Hvordan bli en ekspert uten erfaring

Tidligere har jeg skrevet et innlegg hvor jeg poengterer at det er lurt å være bevisst over hvem du tar imot råd fra. Ville du f.eks. tatt imot råd fra den alltid like single fetteren din om hvordan få seg kjæreste? Ville du følt at du fikk troverdige tips om «hvordan gå ned i vekt» fra en som selv veide 150 kg?

Men tro det eller ei, det finnes faktisk unntak. Hva hvis en person studerte mennesker som hadde oppnådd suksess innenfor… la oss si eiendom. Hva hvis han hadde lest alle bøkene om temaet, hørt på alle audioprogrammene, gått på alle seminarene, gjort researchen i markedet og funnet ut hva markedet sier? Hva hvis han hadde intervjuet flere titalls av de mest suksessfulle eiendomsmeglerne og funnet ut hva «alle» snakket om, og deretter f.eks. samlet kunnskapen i en bok? Ville du hørt på denne personen da – selv om han ikke engang hadde eid et hus selv?

Klart du ville!

Man kan bli ekspert ved å bare fokusere på research og å være en reporter. Ved å f.eks. intervjue de største mangemillionærene innen en nisje og finne ut hva alle snakker om og gjør som virker, vil man danne seg et bilde av hva som er de beste praksiser. Da kunne man simplifisert det hele ned til eksempelvis 10 punkter som man presenterte for andre. Hvis du visste disse tingene ville du vært på god vei til å bli en ekspert!

Selvfølgelig: Det aller beste du kan gjøre er å studere nåværende eksperter og samle inn tips og kunnskap derfra, for så å implementere det du har lært og selv oppnå resultater. Hvis du både har gjort research som «reporter» og har oppnådd dine egne resultater, har du det beste fra begge verdener for å bygge kredibilitet og troverdighet når du introduserer deg for potensielle kunder.

Men et alternativ vi alle har, er altså å lære fra de med suksess innen et område og samle denne kunnskapen sammen for å presentere den til andre som vil ha suksess i samme felt. På den måten kan DU få suksess – innen f.eks. massivt boksalg eller treningsprogrammer på nett (eller hva det måtte være).

Så neste gang du tenker: «Hvis dette er så bra, hvorfor deler han det med oss da? Hvorfor holder han seg det ikke for seg selv og blir styrtrik?», så kan det faktisk hende at det ikke er der hans ambisjoner ligger. Ta alltid et kritisk blikk og bruk sunn fornuft dersom noe virker for godt til å være sant, men ha i bakhodet at ikke alle som prøver å selge deg noe som høres bra ut trenger å være svindlere.

Bare noe å huske på for at man ikke skal være så rask med å dømme dersom man ser noen gir tips innen et felt de selv ikke har noen resultater å vise til. ;)

Legg igjen en kommentar