Hva er din unnskyldning?

Denne teksten kommer ikke til å handle særlig mye om unnskyldninger, men heller om å se etter sine muligheter. Leter du etter gode unnskyldninger vil de være lett å finne. Ser man istedet etter sine muligheter vil de finnes overalt. Det handler om hva du velger å se, og den som leter etter noe positivt, leter aldri forgjeves!

Jeg ble inspirert til å legge ved en Youtube-video av en stor mann, som gjestet Jimmy Kimmel show. Hans navn er Sean Stephenson, og han gjør meg både rørt, glad og motivert. Han er ca 1 meter høy, og ble født med en beinsykdom. Som liten gutt hadde han så store problemer, at bare det å nyse kunne føre til knekte bein i kroppen. Nå er han i bedre form, og følg nøye med på hans innkomst. Legg merke til smilet, ansiktsuttrykket og den lekne holdningen. Det er umulig å mislike denne mannen!Herlig holdning! Han har lært kunsten å tenke positivt, og det å ha troen på seg selv. Likevel har han vært igjennom en del tunge stunder i fra barndommen. Han var av og til lei seg for at han var annerledes, og syntes i tyngre stunder synd på seg selv. Hvis Seans mor oppdaget dette spurte hun: ”Synes du synd på deg selv nå igjen Sean? Det har du også lov til”. Så satte hun på en nedtellingsklokke på et minutt, og sa: ”Når klokka ringer er det ikke lov å synes synd på seg selv mer.”

Etter gjentatte ganger med klokkenedtelling forstod Sean at han ikke fikk den store sympatien og oppmerksomheten av å synes synd på seg selv. Ikke følte han seg bedre heller. Moren hans ser rett og slett ut til å ha hjernevasket sønnen til å tenke positivt! Han fikk også spørsmålet om han ser på sin egen tilstand som en forbannelse eller en gave. Sean gjorde det til en gave som dere ser.

Herlig reframing! Hans historie bør være til inspirasjon for alle. Et handikapp er ingen unnskyldning for at du ikke kan oppnå noe. Det kan faktisk være en fordel. Folk liker ikke de som er perfekte, da flammer sjalusien opp. Viser man seg i stedet frem som menneskelig, og deler sine problemer er man plutselig mer akseptert. Med stor guts og innsats er det meste mulig. Livet er en gave, og dagens motto er:

«If you think you can or you think you can’t, you’re right.» (Henry Ford)

Så, hva er din unnskyldning?

Legg igjen en kommentar