Har du forlatt bloggen din?

Etter å ha sett meg litt rundt på noen av bloggene til lesere som tidligere var aktive i kommentarfeltet, ser det ut som at mange har pakket sakene sine og forlatt bloggen for lengst. Et par av disse så ut til å ta bloggespillet ganske seriøst i begynnelsen, men det varte bare toppen et par måneder. Hva kan ha skjedd?

Jeg tror følgende har skjedd: De trodde de skulle tjene raske penger. De hadde ikke noe spesielt å si, og de hadde ikke noe mål med bloggen sin. Annet enn å tjene raske penger. Men så slo realiteten inn. «Hvor blir det av pengene mine? Jeg har jo puttet opp Adsense og alt. Greit, jeg har fått noen klikk, men i dette tempoet vil jeg aldri kunne tjene en stabil årslønn! Jævla Sindre. Dumme, dumme Sindre. Han er dum han.»

Hvis noen har misforstått mine artikler om å tjene penger på blogging beklager jeg det. Men jeg har aldri sagt at det er lett å tjene penger på blogging. Det blir lett. Men før det blir lett, er det alt annet enn lett.

Suksessfulle bloggere har noe unikt ved seg. Uansett hva de blogger om, vil leserne følge aktivt med. Men i de fleste tilfeller tar det tid å komme til dette stadiet. I begynnelsen må man jobbe aktivt med bloggen, selv om man ikke får en eneste kommentar. Selv om man føler at ingen leser bloggen likevel. «Gi opp»-mentaliteten gjennomskues veldig fort, og har du først gjort det én gang, har du en større jobb med å skaffe lesernes tillit neste gang.

Så ikke gi opp!

Jeg vet at det er lett å si dette, men ikke la penger være motivasjonen din til å blogge i begynnelsen. Du vil bare bli skuffet. Jeg hadde selv et mål om å tjene penger på bloggen min da jeg startet, men jeg var forberedt på at det skulle ta tid. Dessuten har jeg hele tiden hatt et mål med bloggen: Spre positivitet og inspirasjon. Jeg har riktignok rotet mye frem og tilbake om hvorvidt det skulle være en gladnyhetsavis eller selvutviklingsblogg, så jeg har også gjort mine feil. Men har du sett meg gi opp? Nei – og det vil du ikke se heller.

Det norske markedet er tøft, fordi det er lite. Mange kan høre om deg ganske fort, men du har faktisk litt å bevise også. Det hjelper ikke å bare poste håpløst uinteressante innlegg bare fordi du akkurat har fått en toppsak hos Nettby og «mange har hørt om deg». Jeg har selv brukt et år på å finne meg selv som blogger, og jeg roter fortsatt med dette oppi huet mitt. Nesten hver dag tenker jeg nye tanker om hvordan jeg bør jobbe med bloggen. Noen av tankene når opp, andre glemmes like fort som de oppsto.

Bli vant til det.

Vær konsekvent!

Følg den du sier du er. Hold fast på dine prinsipper. Gi leserne det de forventer. Dette skal ikke være vanskelig. Det er tross alt din blogg, og du som har dannet et bilde om hva den handler om, basert på den du der som person. Vær deg selv. Skriv om det du kan. Skriv om det du vet. Skriv om det du må.

Finn ditt eget mønster når det gjelder posting. Ikke post hver dag i en uke for så å poste én gang neste uke. En jevn og fin flyt på f.eks. annenhver dag er midt i blinken. Selv har jeg holdt et ganske stabilt mønster på 20 poster i måneden, i snitt. Jeg er litt av og på, og leserne vet det. Jeg ville dog sannsynligvis fått flere daglige besøk hvis leserne visste at bloggen ble oppdatert hver dag.

Min vei til å komme her jeg er i dag har ikke vært lett. Men jammen er jeg glad for at jeg er i gang. Jeg har snart lagt bak meg et år i bloggosfæren. Jeg har gjort mange feil. Jeg kommer til å gjøre fler. Men fordi jeg ikke forlot bloggen etter en måned, har jeg en fordel: Jeg har bygget opp et solid bilde av hva bloggen handler om. Hva gjør vel en glipp i blant da? Å prøve og feile er en del av det å være menneske. Det er bedre å tryne loddrett og knuse et par tenner, enn å sitte stille og vente på «suksess» (som aldri kommer).

Hvis du har forlatt bloggen din: Det er aldri for sent å snu. Eller å begynne med blanke ark et annet sted. Finn ut hva du vil dele og hvorfor bloggen din skal leses av andre. Ha som mål å bidra med noe nyttig fremfor å bli bloggmillionær. Ingen i Norge har noensinne blitt bloggmillionær, og jeg blir den første til å bli det. :P Men innen den tid blogger jeg fordi det virkelig er gøy. Det bør du også gjøre.

Legg igjen en kommentar