Hvor lang tid bruker du på å skrive et innlegg?

Jeg har blitt spurt om dette noen ganger. Svaret er at det varierer veldig hvor lang tid jeg bruker på å skrive et blogginnlegg.

De 3 siste skrev jeg alle på under en time (ca. 10 min. på hver), men dette hører virkelig sjeldenhetene til. Slik jeg vanligvis blogger er det svært sjeldent et innlegg tar meg under en time å skrive.

I tillegg tar det ofte litt tid å komme opp med en idé og å gjøre eventuell research. Utallige ganger har jeg brukt lenger tid på å tenke ut hva jeg skal skrive om, enn på selve skrivingen. Har det noengang skjedd deg?

Betalte omtaler er som regel de innleggene som alltid tar lang tid å skrive – uansett. Dette fordi det krever mye research og jeg må virkelig sette meg inn i hva produktet/tjenesten er, for å gi en best mulig presentasjon. Deretter må jeg gi mitt eget «review» – i de tilfellene jeg har fått prøve produktet/tjenesten.

Skal innlegget ha et artikkelbilde i tillegg kan det ta betydelig lengre tid. For meg personlig har artikkelbilder ofte fremhevet «tiltaksfølelsen» før jeg overhodet har begynt å skrive innlegget. Som jeg skrev i en kommentar forleden:

Bilder er et “nødvendig onde” som jeg gjør mest for syns skyld, akkurat som artister som må lage musikkvideoer i tillegg til musikk. Det er ikke favorittdelen av jobben, det er ikke engang noen viktig del av jobben, men det må gjøres – spesielt med tanke på forsiden (det ser dumt ut med “hull”).

Jeg kommer ikke til å bruke bilder like ofte fremover. Ut fra de 3 siste innleggene å dømme, samt det jeg skriver nå, har dette allerede gjort det lettere for meg å være produktiv.

Dette innlegget tok meg 5 minutter å skrive. Hvor lang tid bruker du på et innlegg?

Legg igjen en kommentar