Glabladet 2 år – Tusen takk alle sammen!

I dag blir Glabladet to år! På denne datoen for to år siden skrev jeg mitt første innlegg. Og for ett år siden skrev jeg om mine mål for hvordan jeg skulle jobbe med Glabladet det neste året. Jeg ønsket å oppnå en bedre balanse mellom jobb og fritid. Det første året gikk det nemlig i ett eneste kjør med blogging og et ikke-eksisterende sosialliv. Dette har definitivt forandret seg til det bedre for år 2!

En av de store fordelene med å flytte hjem igjen til Bergen var å møte gamle venner og bekjente igjen. Det var utrolig sunt og godt å komme seg mer ut igjen – men til en viss grad har bloggen måttet lide litt som følge av hele min nye livssituasjon. Jeg har hatt flere lange, tøffe runder med meg selv for å få klarhet i hva jeg egentlig vil. Og som jeg sa tidligere i år, ønsker jeg faktisk å trappe litt ned på bloggingen til fordel for andre nettrelaterte prosjekter.

Det jeg har funnet ut er at blogging på dette nivået kan være utrolig krevende. Når inntekten avhenger av det hele skal det lite til, av ting som kan skje ellers i livet, før ting kan gå skeis, og det kan være vanskelig å komme på rett spor igjen. Jeg startet Glabladet i en periode av mitt liv hvor jeg var utrolig inspirert, så lyst på livet og leste vanvittig mye om selvutvikling… Jeg leser ikke så mye lenger, inspirasjonen kommer sjeldnere og livet mitt er er langt ifra på topp for tiden – selv om jeg ikke klager av den grunn.

Tross alt har januar vært en av mine mest innbringende måneder på lenge, selv om det er en av de månedene med minst nye innlegg noensinne. Automatikken og den passive inntekten føles fortsatt helt fantastisk. Men jeg kan ikke skrive virkelig godt innhold med mindre jeg er i «virkelig godt humør» og omringes av støttende omgivelser.

For nøyaktig et år siden hadde jeg skrevet 240 artikler. I dag skriver jeg Glabladets 408. innlegg. Jeg skulle gjerne sett at de to siste sifrene var byttet om og at det sto «480″, altså dobbelt så mye. Men man må både ta og gi her i livet og noe måtte ofres hvis jeg i det hele tatt skulle «få meg et liv».

Jeg er mye «stuck» i mitt eget hode for tiden, kanskje litt for mye. Jeg har perioder hvor jeg er utrolig inspirert av én idé, for så å plutselig miste gnisten og få mer lyst til noe annet. Det går mer tid på tenking og filosofering over hva jeg skal gjøre, enn å faktisk få noe gjort. Ofte kan det skje pga. omstendigheter utenfor min kontroll, som f.eks. at det tar akkurat litt for lang tid å registrere en ny nettside, og dermed overtar noe annet oppmerksomheten min… Jeg har vært tålmodig hele livet men kanskje jeg er litt lei?

Noen ganger føles det bare ikke som at noe skal funke. Andre ganger har jeg full tro på meg selv igjen, og føler at alt jeg ønsker meg er «rett rundt hjørnet» – det avhenger bare av meg selv. Men bare vent – en dag skal jeg på nytt virkelig vise hva jeg er god for. ;)

Tusen takk alle sammen!

Og nå, over til noe helt annet. Etter å ha lettet de vektene vekk fra skuldrene mine gjennom skriving, samt vissheten om alle de uendelig støttende kommentarene jeg kommer til å få (hint, hint), kan jeg omsider gå løs på den delen av innleggets tittel som villedet deg til å tro at dette var et positivt innlegg! Haha, sucker!!

Jeg er så sykt glad for at dere, deg, DU har gitt meg anledning til å drive Glabladet til nå, og faktisk kunnet leve av det, om enn for mindre i enkelte måneder enn sosialklienter og studenter. Det er utrolig hva som er mulig med dagens teknologi, og jeg er glad for at mange som har fulgt mine råd og tips, skrevet i mine beste perioder, virkelig har fått noe ut av det. Enten det var noe så lite som å starte en blogg eller noe mye større og langt mer personlig relatert til deg selv.

Jeg vil også rette en stor takk til Camilla, Melissa, Ole og Jonas som i en kort periode gjorde Glabladet til et enda mer fargerikt og innsiktsfullt sted, og minner samtidig om at Glabladet fortsatt er åpen for innlegg skrevet av andre! Enten fra gamle kjenninger eller nye fjes! :) –> Send inn!

Takk til sponsorer og annonsører, menneskene bak WordPress, de som har laget alle plugins og themes, folka i SolidHost, alle supre folk som har hjulpet meg og støttet meg, linket til meg og blitt inspirert av meg, kommentert og kritisert.

I LOVE YOU ALL!

Legg igjen en kommentar