Hindrer dine tanker deg i å skinne?

For å være ærlig får jeg noen ganger følelsen av at jeg bør føle meg «flau» over å skulle dele mye av det jeg skriver om på Glabladet med enkelte av mine godt norske venner eller familiemedlemmer. Jeg tror dette er et av de største problemene nordmenn som ønsker å oppnå suksess opplever. Man påvirkes så enormt av miljøet man lever i at det er svært vanskelig å bryte seg løs. Derfor kan det være lurt å inhalere en «daglig dose Tony Robbins» eller andre inspirerende bøker, blogger osv, sannsynligvis skrevet av utenlandske mennesker (med unntak av Glabladet *kremt*).

Problemet er at man blir altfor fort distrahert og klarer ikke å holde fokus. Dette dreper enhver suksess. Du ser en inspirerende video en dag, innser ditt sanne potensial, skjønner at du kan komme lenger, våger å tro at du kan bli suksessfull… For så å møte den norske realiteten igjen, hvor folk flest ikke våger å tro en dritt om seg selv, nedvurderer sine evner, ser ned på folk som oppnår suksess – og du holder deg akkurat der du er. Derfor kan det faktisk være en idé å tapetsere rommet ditt med inspirerende sitater, bilder av drømmehjem, bil, dame/type, etc, til en sånn grad at enhver utenforstående umiddelbart ville trodd du var en psykopat. :P

(En liten tilleggsopplysning: De som følger Glabladet på Twitter vet at jeg er fan av inspirerende, reflekterte og velformulerte sitater. Vil du ha din daglige dose av dette er det bare å følge Glabladet der!)

Man må egentlig bare komme over seg selv, for det er i sitt eget hode man velger hvor mye andres meninger skal få lov å påvirke uansett. Grunnen til å høre på f.eks. Tony Robbins fremfor bekymrede familiemedlemmer og venner? Vel… Se hva Tony Robbins har oppnådd. Sammenlign det med hva familiemedlemmet/vennen har oppnådd… Hva ser du…? ;)

Fjern suksessdrepende tanker

Jeg har lært så mye om meg selv etter at jeg startet Glabladet. Jeg har lært at jeg er i stand til å pushe grenser og gjøre ting få ville trodd jeg kunne klare. Jeg har lært hvordan jeg bør takle usaklig kritikk best mulig, selv om det fortsatt ikke alltid er like lett. Det nyeste nå, ettersom jeg har «ansatt» flere skribenter, er at jeg får prøvd meg som «leder», og det er en helt ny erfaring for meg, som jeg kan garantere medfører mye ansvar. Jeg lærer vanvittig mye om meg selv, og så lenge jeg fortsetter sånn, vil jeg stadig vokse og forbedre meg. Noe av det jeg var innstilt på før jeg startet var å ikke være redd for å feile. Jeg har feilet på noen av mine mål og kanskje også på et par av mine tidligere innlegg. Men jeg lærer av det.

Poenget jeg vil frem til er: Ja, det vil ta noe tid å komme seg fra et nivå til et annet, som f.eks. å bry seg mindre om hva andre tenker om deg. Jeg vil nesten si at enkelte av businessidéene jeg har snust på etter at jeg flyttet til Bergen, har innbydd til å følge en langt feigere og «tryggere» sti enn den jeg allerede hadde begynt på her, med bloggingen. Jeg føler nesten at jeg har mistet noe av det viktigste jeg «lærte» i Drammen i fjor, da jeg bodde ute hjemmefra og klarte meg selv: Å være uredd, legge listen høyt og gi jernet.

Grunnen til at dette innlegget heter: «Hindrer dine tanker deg i å skinne?» er fordi det hele begynner med deg selv, i ditt hode. Du kan skylde på eksterne faktorer som «norsk tankegang» på jobben, hos venner eller familie. Men det er uansett opp til deg hvordan du takler dine omgivelser, og det er nettopp derfor det er så viktig å få sin daglige dose inspirasjon, uansett hvor du henter den. Du skal ikke bare bli «påminnet» å «tenke positivt». Det vil ikke få deg noen steder. Du skal kunne klare å holde et kontinuerlig fokus på dine mål og kunne svare på nøyaktig hva det er du ønsker å oppnå og hvorfor.

Frykten holder deg tilbake

Jeg har selv innsett – eller gjeninnsett så mye av dette i det siste, ikke minst takket være Tony Robbins. Jeg har latt mine egne tanker holde meg tilbake og det er min egen feil. Likevel vet jeg at i min situasjon akkurat nå, ville det hjulpet å flytte ut og oppnå full konsentrasjon der jeg vil ha den, igjen. I Drammen hadde jeg en slags ro og fred og bekymringsløs tilnærming til hvordan jeg jobbet med Glabladet. Jeg var ikke redd for å mislykkes og jeg så bedre og bedre resultater hver måned. Etter at jeg kom tilbake til mitt gamle nærmiljø i Bergen, har gamle «frykt -og begrensningstanker» innhentet meg, i underbevisstheten om ikke annet, og jeg har stoppet litt opp. Jeg har tillat meg selv å «holde tilbake», fokuset har ofte blitt feil, og alt skyldes mine egne tanker – nærmere bestemt min egen frykt.

(PS: «FEAR = False Evidence Appearing Real» – David DeAngelo)

Men det er feigt å unngå å utsettes for det man frykter. Det krever ingenting å leve skjult i middelmådighet, unngå utfordringer og kritisere andre. Det krever derimot en stor mengde mot å gjøre det motsatte. Jeg har den siste tiden vært en kombinasjon av modig og feig, men for å komme noen vei videre nå, må jeg tørre mer. Slår jeg meg til ro nå risikerer jeg å stagnere min fremtidige vekst og suksess altfor lenge, og det er uakseptabelt.

Jeg håper dette innlegget kan hjelpe nettopp deg, hvis du har lest så langt, til å gjenkjenne dine egne frykter og finne ut hva som holder deg tilbake. Er det frykten for hva andre vil tro? Er det frykten for å ikke ha nok penger? Er det frykten for å gå på en smell som medfører at «bedreviterne» i ditt liv får rett likevel? Hva med den psykopat-idéen jeg nevnte lenger oppe? Implementerer du den, vil du i hvert fall huske å holde et visst fokus. ;)

Akkurat nå er jeg i en prosess av å definere noen klare mål. Jeg satte et inntektsmål tidligere i år om å tjene 200 000,- innen slutten av oktober. Så langt har ikke dette gått så veldig bra, men jeg jobber med saken og tar det ikke så altfor tungt om jeg blir noen måneder forsinket. Jeg vet allerede at det er mulig å tjene penger på internett, så den bekreftelsen trenger jeg ikke. Spørsmålet er: Hvor mye? Det akter jeg å finne ut ganske snart. Og når det skjer, vær sikker på at jeg vil blogge om det.

Hva er dine mål? Og hva med å prøve tankeeksperimentet om at du garantert ikke kunne feile? …

Legg igjen en kommentar