Hvordan finne sitt livsformål innen 1 time

Denne artikkelen viser deg en fremgangsmåte til hvordan du kan finne ditt livsformål. Hvorfor er du her? Hvorfor betyr livet ditt noe?

Hva skal man egentlig med et livsformål? Vel, klarer man å definere et livsformål, vil man få en dypere mening med livet sitt. Det hele er et ledd i prosessen av å bli mer bevisst. Det å vite sitt formål her i livet vil bidra med selvtillit, entusiasme og livsglede. Det vil gi deg ekstra styrke i tunge stunder. Det vil veilede deg når du opplever uventet forandring. Det vil bringe klarhet og visshet. Det vil gjøre deg smartere.

Jeg har mange ganger skrevet om muligheten av å starte noe eget ved siden av en jobb. De fleste av Glabladets lesere er tilsynelatende enig i denne idéen, og nikker gjenkjennende til meningene jeg ytrer i mine innlegg. Jeg begynte tidlig å motta tilbakemeldinger fra mine lesere om at jeg hadde inspirert dem til å starte noe eget, og jeg får fremdeles disse hyggelige henvendelsene flere ganger i måneden. Slike tilbakemeldinger gir meg en varm og god følelse av å ha oppnådd noe. Beskjeden har nådd frem. Arbeidet har ikke vært forgjeves. *Puste lettet ut* :)

Men, dette gjelder ikke alle. Mange av mine lesere leter fortsatt etter svar. Til tross for at de omfavner idéen av å starte noe eget, vet de ikke enda hva de virkelig vil her i livet. De har ikke definert noe formål med livet sitt enda. De ser folk rundt seg som gjør det de elsker, men på en eller annen måte føles ingenting av det som et riktig valg for akkurat dem. Så inntil videre ser de ingen annen løsning enn å fortsette sin nåværende livssituasjon, selv om den ikke nødvendigvis er den mest ønskelige.

Jeg vet hvordan dette føles. Jeg var der selv, inntil kort tid før jeg startet Glabladet. En dag fikk jeg idéen om å ha en kontrast til de fryktbaserte og negative nyhetene vi alltid hører, og på et eller annet dypt nivå inni meg, føltes denne idéen så utrolig riktig. Det var som om jeg plutselig visste hva jeg hadde å gjøre. Og nei, det var ikke Gud som hadde slått på tråden. I så fall må han ha slettet visitten fra minnet mitt. :P

Det var som om bitene falt på plass. Jeg kunne bruke denne nettsiden til å hjelpe andre så godt jeg kunne, uten å be om noe i retur. Ved å tilby kvalitet og verdi hver gang, var jeg ikke engang bekymret for om jeg kunne leve av det. Okey, nå lyver jeg. Min logikk og fornuft motsa meg på det sterkeste her, men jeg ignorerte den, for en gangs skyld. Denne gangen var det min tur til å skinne. Jeg skapte min egen mulighet…

På en eller annen måte føltes denne idéen riktigere og viktigere enn all logikk og fornuft i verden. Det var like mye egoistiske grunner (slippe å jobbe for noen andre igjen) som det var vilje til å hjelpe og bidra med noe nyttig for andre. Det var altså en god kombinasjon av indre verdi og sosial verdi. En måte å si «ja takk begge deler» på. Jeg vil også presisere at jeg ikke ante hvordan jeg skulle få opp en nettside engang. Jeg satte bare ut en intensjon om at alt skulle ordne seg, og da gjorde det det. Innen en måned!

Så hva har alt dette fjaset med å finne ditt livsformål å gjøre? Jeg forteller deg dette for at du skal kunne gjenkjenne den dype og intense følelsen av «dette er riktig, dette er meg!» når du finner det ut. Når du finner ut ditt virkelige livsformål, vil du bare vite det. Du er ikke i tvil. I følge Steve Pavlina er det også en overhengende fare for at du vil begynne å grine. Jeg kan dog ikke huske at dette skjedde meg. Så hvem vet, kanskje jeg har tilgode å finne mitt virkelige überformål enda? Det kan hende, men jeg er uansett ikke langt unna.

Hvis du er blant de som leser mine artikler og er enig, men ikke vet hva du skal foreta deg: Ser du verdien av å vite ditt eget livsformål? Det vil gi deg mer klarhet og til syvende og sist en åpenbaring av akkurat hva du har å gjøre. Jeg garanterer det!

Selv om du er en av de som føler du er på riktig sted i livet, kan det uansett være greit å vite sitt livsformål.

Så her er hva du skal gjøre:

Først av alt, sørg for at du er alene de neste 3-4 timene. Jeg sier ikke at det vil ta så lang tid å finne ut formålet, men når du først finner det ut, vil du trenge den tiden alene til å tenke på, og la deg selv bli inspirert av det du nettopp har funnet ut.

Sørg for å skru av/fjern mobilen og absolutt alle distraherende elementer. Gå ut av Msn, Facebook, alt. Lukk alle programmer på PC’en. Og hvis du liker å skrive for hånd, kan du like gjerne skru av hele PC’en også.

Okey? Alle distraherende elementer fjernet? Tok du ut telefonkontakten også?

…Jeg venter…

*Gjesp*

*Plystre*

*…se på klokken*

Der ja? Er du klar nå?

FINT! :)

  1. Finn frem penn og papir eller åpne et skriveprogram på din PC eller Mac.
  2. Skriv på toppen: Hva er mitt virkelige formål her i livet?
  3. Skriv ned alle svarene du kommer på. Det kan være fullstendige setninger eller bare ord.
  4. Gjenta steg 3 til du får den intense følelsen av «riktighet» som jeg beskrev ovenfor.

Prosessen er den samme som Steve Pavlina benytter i sin artikkel «How to Discover Your Life Purpose in About 20 Minutes«. Personlig har det ikke tatt meg verken 20 minutter eller frembragt tårer i øynene (som Steve sier det skal), men jeg har i hvert fall gjennomført denne øvelsen og spydd ut hundrevis av svar. Jeg husker ikke den nøyaktige setningen jeg til slutt definerte, men den gikk på det samme jeg allerede hadde funnet ut av i forbindelse med starten av Glabladet:

Å vekke den indre storheten i andre, være en inspirasjon, sette et godt eksempel og etterlate en verdifull arv til verden… Eller noe i den dur. Merk at det der ikke var min endelige setning. Jeg finner ikke igjen dokumentet hvor jeg skrev dette ned. Det der var altså ikke konklusjonen min etter hundrevis av svar. Regn med å få en mer velformulert konklusjon for deg selv etter å ha sittet en time med dette. Vær sikker på at hvert ord i din endelige setning føles 100% riktig for deg.

Nøyaktig hvor lang tid og hvor mange svar det trengs vil variere sterkt fra person til person. Jeg satt minst en time, og følte flere ganger for å gi opp. Men plutselig traff jeg en ny tangent som gjorde at det rant ut enda flere svar. Og ved noen av svarene følte jeg at det stemte ekstra bra, så jeg markerte disse. De ga meg hintet til det som etterhvert ble mitt endelige svar. Kanskje vil det ta deg 20 minutter. Kanskje vil det ta deg mer enn en time. Prøv uansett å prioriter tid til dette. Hva er vel en eventuell drøy times investering av tid med tanke på hva du kan få igjen her?

Hvor lang tid det tar vil også avhenge av hvor «sosialt kondisjonert» du er til å tro at formålet i ditt liv er det foreldrene har oppfostret deg til å tro, eller det du har lært på TV. Selv dine egne minner kan forsinke prosessen din. Prøv å tøm deg så godt som overhodet mulig før du utfører denne øvelsen. Jo mindre du «vet» om deg selv på forhånd, jo kortere tid vil det ta, så ikke tenk, bare skriv akkurat det du måtte komme på til enhver tid. Noe vil føles helt rart, andre ting vil føles bemerkelsesverdig riktig. Og hvis du virkelig begynner å gråte: Gratulerer! Du har tydeligvis gjort noe riktig! :)

Jeg håper formuleringen av ditt eget formål vil bringe deg både nytte og klarhet når det gjelder dine valg videre i livet, på alle områder. Hvis du ønsker å dele formålet du kommer frem til i kommentarfeltet, må du gjerne gjøre det – men du er ikke pålagt til det. ;)

Det viktigste er at du nå begynner å danne deg et bilde av hva du har å gjøre her i livet. Hvor godt kommer det ikke til å være å kunne fortelle nøyaktig hva meningen med livet ditt er, hvis noen spør?

Legg igjen en kommentar