Glabladet legger ned… eeeh… tar pause! :)

Så, hvordan begynner man et innlegg som dette? «There comes a time in every blogger’s life…»?

«Jeg legger ned bloggen» har nærmest blitt et obligatorisk innlegg i arkivet til de fleste store bloggerne i Norge (samt en mengde fjortisblogger). Det virker som om de fleste gjør dette for å få økt oppmerksomhet, bare for å komme tilbake et par uker senere og fremstå som de løgnerne de var. Derfor sier jeg som sant er, at jeg legger bloggen midlertidig på hyllen, for så å komme sterkere tilbake når jeg føler for det.

Grunnene til dette er mange: Glabladet har ikke alltid vært like fornøyelig å jobbe med siden jeg flyttet til Bergen i desember i fjor. Dermed har det ved enkelte anledninger ikke vært et like fornøyelig sted for leserne heller. Livet mitt har forandret seg og mine opprinnelige ønsker for denne bloggen har i stor grad blitt oppfylt. Jeg har skapt en blogg med et verdifullt arkiv bestående av en mengde innlegg med høy verdi. Jeg har i tillegg klart å tjene penger på bloggen, nok til at jeg har sluppet å ha en jobb på 2 år!

– «Men… men… er det ikke galskap å legge ned inntektskilden din?» Vel, jeg legger faktisk ikke ned. Jeg pauser. Men det er meget sannsynlig at Glabladet vil fremstå helt annerledes når den «relanseres». Jeg planlegger nytt design og nytt fokus. Jeg har stadig oftere i det siste tenkt på muligheten av å selge bloggen, for å starte helt på nytt med blanke ark. Men jeg har vel funnet ut at det er galskap å «gi bort» alt arbeidet mitt, som fortsetter å generere en viss inntekt på autopilot takket være søkemotortrafikk, og som jeg definitivt vil dra nytte av i fremtiden. Når sant skal sies, kan mitt tidligere arbeid fint kombineres med mitt kommende arbeid, på en og samme blogg.

Til tross for at jeg har rukket å fylle opp arkivene med nytt innhold hver eneste måned hittil i 2009 også, har «gründeren» i meg levd i beste velgående bak kulissene. Jeg har blitt inspirert til å prøve mange forskjellige nye ting. Alt fra å kjøre annonsekampanjer for diverse produkter på Facebook og Google Adwords til samarbeidsprosjekter tvers over landet, med planer om vårt eget lille «hostingselskap». Alt dette har vel så og si blitt lagt på hyllen.

Men når jeg nå tar en bloggpause på ubestemt tid, har jeg selvsagt noen nye «ess i ermet» som jeg har tenkt å prioritere en tid fremover. Jeg har for lengst funnet ut at jeg vil prøve andre modeller enn blogging for å tjene penger. Da dette har funket som en erstatter for en god deltidsinntekt, har det vært vanskelig å øke inntekten, mye pga. mitt fokus på kvalitetsinnhold fremfor flere daglige oppdateringer med mas og fjas.

Nå er du forberedt mentalt på at Glabladet kommer i ny innpakning om en liten stund og at jeg ikke lenger kommer til å ha blogging som min hovedinntektskilde. Bloggen legges ikke ned, men du trenger ikke forvente vanlig aktivitet her på en stund, dog skal du ikke se bort ifra at det kommer noen innlegg likevel. Bloggekurset vil gå som normalt og jeg vil holde dere oppdatert etterhvert hva mine nye prosjekter angår. Nå ser jeg frem til å ta meg fri en periode – i den forstand at jeg ikke trenger å tenke «blogging» hele tiden.

Jeg vil avslutte med å takke mine lesere gjennom 21 måneder og 3 dager. Dette er ikke begynnelsen på slutten – det er slutten på begynnelsen. Kapittel 1 er overstått og jeg håper dere er klar for kapittel 2! Jeg vet jeg er! :)

Legg igjen en kommentar