Glabladet tilbake etter serverproblemer

På grunn av serverproblemer har Glabladet vært nede i halvannet døgn. Det tok vel et halvt døgn før hosten klarte å fikse serverproblemene, men da siden kom online igjen, var den satt en uke tilbake i tid. Dvs. at ca. 10 innlegg, 6-7 kladder og 150 kommentarer som hadde blitt generert den siste uken, var borte. Hostens siste backup var fra et døgn før problemene begynte, så jeg fikk til slutt gjenopprettet det aller meste, men ikke det siste innlegget jeg skrev, samt kommentarer som hadde kommet inn det siste døgnet.

Hadde det ikke vært for at jeg har en egen backupløsning selv, som hadde tatt en helt fersk backup like før dette skjedde, hadde jeg mistet det siste innlegget mitt (samt kommentarer). Det hadde ikke vært noen skandale, men likevel irriterende. Det som har tatt tid det siste halve døgnet har altså vært å finne ut av hvordan man gjenoppretter en backup. Dessuten har jeg av naturlige grunner måttet ofre tid til søvn.

Da har jeg altså erfaring med gjenoppretting av backup via phpMyAdmin også. Alt sammen var litt overveldende til å begynne med, men jeg fant ut at det var ganske enkelt til syvende og sist. Så lenge jeg hadde helt ferske backups av wp_posts.sql og wp_comments.sql, hadde jeg det jeg trengte.

Så denne gangen var det ingen krise, men nedetiden og ikke helt tilfredsstillende backupløsninger av hosten min, har gjort sitt til at jeg nå vurderer å bytte. Vel, jeg har vurdert det lenge, men nå er jeg ikke lenger i tvil. Jeg kommer til å bytte til HostGator i løpet av denne uken.

HostGator er de jeg anbefaler alle som har tatt mitt bloggekurs å bruke. Jeg har selv brukt de før, og bruker de fortsatt på en annen side jeg har (som er under utvikling). John Chow byttet også nylig til dem. Alt i alt føler jeg meg mer trygg hos en host som har så godt rykte på seg som HostGator. Min opplevelse med dem har også vært utelukkende god. LenaBeatrice sin side er et eksempel på at serverne til HostGator faktisk takler store mengder trafikk (mener å huske at hun bruker den mellomste hostingpakken).

Den eneste grunnen til at jeg bruker noen andre enn HostGator nå, er at jeg har en sponsoravtale som gir meg gratis hosting. Vel, uttrykket «man får det man betaler for» kunne neppe vært mer treffende. Jeg syns det er enda verre å tenke på alle de som faktisk betaler for den samme hostingen, som ble utsatt for de samme problemene. Jeg syns det er for dårlig. Hos HostGator har jeg heller aldri opplevd noe nedetid, noe som begynner å bli en vane med nåværende host (selv om dette er første gang nedetiden resulterer i datatap).

Jeg opplevde flere merkelige ting etter at jeg gjenopprettet backupen, og har klart å rette opp i de feilene jeg har funnet:

  • «Similar Posts»-pluginen viste ikke noen relaterte innlegg til det siste innlegget.
  • Kategoriene jeg la det siste innlegget i var borte.
  • Kommentartelleren til dette og dette innlegget viste 0, selv om de hadde fått kommentarer.

Altså noen små «skjønnhetsfeil» som jeg nå har rettet opp i, men det kan kanskje være noen flere, så jeg setter pris på om dere lesere sier ifra hvis dere ser noe utenom det vanlige.

Legg igjen en kommentar