Hvem tar du imot råd fra?

Du er singel. Du drømmer om å slå deg til ro og få barn, men sliter med å holde på et forhold. Gang på gang prøver du, men gir stadig opp. Alt virker håpløst. Hva gjør du? Jo, du søker tips hos en venn. En venn som tilfeldigvis er like singel som deg. Og så forventer du å ha en bedre sjans for å lykkes neste gang…

Den single vennen virker kanskje klok, men han er fortsatt singel. Du vil trolig få langt mer relevante tips fra en som er i den situasjonen du selv ønsker å være. Hvis du vil være gift og ha barn, søk samlivsråd hos noen som er gift og har barn! Er det ikke logisk? Vennen kan i beste fall tilby deg teorier. Noen som er gift kan basere sine uttalelser på solid erfaring.

Eller:

Du drømmer om å kunne jobbe hjemmefra. Du lengter etter å unnslippe A4-livet og orker ikke tanken på å være en slave i en utilfredsstillende jobbsituasjon til du går av med pensjon. Du begynner å snakke med dine kolleger på jobben om dine tanker om å jobbe hjemmefra, i håp om at de kan bidra med litt tips og synspunkter.

Du føler kanskje at noen må «godkjenne» dine planer før du gjør alvor av dem. Men er det du eller de andre som styrer livet ditt? Gi deg selv tillatelse til å ta beslutningene for ditt eget liv her og nå. Søk råd hos noen som allerede jobber hjemmefra, fremfor kolleger som ikke kjenner til noe annet enn å ha en jobb. La deg motivere og inspirere av å studere de som klarer å gjøre det du vil gjøre.

Eller:

Tenk deg at du allerede har tatt en avgjørelse inni deg om at du skal prøve å tjene 1 million kroner i år. Tenk deg at du forteller om dine ambisiøse mål til en kollega på 9-16-jobben din. Mest sannsynlig vil vedkommende le høylytt og gjøre narr av deg og si at noe sånt ikke vil være mulig. Han vil fortelle deg at hvis du tror det, så lever du i drømmeland. Med andre ord, ikke den mest oppløftende tilbakemeldingen du kan få. Nok til å få noen og enhver tilbake til «fornuft» og plante beina ned på jorden igjen.

Men…

Tenk deg nå at du har klart å komme i kontakt med en suksessrik forretningsmann. Tenk deg at du forteller ham om dine planer for å tjene 1 million i år. Vil han si at det er mulig? Selvsagt. Ingenting er umulig for de rette personene. Hvorvidt du kommer til å klare det er det ingen som kan fortelle deg; det ligger i din egen makt. Men du har allerede tatt et steg i riktig retning.

Ta kun råd fra folk som er der du vil være. Press ut så mye kunnskap du kan. Spør dem, observer og lær. Ikke spør svogeren din om økonomiske råd hvis han selv sitter med gjeld til langt oppover ørene. Og slanketipsene fra tanten din på 230 kg bør du kanskje ta med en klype salt. Omring livet ditt med folk som oppnår de resultatene du ønsker å se i ditt liv. Hvis du ikke kan møte dem, les bøkene deres, hør lydopptak, se videoer eller gå på seminarer. Alt i alt vil dette tilføre deg det tankesettet du vil trenge for å begynne å oppnå suksess.

Hvis du vil oppnå det du ønsker i livet, vit at klokken tikker. Livet er ikke en konstant øvelse. På et visst punkt må du foreta handling. Ta beslutningen om å leve det livet du fortjener, fremfor å ta til takke med middelmådighet.

Legg igjen en kommentar