Glabladet relansert – «nytt» design :)

Nå må jeg si meg ganske fornøyd med meg selv. De 3 siste dagene, inkludert hele natt til i dag, har jeg sittet og jobbet på spreng bak kulissene for å få et «nytt» design på Glabladet til 1. juli. Og ladies and gentlemen, med dette er jeg i mål. Vel, ikke helt. Det gjenstår en del små, tekniske skjønnhetsfeil her og der, men jeg har faktisk oppnådd det aller meste av det jeg ville.

Men først lurer du kanskje på: Hvorfor ligner dette «nye» designet sånn på det gamle designet? Hva er egentlig nytt?

Det ligner det gamle designet fordi jeg har tatt 100% utgangspunkt i det gamle designet. Hvorfor? Vel, egentlig ville jeg jo ha et nytt design. Jeg har snakket om nytt design og relansering av Glabladet nesten like lenge som bloggen har eksistert… *kremt*… Og i det siste har jeg sagt mye forskjellig til mange forskjellige folk om hva som er fremtiden til Glabladet. Etter mye om og men, mange runder i meg selv, fant jeg ut at jeg ville ikke starte en ny, «personlig» blogg likevel. Så hvis noen var i tvil: Glabladet fortsetter, og fremover kommer det til å bli mer liv her enn på lenge. :D

Anyway, det viste seg at det å skifte til splitter nye designs/themes på en allerede etablert blogg kunne by på store utfordringer. Det irriterer meg litt at jeg faktisk kjøpte to flotte themes fra Woothemes som jeg nå aldri får brukt likevel (ikke til deres opprinnelige hensikt anyway). Blant utfordringene som møtte meg, var:

 • Alle artikkelbildene måtte legges inn på nytt i hvert innlegg
 • Artikkelbildene ville fått nye formater
 • Bredden på innleggene ble for store i forhold til de gamle bildene
 • Alle sidene på bloggen, inkludert de «skjulte», dukket opp og forvirret/overveldet meg da jeg aktiverte de nye themene
 • Samt en rekke småting jeg ikke engang husker lenger…

Alt i alt følte jeg det ble for mye stress, og for mye å sette seg inn i. Jeg kunne nok overkommet alle utfordringene hvis jeg ville, men når dette kom oppå alle de andre tingene jeg drev med, lot jeg det bare ligge. Og ved å ta utgangspunkt i themet jeg allerede hadde, kunne jeg unngå mange av disse utfordringene, selv om jeg selvsagt også skapte mange nye på veien.

Før jeg går i gang med «hva som er nytt» må jeg bare minne om at jeg for 2,5 år siden sto på bar bakke og ikke visste hvordan man skulle få opp en nettside engang. Og nå har jeg altså laget et nytt design ut fra et eksisterende design, ved å putle masse med HTML, CSS, PHP, plugins og gudene vet hva.  I tillegg hjelper jeg flere kunder med det samme. :cool:

Men ja, jeg er fantastisk, men nok om det.

Hva er nytt i Glabladet 2.0?

Themet bestod tidligere av: En sidebar på 120px, hoveddelen på 468px, en sidebar til på 160px og enda en sidebar på 180px. Jeg var med andre ord bortskjemt på sidebars (også kjent som «sidemenyer»). Litt for bortskjemt, syntes jeg. Jeg har lenge hatt lyst på et mer «standard» bloggtheme for å gjøre bloggen mer personlig. Jeg syns jeg har lykkes i å kombinere magasin-looket med et mer bloggaktig look, hovedsaklig ved hjelp av å slå sammen to av sidebarene til én. Men jeg måtte mikse og trikse for å få det til.

 • 120px er den samme som før, men utvidet til 160px. Fortsatt til venstre men med delvis nytt innhold.
 • Dermed er 120px-bredden og 180px-bredden slått sammen til en 300px-sidebar til høyre for hoveddelen. Ettersom 120px og 180px tidligere var på motsatt side av hverandre, måtte jeg altså fikle ganske mye. Faktisk så er det ex-160px-delen som nå er blitt 300px, og 180px er herved fjernet fra themet.
 • Glabladet 2.0 fremhever nyhetsbrevet mitt tydeligere, med en stor og romslig «reklame» øverst i 300px-delen til høyre.
 • Glabladet 2.0 har fått nye annonseformater: Jeg satser på den internasjonale standarden 125x125px i høyre sidebar.
 • Noe av det jeg er mest stolt av er likevel forsiden. Har du ikke sett den enda, klikk her (åpnes i nytt vindu). Okey da, så er det bare den bildefremviseren (en «slider») som er det store «nye» her, men jeg syns det ble ganske tøft! (I tillegg har jeg forkortet forsiden litt, sånn at den viser færre innlegg.)
 • Stort artikkelbildeformat er herved fjernet fra forsiden til fordel for nettopp bildeslideren.
 • Stort artikkelbildeformat fortsetter likevel som før inni selve artiklene, og her er det meste fremdeles ganske likt (inntil videre).
 • Hele 3 nye logoer (med stor «fare» for flere i fremtiden) er herved lastet opp og går i rotasjon. Logobredden er også sterkt utvidet i forhold til før. Den røde bakgrunnen på logoen, som du er vant med, er fjernet, og jeg har satset på å gjøre det enkelt. Hvis du vil se alle 3 logovariantene må du klikke på «oppdater»/F5 eller gå inn på andre sider her på bloggen. Variantene henvender seg til leserne på litt forskjellige måter, men jeg føler at alle er like «riktig» i forhold til Glabladets innhold og natur. ;)
 • RSS-boksen er flyttet over til venstre side, men forblir dermed i 160px-bredde som før.
 • «Toppkommentatorer»-listen (tidligere «Månedens lesere») er også flyttet over til venstre, høyt oppe for å oppmuntre til kommentarer. Jeg har også forandret innstillingene på denne boksen til å inkludere kommentatorer fra «de siste 30 dagene» fremfor å la den fornye seg ved hvert månedsskifte. På denne måten må du altså fortsette å kommentere for å beholde en god plass. ;) Dette er gunstig for alle som har en blogg, da linkene går direkte til bloggen din og dette er til og med SEO-vennlige no-nofollow-linker! Når aktiviteten på Glabladet sakte men sikkert øker fremover, vil jeg stille den inn på «siste 15 dager» og deretter «10″, og så får vi jo se hvor langt det kan gå.

Så, det var en kjapp gjennomgang av de fleste endringene. Bare husk at dette er langt ifra et «ferdig resultat» enda, men en over halvveis begynnelse, i hvert fall. Jeg er veldig spent på din feedback og håper du kommer med ris og ros i kommentarfeltet. Jeg er åpen for alle forslag, men det er ikke sikkert alt kan la seg gjøre. :)

Det har også blitt opprettet en ny poll i den nye, fancy’e høyre sidebaren min. Stem i vei, men skriv GJERNE en kommentar!

Og forresten; slik så det ut før, hvis du vil mimre/sammenligne litt:

Legg igjen en kommentar