Hvordan bilder nesten drepte bloggen min…

Vel, denne overskriften lyger litt. Bilder kan selvfølgelig ikke drepe en blogg. Men valget om å ha bilder til hvert innlegg, holdt på å kjøre bloggen min dypt ned i grøften…

Etter å ha hatt bilder til hvert eneste innlegg i over et år, sier jeg herved stopp. Beslutningen jeg tok den gangen var som et ledd i min daværende plan om Glabladets fremtid. Nå er planen å fokusere på mye mer kvalitetsinnhold fremover. Så, selv om bilder bringer en ekstra dimensjon til bloggen og på mange måter får den til å se bedre ut, kan utseendet aldri måle seg med kvalitetsinnhold, slik jeg ser det.

Tiden det tar å tenke ut hvilket bilde som kan passe til hvert eneste tema man skriver om, tiden det tar å finne dem og tiden det tar å redigere og forminske dem, gjør at det bare ikke er verdt det. Bilder på bloggen fungerte til slutt som tunge fotlenker («blogglenker»?), som var med på å bidra til at bloggen ble stadig sjeldnere oppdatert. Det er altså ikke ene og alene bildene sin feil, men de var en del av kaken.

Nøyaktig hvorfor bilder har hatt denne effekten i mitt tilfelle, har mye med selve designet på Glabladet å gjøre. Å ha bilder til alle artiklene var hovedsaklig noe jeg gjorde for forsiden sin del, sånn at den skulle se bra ut. Det ville nemlig sett fryktelig teit ut hvis det var «bildehull» i noen av artiklene på forsiden. Hvis vi har to artikler ved siden av hverandre på forsiden, hvorav den ene har bilde og den andre ikke, vil artikkelen med bilde ta stooor plass, mens artikkelen uten bilde skaper et stooort tomrom, og slike tomrom ser ikke spesielt bra ut.

Så hvis du har et lignende theme som meg, og er kjent for å lide av perfeksjonist-tendenser og tvangstanker; tenk deg nøye om før du bestemmer deg for hvorvidt du skal ha artikkelbilder eller ikke. Det er ikke en beslutning å ta lett på for sånne som oss. ;)

Hvis du derimot har et theme hvor forsiden ikke ser teit ut hvis du dropper et artikkelbilde i ny og ne, så er det jo greit.

Announcement: Sindre tillater herved forsiden å se teit ut i blant!

Bare så det er sagt: Jeg slutter ikke med artikkelbilder for godt. Jeg kommer bare ikke til å ha dem til hvert innlegg lenger, selv om det kanskje blir noen «hull» på forsiden på denne måten.

Jepp… Jeg har begynt å «walk’e on the wild side». Jeg lever farlig nå! :cool:

Legg igjen en kommentar