Hvordan ekskludere en kategori i WordPress

På grunn av måten themet til Glabladet er lagt opp, må jeg poste innlegg med artikkelbilder i en spesiell kategori. Denne kategorien heter «Featured». Hvis jeg ikke poster et innlegg i denne kategorien, kan jeg heller ikke vise et artikkelbilde øverst i innlegget eller på forsiden av bloggen.

Kategorier er ment for å poste alle innlegg som relaterer til et spesifikt tema. «Featured» er dog mer som en nødvendighetskategori, for at teknologien bak Glabladet skal fungere. Den eneste fellesnevneren for innlegg i «Featured» er at de alle har artikkelbilder.

Derfor ønsker jeg ikke å vise kategorien «Featured» i listen med de andre kategoriene. I tillegg er det noen fler kategorier jeg har valgt å skjule, fordi de ikke er like aktuell som de en gang var. Kategoriene eksisterer fortsatt, men de vises bare ikke i listen.

Så, for å ekskludere en kategori fra f.eks. kategorilisten i sidemenyen, kan du bruke følgende kode:

 

I koden ovenfor, har jeg valgt å ekskludere to kategorier: Kategori med ID 26 og kategori med ID 38. ID’en finner du ved å logge deg inn på Kontrollpanelet, trykke på «Innlegg» > «Kategorier» og føre musepilen over kategorien du ønsker å skjule. Informasjon om kategorien vil vises i venstre hjørne nederst på skjermen, omtrent som dette:

http://www.dittdomene.com/wp-admin/edit-tags.php?action=edit&taxonomy=category&post_type=post&tag_ID=26.

Nummeret som står helt på slutten, er ID’en på kategorien, og det er dette nummeret du skal bruke i koden, der det står 26 og 38 hos meg. For å ekskludere flere kategorier, separerer du dem ganske enkelt med et komma.

Så langt alt vel. Men det finnes flere måter å vise kategorier på, som byr på større utfordringer hvis man ønsker å fjerne en av dem…

Hvordan fjerne en kategori fra forsiden eller et innlegg

I mange themes har man følgende scenario: På forsiden står det hvilken kategorier hvert innlegg hører til. Den samme informasjon står ofte inni innlegget også (på slutten eller begynnelsen). Det store spørsmålet blir da: Hvordan kan man fjerne «Featured» fra forsiden og/eller innlegget?

Eks: Skrevet av Jesus den 24.12.00, lagret i: Betlehem, Engler, Featured, Gud.

Koden som brukes for å få frem kategoriene i eksempelet over er:

Pr. dags dato er det dessverre ikke mulig å legge til en «exclude»-attributt på denne koden, så her må man ty til andre midler. Det du gjør er å slette koden ovenfor, og bytte den ut med følgende kode:

?php foreach((get_the_category()) as $cat) { if (!($cat->cat_ID=='26')) echo ''. $cat->cat_name . '' . ', '; } ?>

Husk å bytte ut cat_ID==’26′ med nummeret til kategorien du vil fjerne.

Resultat i vårt eksempel (hvis «Featured» hadde ID 26):
Skrevet av Jesus den 24.12.00, lagret i: Betlehem, Engler, Gud.

Gratulerer, nå er du endelig kvitt «Featured» eller hvilken kategori du har prøvd å fjerne. Egentlig veldig enkelt, når man bare vet koden. :)

Legg igjen en kommentar