Hva vil andre tro om deg?

Hender det noengang at du bekymrer deg for hva andre vil tenke om deg? Da har jeg et råd til deg: Ikke gjør det. Ikke kast bort et sekund av livet ditt på å gjøre det.

Sannsynligheten er stor for at du kommer til å bruke langt mer tid på å innbille deg hva andre kommer til å tro enn de faktisk bruker på å mene noe som helst om deg. Og mens du bekymrer deg for hva de tenker om deg, bekymrer de seg for hva du tenker om dem.

I stedet for å bekymre deg for hva andre tenker om deg, begynn å bekymre deg for hva du selv tenker om deg. Din egen mening om deg selv betyr langt mer enn noen andres mening om deg, uansett hvor intelligent og velmenende du tror de er. Altfor mange undervurderer seg selv for å ikke virke selvgod eller blærete. Hvis du snakker nedsettende om deg selv skaper faktisk akkurat den «uerfarne, uintelligente, talentløse» personen du beskriver deg som. Du sender et kraftig signal til omverdenen så vel som til deg selv.

Kom heller til bunns i hva du tenker om deg selv enn å bruke krefter på å lure på hva andre tenker. Det du tenker om deg selv utstråles fra deg, og påvirker dermed hvordan andre oppfatter deg. Hvis du tenker lavt om deg selv, vil andre plukke det opp. Hvis du tenker stort/fornuftig om deg selv, vil andre merke det. Poenget er uansett at du ikke skal bry deg så mye om hva andre tenker. Folk må mene det de vil, og deres meninger om deg har veldig lite med deg å gjøre. Ingen vet hva du faktisk er i stand til.

Det er vanlig å oppleve motstand fra noen rundt deg hvis du gjør et stort hopp, som å starte for deg selv eller å innlede et nytt forhold med noen. Selv om de egentlig vil det beste for deg, snakker de som regel ut fra frykt i større grad enn kjærlighet. Frykt snakker for begrensning; kjærlighet snakker for muligheter.

Det spiller ikke engang noen rolle om de får rett. Hele meningen med livet er jo å prøve og feile, og å bygge seg opp en erfaring på grunnlag av det hele. Absolutt ingen kommer seg «helskinnet» gjennom livet. På et eller annet nivå har vi alle gått saftig på trynet. Det er meningen at dette skal skje. Den virkelige leksen er å lære seg å være være OK med det.

Å feile er faktisk en del av å oppnå suksess. Lær deg å se på «feilingen» som en venn. Det er meningen at du skal oppleve masse motgang og feile så det kimer i veggene. Det som vil skje er at du tar lærdom av hvert eneste steg, og blir klokere. Etterhvert vil en tilsynelatende «feil» lede deg inn på noe som virkelig kan bli et gjennombrudd! Ville du ha oppnådd det gjennombruddet hvis du ikke først hadde lært av dine feil?

Finn ut hva du virkelig er i stand til. Vær ikke redd for å prøve nye ting. Du kommer aldri noen vei av å bare sitte stille. Vær villig til å ta noen risikoer i blant. Noen ganger må du prøve deg på ting du ikke er sikker på at du kan oppnå. Du må bare stole på deg selv nok til å vite at selv om du ikke lykkes, vil du komme til å gjøre det som trengs for å håndtere den situasjonen som måtte komme opp. Å miste alle sine personlige eiendeler er faktisk ikke verdens undergang. Det er langt verre å miste troen på seg selv.

Tenk deg min situasjon på slutten av fjoråret. Akkurat flyttet hjemmefra, akkurat sagt opp jobben (som jeg nettopp hadde fått) og fortalte folk at jeg skulle starte min egen blogg og leve av dette. Tror du jeg mottok masse støtte? Ikke akkurat i nærheten engang. Mange trodde det hadde klikket for meg. Og mange tror sannsynligvis fortsatt det. Det er helt OK, og påvirker meg ikke overhodet. Hvorfor? Fordi jeg stoler på meg selv. Andre mennesker kan ikke se inn i sjelen min og vite hva jeg er i stand til. Når de forteller meg at jeg ikke kan gjøre noe, ser jeg bare en person som er veldig redd og som trenger hjelp med å bryte med det underliggende mønsteret av frykt.

Hvis andre mennesker overvelder deg med sin negativitet, ignorer dem. Andres frykt har ingenting med deg å gjøre. Sats på deg selv. Du kommer kanskje til å ta noen dårlige valg i begynnelsen, men i det lange løp vil du nå mye lenger enn dine nåværende begrensninger. Og da er det ingen grenser for hva du kan oppnå.

Å tro på seg selv er ikke resultatet av suksess. Det er årsaken til det.

Legg igjen en kommentar