Hvor mange ord har du skrevet på bloggen din?

Mange ganger har jeg lurt på hvor mange ord jeg faktisk har skrevet på denne bloggen. WordPress teller hvert ord i hvert individuelle innlegg men jeg fant aldri en måte å se antall ord sammenlagt i alle innlegg. For over et år siden leste jeg en eller annen blogg (husker ikke hvilken) som viste en detaljert oversikt over statistikken. Blant annet telte den antall ord på hele bloggen i innlegg og kommentarer, gjennomsnittlig antall innlegg og kommentarer og mye mer.

Lenge gikk jeg rundt som en hodeløs Twitter-fugl og prøvde å finne ut hvordan man kunne skaffe seg denne oversikten. Var det en funksjon innlagt i selve WordPress eller trengte man en plugin? Etter å ha leitet grundig i WordPress-installasjonen min kom jeg frem til at det ikke fantes noe slikt, og at det derfor måtte være en plugin.

Og for noen dager siden fant jeg endelig ut hvilken plugin det var:

Blog Metrics

Denne pluginen kalkulerer følgende:

  • Gjennomsnittlig antall innlegg pr. mnd.
  • Gjennomsnittlig antall ord pr. innlegg
  • Gjennomsnittlig antall kommentarer pr. innlegg (ekskludert mine egne kommentarer)
  • Gjennomsnittlig antall trackbacks pr. innlegg
  • Gjennomsnittlig antall ord i kommentarer
  • Samt fullstendig statistikk over antall ord i innlegg, kommentarer, trackbacks og mye mer

Slik ser «Full Stats» ut for Glabladet

Av denne oversikten kan jeg lese at Glabladet i gjennomsnitt poster drøye 14 innlegg hver måned. Det tilsvarer nesten ett innlegg annenhver dag. Antall ord pr. innlegg er i snitt 935, og hvert innlegg får i snitt 11 kommentarer og én trackback.

Antall skribenter ser ut til å være 3, men det er fordi mine tidligere skribenter Ole og Jonas sine kontoer ikke er slettet enda. Jeg har slettet Camilla og Melissa sine (innleggene består fortsatt, de er bare postet som gjesteinnlegg under min egen bruker).

Når det gjelder antall ord i innlegg (før dette innlegget ble skrevet), kan man se at jeg har skrevet 449859 ord på bloggen. Ta dette innlegget med i beregningen og vi nærmer oss 450000 ord. Det er nok til å fylle 9 bøker!

Når det gjelder antall kommentarer i følge denne statistikken, fremstår tallet som 5271. Dette tallet er egentlig 6475, men mine egne kommentarer er ikke medregnet i listen. Av dette kan vi regne ut at jeg selv har skrevet 1204 kommentarer på Glabladet (jeg er en av de bloggerne som faktisk deltar aktivt i diskusjoner og besvarer spørsmål når jeg kan). ;)

Ser vi på antall ord i kommentarer skjer det noe interessant. Noe jeg faktisk måtte gni meg i øynene for å dobbeltsjekke første gang jeg så det. I kommentarfeltet ligger antall ord sammenlagt på 478817! Det er mer ord i kommentarfeltet enn i selve bloggen!

Ved nærmere ettertanke er ikke dette så rart og ganske logisk. Glabladet genererer diskusjoner og meningsytringer, interessante tilbakemeldinger og masse ekstra verdi i form av kommentarer. Det er akkurat sånn det burde være.

Jeg er ikke sikker på om antall ord i mine egne kommentarer er medregnet her. Hvis ikke, er tallet enda høyere. Så takk til alle Glabladets kommentatorer som faktisk klarer å skape mer liv på Glabladet enn jeg gjør selv. Det er en god sirkel som begynner med meg og fullføres hos dere! :)

Så, last ned Blog Metrics du også! Pluginen er helt gratis og gir deg en interessant oversikt som kan fortelle deg mer enn du visste fra før, og dermed kanskje gi deg noen overraskelser!

Legg igjen en kommentar