Hvordan bli multimillionær ved å knytte skolissene dine selv om du bare skal hente posten

Det følgende er et gjesteinnlegg av 27 år gamle Jonas fra Oslo. Han jobber i barnehage, ungdomsskole og sykehjem i tillegg til å være frilansskribent. Han driver en non-profit coaching business (her ble det mye engelske ord gitt), samt har et ukentlig radioprogram på Radiorakel FM 99,3 (lokalradio for Oslo).

Det er ikke sikkert at du har lyst til å bli multimillionær, eller millionær for den saks skyld, men om du er interessert i personlig utvikling, vil du allikevel ha glede av denne bloggposten.

Jeg skal avsløre for deg en snarvei til suksess og framgang, en slags ”KONGEVEI” rett til oppfyllelsen av dine innerste ønsker og drømmer!

*Trommevirvel*

Ved å bestemme deg for å forbedre deg på absolutt alle områder i livet, ikke bare ett område eller to, men absolutt ALLE områder, vil du skape en synergieffekt som er så sterk at utviklingen din vil akselerere raskere og raskere og raskere og raskere og raskere.

Du kan fortsatt ha noen fokusområder som er viktigere for deg i perioder, og poenget er ikke å bli verdensmester i alt over natten, men selve avgjørelsen om at du er i en prosess og i ferd med å heve kvaliteten på absolutt ALLE områder i livet, vil gjøre ting enklere og mer oversiktlig for deg.

Hvorfor det?

Fordi du gjør suksess til en vane.

Du blir vant til å alltid gjøre ditt beste.

Både i smått og i stort.

Og du blir vant til å tenke potensiale i stedet for begrensninger.

Her kan du more deg med å utvikle sider som: Klesstil, sangstemme, sexliv, evne til å spare penger osv. Men..

Dette prinsippet innebærer også at du kanskje må utvikle deg på områder du ikke trodde du trengte å utvikle deg på. For eksempel er det mange som har et anstrengt forhold til det å ta oppvasken, rydde opp og lignende. Tidligere ville du kanskje prøvd å sluntre unna, nå kan du se på disse pliktene som gylne muligheter til å trene opp evnen din til å være handlingsdyktig og fullføre det du starter på!

Dette øyeblikket av klarhet hvor noe klikker oppe i hodet ditt og du går i gang med en oppgave er selve ”The Holy Grail” innenfor suksess og selvutvikling. Uansett hvilke mål du har for deg selv, så er evnen til å skjære igjennom tvil og motstand, og bare begynne på det du skal gjøre noe av det viktigste du kan lære deg.

Og det beste er at hver eneste dag er PROPPFULL av muligheter til å trene på dette! Absolutt hele tiden finnes det noe du kan gjøre for å bidra rundt deg. Kanskje det er å lukke opp vinduet i et rom med dårlig luft, rette opp bildet som henger skjevt på veggen eller si den lille tingen til kjæresten din som du er litt redd for å si! Hvis du begynner å legge merke til det vil du se at det nesten er som om livet kontinuerlig tester deg og spør deg: Hva velger du? Kvalitet eller forfall? Initiativ eller prokrastinering?

En muskel som ikke brukes blir bare svakere, en muskel som brukes ofte, helst hver dag, blir sterkere og sterkere hele tiden.

Dette kan høres overveldende ut, og lite nyansert, svart eller hvitt, men så brutalt er det faktisk. Enten gjør du fremskritt innen et område eller så gjør du tilbakeskritt. Progresjon eller regresjon, det er umulig å stå helt stille. Superhelt Tony Robbins sier det slik: If you aint climbing, you are sliding!

Her er tre gode perspektiver som kan hjelpe deg underveis:

  1. Suksess er ikke en posisjon, men en retning. Det ligger mye kraft i å ha store ambisiøse mål, men nyt de små framstegene, finn glede i prosessen.
  2. Alle fly er ute av kurs 99 % av tiden. Men det lander allikevel akkurat der det skal. Det samme gjelder i livet. Du vil være ute av kurs mesteparten av tiden. Hemmeligheten er å gjenvinne fokus og gjøre de nødvendige justeringer. Selv om huset ditt ikke er superryddig hver dag og selv om klesvasken din iblant hoper seg opp, trenger du ikke bli deprimert. Å glemme seg bort iblant er en del av dette gamet. Men vit at du kommer til å nå målene dine om det så skal ta 1000 år.
  3. Husk at du vil møte platåer, perioder hvor du tilsynelatende ikke gjør fremskritt. Klarer du å fortsette gjennom en slik periode, vil du alltid bli belønnet!

Så hvis du ønsker å bli millionær, eller multimillionær, så kan det være en god ide å starte i det små. Bryt igjennom prokrastineringens boble. Ta oppvasken, skriv den emailen, knytt den skolissen. Kvalitet skaper selvtillit og det er ingenting som føles bedre enn å gjøre noe man har utsatt lenge. Du kan for eksempel starte med papirhaugen på kjøkkenet som bare vokser og vokser. Eller kanskje det er litt vel lenge siden du har støvsugd?

Og neste gang du går ut for å hente posten, og såvidt har slengt på deg skoene fordi det fortsatt er tidlig på morgenen, ta deg den lille ekstra tiden til å knytte skoene ordentlig, se dollartegnene framfor deg, og kjenn hvordan hver eneste lille positive handling du tar er med på å gjøre deg ustoppelig, som en snøball som ruller raskere og vokser seg større og større, som Snake-spillet på en gammel Nokiamobil eller universet i miniatyr.

Legg igjen en kommentar