Hemmeligheten til hell og «flaks»

Jeg har skrevet mye om at man skaper sin egen virkelighet ut fra hvordan man tenker. Kort oppsummert: Hvis du føler deg som en uheldig person, vil du fortsette å forfølges av «uflaks». Hvis du derimot føler deg som en heldig person og har et positivt syn på livet, vil du tiltrekke deg mere goder, overflod og velstand.

Etter litt YouTube-surfing natt til i dag, søkte jeg på min favoritt-illusjonist, Derren Brown, og så en episode av hans serie «The Experiments» som het «The Secret of Luck» (se video nederst i innlegget). Jeg har sjeldent sett disse teoriene bedre illustrert i det virkelige liv, enn hva vi får se i denne episoden.

Kort fortalt: Derren Brown planter et rykte i en liten by, om en statue av en «lykkehund». Klapp hunden på hodet og du vil (i følge «ryktet») bli mer heldig. Positive ting vil begynne å skje. And guess what? Det gjør det – for de som tror det gjør det.

For slakteren Wayne, derimot, har det ingen effekt, fordi han proklamerer at han er en «uheldig person». Det hjelper ikke at Derren sniker inn en rekke «lykkemuligheter» foran ham (et vinnende skrapelodd, en markedsundersøkelse han ville fått £20 for å delta i, legge £50 på bakken foran ham, og til slutt å kjøre forbi ham med en gigantisk plakat hvor han blir bedt om å ringe et nummer for å få en premie). Tro det eller ei; kun plakaten greier å få Waynes oppmerksomhet… til slutt!

Denne videoen illustrerer at for å oppleve mer hell og «flaks», gjelder det å legge merke til muligheter – og å faktisk gripe dem! Men hvis du ikke tror på «lykke», vil du knapt legge merke til mulighetene om de så presenterer seg rett foran nesen din.

I tillegg vil du få se et reelt eksempel på hvordan du kan  mer, ved å gi først. Ved å hjelpe andre mennesker, vil du på en eller annen måte få noe tilbake. Det er ingen grunn til å være egoistisk. Hvis du ikke bryr deg om andre mennesker, bryr du deg ikke om deg selv. Legg merke til seansen med det punkterte dekket, for å se hva jeg mener. ;)

Og hvis du tror at noe spesielt gir deg lykke, selv om det overhodet ikke er noe magisk ved det i realiteten, vil det skje en forandring i hjernen som gjør at du åpner deg mer opp for muligheter, og dermed får flere forbindelser, som på sikt tiltrekker enda mer gode ting inn i livet ditt. Det er derfor de rike blir rikere, og det motsatte gjelder de fattige.

Universet er «brutalt» i den forstand, men du kan utnytte denne brutaliteten til din fordel. Det handler rett og slett om hvordan du tenker. Vil du ha det fint eller crappy? Det er 100% opp til deg. Hvis du tror at du ikke kan tenke deg til et spesifikt utfall, har du helt rett. Hvis du tror du kan tenke deg til et spesifikt utfall, har du også helt rett. Paradoksalt, ikke sant? :)

Når du vet alt dette på et grunnleggende nivå, er det ingen grunn til å tro at noe eksternt skal gi deg lykke (som f.eks. en «lykkehund» eller «lykkesokkene» dine), og dermed fremstå som overtroisk. Du VET at du får mer hell og lykke ved å bare være åpen for å ta de mulighetene som presenterer seg for deg. Det har med interne faktorer (tankegang) å gjøre. That’s it. Men hvis det hjelper å tro at noe eksternt gir deg lykke, kjør på. Vi må alle finne noe som passer for oss.

Anyway, nok prat fra meg. Men jeg må advare: For Glabladet-lesere er det ingenting banebrytende i denne videoen. Men det er likevel interessant å se hvordan dette fungerer i praksis, med virkelige folk. Det setter et bilde på teorien jeg har skrevet så mye om.

Legg igjen en kommentar