Hvordan få 7 millioner unike brukere på 5 måneder

Jeg kom over en interessant video på Timepoint.no. Videoen var et intervju av Nick Halstead – gründeren bak den lille knappen du kanskje har sett på fler og fler blogger den siste tiden som gjør det enkelt å «retweete» en bloggpost på Twitter.

Knappen viser hvor mange som tvitrer og retvitrer dine innlegg. Dette er egentlig en sånn liten duppedings du ikke kan være foruten hvis du er seriøs med bloggen din. Jo flere som retvitrer og jo flere følgere de har, jo mer trafikk kan du få. I tillegg kan du få trafikk fra nettstedet Tweetmeme.com, som står bak tjenesten. Dette er en nettside som viser deg de mest populære linkene på Twitter «akkurat nå».

Jeg har akkurat installert denne pluginen, og knappen ser du øverst til høyre i hvert innlegg. I skrivende øyeblikk ser det ikke ut til at den fungerer helt som den skal hos meg, da den ikke har telt min egen teste-retweet, men hvis du trykker på den kan du tipse dine Twitter-følgere om denne saken, og andre inspirerende saker du måtte lese.

Se intervjuet her:

Det jeg liker med historien til Nick Halstead er at han følger den eksakte oppskriften jeg publiserte i innlegget «Økonomisk uavhengighet«. Anbefaler deg å lese det innlegget på nytt akkurat nå.

Her er forslaget fra innlegget om hvordan oppnå økonomisk uavhengighet:

  • Skap noe som ALLE på internett kunne trenge. Eller i hvert fall et stort antall mennesker.
  • Det kan være noe ganske ubetydelig når alt kommer til alt, men veldig nyttig og smart.
  • Markedsfør viralt og gjør det lett distribuerende.
  • Finn en måte å tjene penger på det. Trenger ikke engang betales av brukeren, men av noen andre. Som en slags annonsemodell eller noe.
  • Føl deg OK med at du har funnet på noe relativt ubetydelig i den store sammenhengen, og at dette var din måte å oppnå økonomisk uavhengighet på.

Poenget mitt i det innlegget var nemlig at du ikke trenger å finne opp hjulet på nytt for å bli rik. Det geniale med Tweetmeme-modellen er at den til og med er gratis. Den følger altså punkt 4, og lar skaperne tjene penger indirekte, på all trafikken de får til siden sin takket være den formidable ekspansjonen i besøkstall grunnet de millioner av brukerne verden over som har installert denne knappen.

Joda, man må ha litt tekniske skills for å lage noe sånt fra bunnen av. Men med 7 millioner unike brukere i mnd (som fortsetter å øke), tipper jeg Adsense-annonsene alene ville sørget for noen hundretusen dollar i året. For ikke å snakke om hva individuelle annonsører ville vært villige til å betale.

Hvis du syntes denne saken var inspirerende, kan du dele den med dine Twitterfølgere ved å trykke på Tweetmeme-knappen min oppe til høyre. :)

PS. Trykk på den grønne delen av knappen. Din Twitterside popper opp i et nytt vindu med ca. følgende tekst: RT @sindrelastad Hvordan få 7 millioner unike brukere på 5 måneder | www.Glabladet.no http://link/123. Hvis du er fornøyd med teksten trykker du på «Update», og dermed har du delt saken med dine følgere.

Legg igjen en kommentar