Hvordan få tid til mer

Dette er et gjesteinnlegg av Mr. Soon To Be A Billionaire. Følg gjerne bloggen hans for tips og råd om personlig økonomi.

Hvis man ser på det så har et gjennomsnittlig liv 30.000 døgn, eller 720.000 timer. Sånn sett er ikke tid en direkte mangelvare. Så hva skyldes det at noen alltid har dårlig tid og er fanget i tidsklemma, mens andre later til å alltid få tid til alt? Her følger noen grunner til at man alltid har dårlig tid:

 • Man lar være å planlegge tiden
 • Man er lat og bedagelig
 • Man jobber på feil måte og bruker for mye tid på å gjøre ting feil
 • Man strever for å komme i gang, slik at ting tar lenger tid
 • Man utsetter ting helt til man er helt nødt til å gjøre for mye på altfor kort tid
 • Man har underskudd på søvn og energi, slik at man ikke orker å gjøre det man skulle gjort
 • Man har lagt til seg vaner og ritualer som tar for mye tid

Kjenner du deg igjen? Jeg har vært heldig og vokst opp i et hjem hvor det å komme for sent var tilnærmet utilgivelig, noe som har ført til at jeg har blitt veldig effektiv (så jeg rekker det jeg ønsker å rekke), god til å planlegge og livredd for å komme for sent (jeg er han som alltid kommer 5 minutter før tiden). For å få tid til alt er det visse ting jeg er nøye på:

 • Jeg utsetter ikke ting jeg vet jeg må gjøre
 • En jobb som er verdt å gjøre, er verdt å gjøre bra (gjør det riktig første gangen)
 • Vær konsentrert om det du driver med, hold fokus
 • Lag rutiner som er tidseffektive, og bryt vaner som tar lang tid
 • Planlegg tiden, jeg går alltid gjennom morgendagen før jeg sovner slik at jeg er forbredt på alt jeg skal igjennom og kan forutse ting som kan gjøre at planen blir forskjøvet
 • Hopp i oppgaven, snarere enn å krype (kom fort i gang)
 • Som når man kjører bil, se langt fram for å kunne holde en stø kurs
 • Verdsett andres tid ved ikke å komme for sent
 • Ikke stol på hukommelsen, bruk en 7.sans

Dette fungerer veldig godt for meg når jeg har en travel hverdag. Det jeg merker er at de dagene jeg har veldig god tid, og egentlig ikke skal så mye, det er de dagene jeg får problemer med å rekke alt, jeg slapper rett og slett for mye av. Så vær skjerpet og fokusert, og få tid til akkurat det du vil. Døgnet har nok timer, man må bare lære å utnytte tiden bedre!

***

Vil du se artikkelen din på Glabladet? Send den inn her.

Legg igjen en kommentar