Gode innlegg kan ikke tvinges frem

Som en av Norges mest kjente bloggere hender det noen ganger at jeg føler et visst press til å skrive gode innlegg. Jeg har lagt enormt vekt på å skrive nyttige og gode innlegg med verdi for mine lesere hittil i bloggens levetid. Som en konsekvens føler jeg ofte at hvert nye innlegg må/bør være bedre enn det forrige. Delvis fordi mange lesere forventer godt innhold hele tiden og delvis fordi jeg i fremtiden kan være fornøyd med å se tilbake på en blogg stappfull med gode innlegg.

Denne fremgangsmåten har bidratt til å skille min blogg ut allerede fra dag 1. Og det var akkurat det jeg håpet på. Jeg ville ikke bare starte enda en meningsløs blogg kun for min egen del. For meg virket det logisk at for å kunne leve av bloggen (som var målet før jeg startet), så måtte jeg kunne tilby noe. Og det har jeg gjort…

Og jada, det skal jeg fortsette med.

Men selv om jeg ofte begrunner denne bloggens suksess med «verdi, kvalitet, bla bla», så betyr ikke det at jeg forguder bloggen min og syns alle innleggene leverer like mye nytte og verdi. Det betyr heller ikke at jeg ser på meg selv som bedre, proffere eller mer egnet til å gjøre dette enn andre. Jeg liker ikke at folk omtaler meg som en «guru» eller ekspert. Jeg har aldri brukt disse ordene om meg selv. Derfor likte jeg heller ikke første gangen noen omtalte meg som «problogger«. Selv om jeg nok kan defineres som det likevel, med tanke på at jeg lever av bloggen min.

Grunnen til at jeg ikke liker å bli omtalt som en umenneskelig, sensasjonell og unik gigant uten sidestykke, er at den slags merkelapper bidrar til å skape et slags skille mellom meg og leserne. Jeg har aldri sett på meg selv som spesielt mer begavet enn noen andre, og det er nettopp derfor jeg ønsker at folk skal bli inspirert av denne bloggen, fremfor å bli sjalu og gå til angrep når jeg stikker hodet frem.

Det jeg har oppnådd er ikke uoppnåelig. Kanskje er det relativt unikt i Norge, med en norsk blogg. Men likevel; det viser jo bare at det er mulig. Og på den måten håper jeg å kunne inspirere enda flere til å gjøre det samme, eller å innse sitt sanne og fulle potensial til å kunne gjøre noe med livet som gir dem mening. Dette er kjernen i det jeg vil oppnå med bloggen min.

Og det bringer oss inn på tittelen til dette innlegget: Gode innlegg kan ikke tvinges frem.

Jeg kan tvinge meg selv til å sitte meg ned og prøve å skrive et innlegg til bloggen. Noen ganger vil det føre til at et «godt innlegg» blir født – andre ganger kan det føre til et «middelmådig innlegg», mens noen ganger fører det ikke til noe innlegg i det hele tatt.

Dette innlegget blir derimot skrevet som et spontant innfall jeg plutselig fikk en søndagskveld (og jeg prøver å ta meg «bloggefri» i helgene). Plutselig fikk jeg en tanke i hodet, og bestemte meg for å bare skrive – ingen tvang. Og poenget jeg vil frem til er: Ikke «beat yourself up» av tanken på å levere überkvalitet hver gang. Gjennom denne bloggens historie kan du finne flere innlegg som kun er skrevet for moro skyld. Ha det gøy med bloggen din. Levér kvalitet og del det du kan dele som kan ha potensiell verdi for målgruppen din. Ikke knytt skyhøye forventninger til dine egne innlegg.

Fra nå av skal jeg bli flinkere til å kun se på denne bloggen som en hobby. Jeg har ikke lenger dårlig samvittighet for innlegg som ikke «leverer» det noen kanskje forventer. Dette er en litt udefinerbar blogg, noe som har bidratt til at jeg har hatt vanskeligheter med å holde på enkelte lesere. Men jeg lar meg ikke diktere av at et fåtall ikke er fornøyd med alt jeg gjør. Med andre ord vil bloggen fortsette å være det den alltid har vært, men med bedre samvittighet fra min side. Og med en fin blanding av virkelig gode innlegg og ikke like «givende» innlegg.

Jeg syns jeg hører noen kritikere allerede: «Men Sindre… Du «lever» jo av bloggen din. Og nå skal du bare se på den som en hobby?» Jepp, det stemmer. Jeg vil ikke ha noe anstrengt forhold til bloggen min, og kommer til å skrive akkurat det jeg har lyst til fremover. Det er sånn denne bloggen alltid har vært, det er sånn jeg har skaffet mine mest trofaste lesere, og det er sånn jeg planlegger å skaffe enda flere.

Håper dette kan være en inspirasjon til andre bloggere som stadig føler de må «prestere». :)

Legg igjen en kommentar