Hva hvis-mentaliteten

Trygghet. Forsikring. Garanti. 3 ting vi er veldig opptatt av. Kjøper vi et nytt produkt, skal vi helst ha alle slags garantier «i tilfelle» noe skjer. Man skal føle seg trygg. Mange bransjer tjener seg styrtrike på folks hunger etter trygghet. Dette til tross for at vi bor i Norge, som har vært mer eller mindre trygt å leve i siden 1945. Plassér en gjennomsnittlig norsk familie i krigsherjede Irak en uke, og jeg tenker perspektivet endrer seg.

For hva skal man vel med alle disse sikkerhetstiltakene? «Jo, men tenk om«, sier du. Ja, tenk om. Tenk om en ulykke aldri hadde skjedd, og alt hadde vært fryd og gammen på denne jord. Det hadde vært vidunderlig, ikke sant? Og… Litt urealistisk, kanskje?

Uten at negative hendelser skjer, ville vi heller ikke hatt noe å glede oss over. All «gleden» hadde vært ting vi tok for gitt. Vi ville aldri opplevd å bli takknemlig for de små tingene i livet, ettersom vi ikke kjente til en virkelighet hvor vår luksus sto på spill. Vi ville ikke tenkt på at noe kunne kommet og ødelagt alt sammen, fordi noe sånt ikke ville skjedd i en perfekt verden.

Nå skal det sies at jeg ikke er motstander av forsikringer og garantier. Jeg sier bare at vi drar det litt langt noen ganger. Tenk bare på hvor vanskelig det har blitt for oss å fly. Vi må tenke nøye over hva vi har med oss, og legge alle slags beholdere i egne plastikkposer. Alt på grunn av at vi lever i en verden som, med god hjelp fra den amerikanske regjeringen, har fått oss til å skjelve i buksene.

Vi innfører sikkerhetstiltak overalt. Barn svever på en rosa sky i dag i forhold til for bare 100 år siden. Gud forby at en ulykke skulle skje med et lite barn i dag, i trygge, staute Norge. Folk må innse at ting kan skje til tross for ethvert sikkerhetstiltak. Tryggheten vi streber etter, er ikke annet enn en illusjon.

Faller du utfor en bygning, spiller det liten rolle om du har vært snill eller ond. Du kommer til å måtte skrapes opp. En ubehagelig tanke, men ikke desto mindre sant. Tyngdekraften gir deg ingen spesialbehandling.

Hva hvis-mentaliteten

Hva hvis-mentaliteten er en av de mest destruktive kreftene vi har. All denne bekymringen gjør at vi knapt nok tør å ta sjanser. Skal man lykkes i livet, må man som regel ta noen sjanser. Skal man innlede et nytt forhold, må man ta en sjanse. Man kan ikke begynne å freake ut over tanken på at det kan bli slutt. Man må ta sjansen og man må «leve i nuet».

Bekymringen for «hva hvis» gir deg ingenting. I beste fall gir den mer kraft til det du prøver å unngå.

All tid vi bruker på å være motstander av noe er bortkastet. Vi har startet en krig mot terror, en krig mot narkotika og vi prøver å bekjempe fattigdom. Det kommer ikke til å funke! Det eneste man oppnår når man prøver å være motstander/bekjempe/gå til krig mot noe, er å gi mer energi og oppmerksomhet til det. Så lenge vi gir problemet energi og oppmersomhet, vil vi aldri se mindre av det.

Det er en vesentlig forskjell på å tenke «Vi skal bekjempe fattigdom» og på å tenke «Vi skal spre mer rikdom og glede». Man kommer lengst med det siste alternativet fordi man gir energi til det man ønsker å oppnå, fremfor det man ønsker å unngå.

Vil du bli kvitt gjeld, må du slutte å tenke «Jeg skal bli kvitt gjelden», for igjen, da gir du energi til problemet. Tenk heller «Jeg skal oppnå økonomisk uavhengighet» – da er du på rett spor. Men pass på! Hver gang du tenker «Det der har jeg ikke råd til», tenker og føler du i feil retning igjen. I stedet kan du tenke «Jeg har råd til hva jeg vil, men jeg velger å ikke investere i det akkurat nå».

Dette kan føles rart og merkelig i begynnelsen, det føles kanskje som å lyge til seg selv. Men vær klar over at dette kun er snakk om å forandre måten man tenker på, sånn at man kan oppnå de positive resultatene man ønsker i livet. Personer som tenker tanker som gir mer energi til problemet, kommer til å slite lenger, og kanskje aldri oppnå sine mål, enn de som klarer å forandre den grunnleggende måten man tenker om en sak på.

Dette er Law of Attraction i praksis. De som enda ikke skulle ha lest om det, kan finne ut mer ved å klikke på linken. Loven om tiltrekning (som det heter på norsk) er like reell som loven om tyngdekraften. Den gir deg ingen spesialbehandling. På samme måte som du kommer til å treffe bakken uansett om du er snill eller slem, vil fokusering på problemet bare tiltrekke mer av problemet inn i livet ditt, selv om du tenker at du skal bli kvitt problemet. Tenk heller at du skal oppnå muligheten!

Så tenk deg om neste gang du vurderer å skrive en samboeravtale, forsikre deg mot alt i verden, og dermed tro du er trygg. «Jeg har forsikring mot [problem], så hvis [problemet] skulle skje, har jeg i det minste forsikring mot [problemet]«.

Jeg ville holdt meg langt unna kreftforsikringen til Storebrand hvis jeg var deg!

Jammen!!!

«Jeg ser eksempler på [problemet] overalt. Det er jo bare sunn fornuft å forsikre seg mot [problemet], og å påstå noe annet er latterlig!»

Det er dette folk har mest problemer med å godta når det gjelder loven om tiltrekning. Dermed konkluderer man raskt med at dette bare er vås, og lever videre, uvitende om de utrolige mulighetene man faktisk er i stand til å oppnå. Dette er en synd og en skam. At loven om tiltrekning er reell, er ingenting å tvile på. Jo mer det blir forsket på kvantefysikk, jo mer viser det seg at dens lære samsvarer med loven om tiltrekning.

Hvor mange bevis trenger du?

Ulykker skjer. Branner skjer. Mord og dødsulykker skjer. Naturkatastrofer skjer. Sykdommer rammer. Ekteskap går i oppløsning. Man ser det overalt rundt seg. Derfor har jeg full forståelse og respekt for at folk ønsker å forsikre seg mot alt dette. Jeg kommer fra samme sted selv. Det var ikke som om jeg våknet en morgen og hørte om «Law of attraction», og sa «Heeey, endelig noe jeg tror på og skjønner fullstendig med en gang – jeg får lage meg en side som heter Glabladet og begynne å hjernevaske verden med det samme!»

Law of Attraction er ikke noen religion man velger å tro på eller ikke tro på. Det er en naturlov, og det viser seg bare mer og mer. (Hvis dere tror jeg er full of shit, kan det jo nevnes at Oprah refererer til Law of Attraction stadig vekk.) Dette er noe som har virket lenge før du ble påtenkt, og som er like reelt som tyngdekraften. Kunnskapen har tidligere vært forbeholdt de rike og vellykkede. Derfor har du aldri hørt om dette før.

Fortidens ledere ønsket ikke å dele denne hemmeligheten. De ville holde den for seg selv. Folk ble holdt uvitende om dette, gikk på jobb, tjente småpenger, og gikk hjem. De levde sine vanlige A4-liv og visste ikke bedre. Disse mektige lederne gikk glipp av den beste delen med hemmeligheten; nemlig å dele med andre. Derfor er dette den beste tiden å være i live på hittil i historien! Vi lever i en tid hvor vi blir mer og mer opplyst om de utrolige kreftene vi sitter inne med som mennesker.

Og når det gjelder forsikring: Det er greit å forsikre seg. Bare ikke gi for mye drivstoff til tanken som førte til at du forsikret deg mot [problemet] i første omgang. Det er da du i verste fall kan komme til å sitte midt oppi [problemet] før du vet ordet av det. Det var dette jeg mente med mitt utsagn i gårsdagens innlegg: «Å forsikre seg mot [noe] er å be om [noe]«. Dette var selvsagt satt på spissen. En forsikring kan også hjelpe til det motsatte, nemlig at man føler seg trygg nok til å tenke mindre på at [noe] skal skje. Det kommer helt an på hvordan man prioriterer tankene sine.

Historien gjentar seg…

Er man ikke bevisst nok på å bruke loven om tiltrekning til sin fordel, kan selvsagt en ulykke skje. Det skal godt gjøres, spesielt i en begynnerfase, å være bevisst på loven om tiltrekning hele tiden. Det er jo ingen som tenker på tyngdekraften hele tiden, men vi benytter oss av dens fordeler hver eneste dag likevel. Den eksisterte forøvrig lenge før man visste hva tyngdekraft var, og jeg tenker det var mange skeptikere da nyheten om tyngdekraft oppsto også. I dag kan vi alle være enig i at vi har noe som heter tyngdekraft. Jeg har en visjon om at flere og flere etterhvert begynner å skjønne at vi har en lov om tiltrekning også.

Skeptikere har allerede laget seg den ultimate oppskriften på å aldri komme noen vei med loven om tiltrekning. Nekter man å tro, oppnår man ingenting. Man tiltrekker seg bare mer av den virkeligheten man velger å tro på. Hvis man tror at alt som skjer i livet er tilfeldig, tiltrekker man seg ganske enkelt mer tilfeldighet inn i sitt liv.

Åpensinnede mennesker vil komme langt lengre, hvis de velger å oppnå sine drømmer ved hjelp av loven om tiltrekning. Det er jo bare å prøve selv. Tenk på en gammel venn du ikke har hørt fra på lenge. Hold øyne og øre oppe, vær oppmerksom, og så finner du kanskje noe mer som minner deg om denne vennen. Kanskje du til og med oppretter kontakt med vedkommende igjen. Eller sett deg som mål å finne småpenger på gaten en dag. Så lenge du sørger for å føle deg takknemlig for det du har, vil du tiltrekke deg mer av det du ønsker å oppnå. Fortvil ikke om det tar litt tid. Det vil ofte ta tid i begynnelsen, fordi det dreier seg for mange om å forandre den grunnleggende måten man tenker på.

Så, på samme måte som bevisstheten om tyngdekraften gjorde at vi turde å eksperimentere med å fly, uten å bekymre oss for å falle ned, kan du nå begynne å bruke bevisstheten om loven om tiltrekning til å manifestere det livet du ønsker, uten å måtte bekymre deg for å feile! Faller man de første gangene, reiser man seg opp igjen. Du ga ikke opp da du skulle lære å gå, gjorde du? Og hvorfor ikke det? Fordi, selv om du visste at du kunne falle, visste du ikke om alle slags bekymringer som vi er klar over i vårt voksne liv. Et barns sinn er det perfekte eksempelet på hva vi faktisk bør se opp til, når det gjelder å tenke de riktige tankene. Selv om vi er klar over alle tenkelige farer, gjelder det å ikke gi energi til disse tankene.

Ting blir hva vi gjør det til, og vi skaper vår egen virkelighet mens vi går. Innse at det umulige kan være mulig. Og det er ikke engang snakk om magi eller ønsketenkning. Du har en solid naturlov i ryggen. Lær deg å bruke den til din fordel!

Kjøp boken The Secret for mer informasjon om loven om tiltrekning.

Legg igjen en kommentar