Hvordan automatisk oppdatere copyright-notisen på bloggen din

Et nytt år står for tur og det er på tide å oppdatere copyright-notisen på bloggen din til 2010. Har du ikke gjort dette enda, bør du gjøre det nå. Hvis bloggen din ikke har en copyright-notis bør du legge det til umiddelbart. Selv om dette er en tilsynelatende liten detalj, er det slike «småting» som får bloggen din til å fremstå mer profesjonell.

For bloggere flest er det bare å logge inn på dashbordet i WordPress og redigere footer.php-filen under Redaktør/Editor. Der redigerer du området hvor det står «copyright 2009″ til «copyright 2010″. Ettersom dette bare trengs å gjøres en gang i året er det mange bloggere som glemmer å oppdatere denne copyright-notisen.

Hvordan oppdatere copyright-notisen automatisk

Logg inn på Redaktør/Editor (avhengig av hvorvidt du har WordPress på norsk eller engelsk) og åpne filen hvor copyright-informasjonen står. I de fleste tilfeller gjelder dette footer.php. Finn området med copyright-notisen og erstatt den med dette:

© Bloggnavn

I stedet for å manuelt taste inn «2010″ erstatter du årstallet med
, som automatisk henter inn årstallet fra server-kalenderen din. Dette vil bare fungere hvis serveren er satt til riktig år. Hvis ikke må du få hosten din til å justere datoen.

I mitt tilfelle foretrekker jeg å vise copyright-notisen fra det årstallet bloggen startet. Koden vil da se slik ut:

© 2008- www.Glabladet.no

Så i stedet for å skulle huske denne lille oppdateringen ved hvert årsskifte, vil bloggen din heretter gjøre det automatisk! Så sant klokken på serveren din går korrekt. :)

Legg igjen en kommentar