Hvor mange inntektskilder vil du ha?

Pengekunstner: Sindre Låstad, Fotograf: Sindre Låstad, Fancy bilderedigering: Sindre Låstad

Svaret burde være at du vil ha massevis av inntektskilder. Likevel går de fleste av oss rundt med kun én. Nemlig den vi har i jobben. Men du har kanskje hørt noe om at det ikke er så lurt å samle alle eggene i én kurv?

Hvorfor er det sånn at mange nordmenn ikke fatter det? Hva skal til for at du skal fatte det? Å lese en sånn artikkel kan muligens gi midlertidig inspirasjon og et snev av lyst til å gjøre noe. Men hvor blir det av handlingen? Hvis du fortsatt befinner deg i en jobbsituasjon med kun én inntekt, ville jeg fått fingeren i gir og ræven ut, som det heter hvis man stokker litt om på ordene.

Inntekt for dummies

Å kun ha én inntekt å lene seg på er virkelig inntekt for dummies. Det som skjer når man er fastlåst i en jobbsituasjon er at man går glipp av så utrolig mange muligheter til å tjene atskillig mer. Og det valget er det fullt og helt du selv som har tatt.

Da jeg sluttet på Kiwi for en stund siden, hadde jeg ingenting. Jeg sa adjø og farvel til all fast inntekt. Jeg ga frivillig fra meg det mange mennesker oppfatter som trygghet. Jeg hadde kun noen sparepenger og det lille jeg hadde tjent i min 40%-stilling hos Kiwi.

Men jeg hadde en plan. Den var på et tidlig og uferdig stadiet, men det var likefult en plan. Et bevisst valg om å gjøre noe mer fornuftig utav livet. Å kunne være til nytte og hjelpe andre, samtidig som jeg tjener penger på det i samme slengen. Å kunne velge mine egne arbeidstimer, fremfor å måtte slave rundt for en sjef, for å tjene mer penger til et allerede stort konsern.

Å fortsette etter samme mønster som resten av samfunnet, var simpelthen ikke lenger attraktivt. Jeg ville gå mine egne veier.

Ansvar for egen inntekt

Folk snakker om at det er så risikofylt å starte for seg selv, mens det i realiteten er helt omvendt. Starter man for seg selv, tar man ansvar for egen inntekt. I skolen har man for lengst begynt med noe som heter ansvar for egen læring. Og hvorfor ikke? Jo tidligere man lærer at man selv må ta ansvar for sitt eget liv, jo bedre utgangspunkt stiller man med senere.

Skal man få noe gjort, må man gjøre det selv.

Blir du sagt opp mens du befinner deg i en situasjon hvor du har kun har én inntekt, sliter du. Da må du jobbe på spreng for å finne deg en annen løsning så fort som mulig; i ditt tilfelle mest sannsynlig en ny jobb. Forståelig nok. Du kan godt begynne med det. Men jeg ville i tillegg startet noe eget ved siden av.

Når man har startet for seg selv, slipper man de alvorlige konsekvensene det måtte medføre å bli sagt opp. Man har fremdeles sin egen, trofaste inntektskilde, som man selv er sjefen over. Du ville ikke sagt opp deg selv, ville du vel? Nei? Du vil selvsagt heller jobbe på spreng for å holde din egen lille private business oppe og gående. På den måten har du noe eget som du alltid kan stole på.

Mangfoldige inntektskilder

Kom i gang og sett opp flere inntektskilder så fort du kan! Det er det tryggeste du kan gjøre for deg selv, din familie og din fremtid. Dessuten, med den rette innsatsen fra din side, vil du kunne tjene langt mer enn i en vanlig 9-16-jobb.

Jeg gikk i 0,- i hele januar. 1. februar kom Glabladet på plass, og jeg fikk opp pay-per-click-annonser den 11.02. Ved utgangen av februar hadde jeg allerede tjent rundt 150 kr. Det er langt mer enn jeg hadde regnet med. Og hittil i mars har jeg tjent i overkant av 1000 kr. på Glabladet! Det presterte jeg ved å begynne å selge annonseplasser her.

Jeg sier dette for å vise at det går an. Fra 150 til 1000 kr. på 2 måneder tilsvarer en 700% inntektsøkning! Fortsetter det sånn har jeg 7000 kr. neste måned. ;)

Så heldig er jeg nok ikke – prosentveksten vil nok jevne seg ut etterhvert. Men, om jeg selv kunne klare det dobbelte neste måned, så er jeg fornøyd med det!

Mén det du gjør

Jeg har altså 2-3 inntektskilder her på Glabladet sånn som situasjonen er nå, og jeg kommer selvfølgelig til å legge til flere etterhvert. Jeg leker ikke butikk (/nettside) her. Det bør heller ikke du gjøre. Enten det er snakk om butikk, nettside eller noe annet.

Skal du sette opp annonser, så sett virkelig opp annonser. Skal du selge et produkt, så markedsfør virkelig det produktet! Det er ingen vits i å vente med inntjeningen. Vi lever i en verden full av muligheter. Det kommer bare an på om du er villig til å se dem eller ikke.

Spørsmålet er om du er villig til å gjennomføre det. Har du nok tro på deg selv og det du kan tilby? I så fall bør du ikke bare komme i gang for din egen del, men du kommer samtidig til å gjøre andre en tjeneste ved å komme i gang fortest mulig!

Hvis du går inne med idéer du aldri kommer i gang med, må det ganske enkelt bety at idéene dine ikke er verdt hjernecellekombinasjonsprosessen det tar å tenke tanken engang. Hvis du har noe av verdi å tilby; hva venter du på?

Så enten du jobber fulltid, deltid, er sykemeldt, uføretrygdet, pensjonist, elev eller arbeidsledig: Vit at du har muligheter. Begynn gjerne i det små, men begynn! Jo flere inntektskilder du kan ha, jo bedre er det! Mange elver små, vettu. Det blir penger av sånt til slutt! Og når du først har fått én elv til å renne, blir det lettere å gjøre det flere ganger. Spørsmålet jeg da ber deg tenke over, er: Hvor mange inntektskilder vil du ha?

Legg igjen en kommentar