Ha det gøy på jobb (eller la vær å jobbe)

Har du det gøy på jobb? Hvis ikke – hvorfor jobber du?

For et par innlegg siden meddelte jeg at jeg ville begynne å se på Glabladet mer som en hobby, for å fjerne den snikende følelsen av å «prestere» gang på gang, og kreve så mye av meg selv at jeg lar være å skrive, til tross for at jeg kanskje har en idé.

Det er ikke dermed sagt at jeg kommer til å skrive et innlegg med betroelser fra toalettet. Å «se på Glabladet som en hobby» er ikke en dekkoperasjon for å tillate meg selv å skrive fjas, når jeg egentlig ikke har noe å si.

Det er to grunner til at jeg tok denne beslutningen:

  1. For å vise at det faktisk er mulig å slå to fluer i en smekk: Skape verdi selv om man har det gøy. Eksempelvis å komme med «skjult» visdom i tilsynelatende «enkle» innlegg.
  2. Fordi jeg har mange andre baller i luften for tiden, og jeg kommer snart til å gå i gang med et prosjekt som vil få Glabladet til å se ut som en hobby uansett, fordi det andre prosjektet virkelig krever ordentlig jobbing.

Men la oss gå tilbake til dette med å faktisk stortrives på jobb – samt hvorfor dette innlegget har et bilde av fotballstjernen Ronaldinho som illustrasjon. Jeg er ikke sportsinteressert og ser ikke mye på fotball. Men jeg har merket meg akkurat denne spilleren likevel, fordi han ser ut til å storkose seg med det han gjør, nemlig å spille fotball.

Han har åpenbart skills og får det til å se ut som at fotball er lett som en lek, med sin unike spillestil. Og han er et prakteksempel på at det går an å ha det gøy samtidig som man leverer stor verdi (i dette tilfellet for laget sitt, ved å score mål og drible seg forbi alt som finnes av motspillere som ser ut som stive statuer i forhold til Ronaldinho).

Sjekk ut videoen hvis du vil se Ronaldinho i aksjon:

La oss nå legge fotballen litt på hyllen igjen. Tilbake til deg. Dribler du deg gjennom hverdagen like elegant som Ronaldinho? Eller har gnisten i deg sluknet og forsteinet deg til en stiv statue for lenge siden?

Overgangen til «den andre siden»

Hvordan kan det ha seg at så mange sleper seg gjennom livet ved å tolerere arbeid de ikke trives med – kun for å få en lønnsslipp? Selv tror jeg det er fordi de ganske enkelt ikke vet hvordan det virkelig er å elske det de gjør. Frykten for å hoppe ut i det ukjente føles større enn kraften til å faktisk gjøre noe med livet, og begynne å arbeide av kjærlighet fremfor «for penger».

Du tror kanskje det er lett for meg å sitte her og si at hvis du ikke trives i jobben «så er det bare å slutte». Vel, jeg er levende bevis på at den overgangen er mulig. Og jeg var rimelig dumdristig selv – fordi jeg hadde ingenting linet opp for meg selv og ante virkelig ikke hva jeg gikk inn i (selv om jeg hadde noen idéer til hva jeg skulle gjøre). Så det jeg vil oppfordre deg til er å starte allerede i dag med å finne ut hva som skal til for å gå gjennom den samme overgangen som jeg, og mange andre har gått gjennom før deg.

Verden er ikke så skummel på «den andre siden». Faktisk har jeg aldri før vært mer glad i livet og fornøyd med valgene jeg har tatt etter å ha lagt A4-livet på hyllen for godt.

Hvis du ikke jobber fra en tilstand av glede vil du bare gjøre mer skade enn nytte for deg uansett – både mot deg selv og andre. Ingen sum med penger kan kompensere for et så stort skadeomfang.

Hør på den indre stemmen

Ikke ta til takke med mindre enn du er verdt. Krev av deg selv at du skal jobbe med noe du elsker – ellers er det «no deal». De negative følelsene er der ikke for å irritere eller distrahere deg. De skriker til deg: «Dette er FEIL!! Gjør noe annet!»

Cluet er å ikke snu ryggen til de følelsene. Ikke gå hjem og drukne sorgene dine i hjernedøde TV-show og usunn mat som bare kondisjonerer deg til å fortsette det samme meningsløse mønsteret i morgen også! Når skal du begynne å leve et givende liv hvis du fortsetter sånn?

Vend deg heller mot følelsene som skriker til deg og hør hva de har å si. Få kontakt med den dypere delen av deg selv som forteller deg tingene som de er. (Ja, leveren din…)

Du er ikke her for å «ta til takke med», «passe inn» eller å «jobbe for penger». Du er her for å skinne. Og hvis du ikke er i en posisjon hvor du kan skinne akkurat nå, reis deg opp og gå. Nå.

Legg igjen en kommentar