøver å forsvare det lille de har, i stedet for å utnytte de muligheter som har åpnet seg til å gjøre noe verdiskapende og vokse som person.

Har finans-»krisen» rammet deg enda? Vil du i så fall gå inn i offermodus de neste årene og la den mørbanke deg til hakkemat, eller vil du ta tilbake styrken til å tilpasse deg etter forandringene og blomstre med din lidenskap og inspirasjon, selv om «alle andre» prøver å komme inn på teaterhøyskolen med sitt håpløse offerskuespill?

Innse at den eneste grunnen til at økonomien har forandret seg er at oppførselen til de som gir liv til økonomien har forandret seg. Media har overbevist oss om at det pågår en «finanskrise», og dermed har vi gått inn i forsvars -og offermodus, sittende hjemme og vente på at økonomien skal «bli fikset»…

I stedet for å gå ut og leve livene våre, fører oppførselen vår bare til at vi forsterker akkurat den krisen vi prøver å unngå.

Jeg vet ikke med dere, men jeg sier: Fuck finanskrisen! :)

Hvis du føler det på samme måte, delta i bevegelsen og hjelp økonomien å blomstre! Her er litt av det du kan gjøre:

  • Nekt å spille offeret! Ikke vent på at politikerne, regjeringen eller bankene skal fikse den såkalte finanskrisen. Bestem deg heller for å benytte denne unike anledningen til å gripe mulighetene du nå har tilgjengelig! Vær forandringen du ønsker å se i verden!
  • Ikke tro på eller snakk om negativiteten du hører i nyhetene. Spre heller historier og eksempler på folk som blomstrer i dagens økonomi. Eller enda bedre; vær et eksempel selv!
  • Tilpass deg og bli en leder, ikke et offer. Hvis f.eks. sjefen din må kutte lønnen din med 20% og skylder på finanskrisen, gå ut og finn måter å tjene 40% mer penger fra andre kilder på markedet.
  • Spre ryktet. Legg ut banneren ovenfor på din nettside eller blogg og link til dette innlegget, for å la andre vite hva det betyr.
  • Skriv en artikkel om dette temaet og oppfordre folk til å benytte denne anledningen til å vokse og utvikle seg, i stedet for å suge til seg offermentaliteten av å innbille seg at det er en stor, skummel finanskrise der ute.
  • Gi kudos, del på Facebook, send på mail, print ut og del denne artikkelen eller alle andre positive artikler du finner om vår blomstrende, globale økonomi.
  • Legg igjen en kommentar for å vise din støtte til denne tankegangen og for vise at du ikke vil spille offeret!
  • EDIT: Bli med i Facebook-gruppen. Det er nå opprettet en Facebook-gruppe, sånn at denne beskjeden har mulighet til å nå enda lenger ut. Send gjerne invitasjon til alle vennene dine!

Hvis du har noen andre idéer til hvordan vi kan spre ryktet eller hvis du har andre tilbakemeldinger, vennligst legg igjen en kommentar.

EDIT april 2010: Etter en solid opprydning på min Facebook-konto, som bl.a. inkluderte sletting av samtlige grupper, besluttet jeg også å slette «Fuck finanskrisen»-gruppen. Den har uansett ikke vært så aktiv det siste året. Jeg vil takke de ca. 50 personene som viste sin støtte ved å joine, og jeg håper tankegangen ytret i dette innlegget fortsetter å leve videre uten gruppen også.

Legg igjen en kommentar