Hardt arbeid

forrige artikkel nevnte jeg at mange tror det kreves hardt arbeid for å bli rik. Jeg sa at dette kan fungere som en begrensningstanke for noen. Jeg føler at jeg formulerte meg litt knapt om akkurat dette, og dedikerer derfor en ekstra artikkel til temaet.

Ja, hardt arbeid må til for å oppnå suksess. Tingen er at altfor mange forbinder hardt arbeid med noe slitsomt og nærmest smertefullt. Men hardt arbeid kan også være gøy! Spesielt når man har funnet en jobb man virkelig elsker.

Se på hardt arbeid som en utfordring. Unngår man denne utfordringen, unngår man ganske enkelt å lykkes. I stedet for å ha begrensningstanken om at hardt arbeid er slitsomt og kjedelig, prøv heller å velg ditt harde arbeid på en intelligent måte, som samsvarer med din personlighet. Å bare velge lette oppgaver vil føre til middelmådige resultater.

Tar du en utfordring bygger du samtidig din person, på samme måte som vektløfting bygger muskler. Ved å unngå utfordringen, unngår du også din egen personlige utvikling.

Når man våkner opp og innser at man selv er sjefen over sitt eget liv, i stedet for et offer for livets tilfeldigheter, blir det umiddelbart mye lettere å trives med å utføre hardt arbeid. Du vil se frem til det, i stedet for å frykte det, fordi du vet at det vil føre til en positiv personlig utvikling for deg. Du vil innse at for å oppnå visse mål, blir du nødt til å gjøre en innsats selv, men du vil ikke ha noenting imot det. Du vil elske det. Det er jobben din.

Tenk hva du går glipp av hvis du absolutt skal unngå hardt arbeid. Du vil sannsynligvis aldri bli en multimillionær, aldri finne drømmepartneren, aldri gjøre en virkelig forskjell i verden. Du vil famle rundt i blinde, og drømmene dine vil forbli drømmer. Du følger strømmen. Og strømmen leder bare til middelmådighet. Du vil bare ha opptatt plass og dø uten å egentlig ha betydd noe. Verden ville vært omtrent den samme uten.

Hvis du vil oppnå store mål og gjøre noe meningsfullt av livet, må du lære deg å elske hardt arbeid. Dette er hva som skiller voksne mennesker fra barn. Du kan fortsette å leve som et barn og håpe på at livet alltid skal forbli lett, men da blir du sittende fast i en barneaktig verden, jobbende på andre menneskers mål fremfor dine egne, ventende på at muligheter skal komme til deg fremfor å skape dine egne.

Når du virkelig elsker å utføre hardt arbeid, vil du flyte gjennom alle hindringer som bølger gjennom skjær. Men hvordan kommer man seg egentlig til dette stadiet? Hva kan få deg til å omfavne hardt arbeid som om det skulle vært en lekker babe? Svaret er livsformålet ditt.

Hvis du har funnet ut hva ditt livsformål er, vil hardt arbeid kreves for at du skal komme deg dit. Dette er hva som tar deg forbi det lille barnet som tror at hardt arbeid er noe å flykte fra. Barnet blir erstattet med en velutviklet voksen, som tar ansvaret for å få jobben gjort, vel vitende om at uten hardt arbeid, vil det aldri skje.

Vet du ikke hva ditt livsformål er, betyr du enda ingenting i de velutviklede voksnes verden. Sannsynligvis vet du dette innerst inne. Du vet at det kreves hardt arbeid hvis du vil gjøre en forskjell her i verden.

Livsformålet ditt er «hvorfor». Hardt arbeid er «hvordan».

Lag et livsformål til deg selv, og lev etter det hver dag. Finn ut hvorfor. Hvorfor er du her? Hvorfor betyr livet ditt noe?

Legg igjen en kommentar