«Hvilken planet bor du på?» – Dag 2 Steve Pavlina-seminar

Jonas er i Las Vegas for å delta på Steve Pavlina-seminar og blogger fra oppholdet, inntrykkene og innsikten fra seminaret.

Heisann! En kort oppdatering fra lørdagen!

Ikke så mye nytt, men mye reflektering rundt egen situasjon innenfor områdene: Karriere, penger, helse, utdanning og evner, vaner og daglige rutiner.

Jeg har lyst til å dele en metafor som ble mye brukt idag.

Du er i en situasjon i livet ditt, du har funnet deg en komfortsone som fungere til en viss grad. Dette kan sammenlignes med å være på en planet.

Vennene dine, stedene du går til, vanene dine osv. Alt dette er med på å definere hvilken planet du er på akkurat nå, og er krefter som holder deg på din nåværende planet. Du er trukket inn av planetens gravitasjonsfelt.

Hvis du ønsker å forandre noe og komme videre kan det være vanskelig å se hvor du ønsker å reise hvis din nåværende planet har for stor gravitasjonskraft. Planeten din er kanskje behagelig, men ikke nødvendigvis det du trenger. For å komme videre til en annen bedre planet, Planet B , kan det være ok å starte med å bryte ned kraften fra Planet A. Dette kan innebære å slutte i en jobb, kutte ned på antall obligasjoner innenfor et spesielt emne du ikke er interessert i lenger, henge mindre med venner som har dårlig innflytelse på deg, droppe et internettforum som ikke hjelper deg lenger osv. Alt dette lar deg rive deg litt løs fra gravitasjonsfeltet slik at det blir enklere å komme seg ut i det frie rommet, få mer oversikt og se hvor du ønsker å gå.

Jeg syns dette var en stilig metafor for hvordan man har et ideal (Planet B ) som man ønsker å bevege seg mot, og visse strukturer som opprettholder den nåværende situasjonen (Planet A ) som motvirker reisen ut i rommet og over til den nye planeten.

Dagens hjemmelekse var Star Trek-inspirert:

Se for deg at du er sjefen, kapteinen, lederen for alle menneskene på Planet A.

Du forbereder en reise ut i rommet og over til Planet B og skal holde en motiverende Braveheart-aktig tale til folket ditt. Dette skal du gjøre til deg selv høyt, mens du ser deg i speilet. Du kan snakke om hvordan din nåværende planet har vært bra, behagelig, at dere har hatt det fint der, men at tiden nå er inne til å søke nye havner. Du kan inspirere mennene dine til mot, advare dem mot farer osv. En slags metafor for å virkelig ta avgjørelsen og steget inn i en ny virkelighet!

Lykke til!

Legg igjen en kommentar