Som en oppfølger til de to siste artiklene om hvordan finne muligheter i «dårlige tider» ved hjelp av å finne sitt livsformål, tenkte jeg å skrive litt om hva man skal gjøre videre.
Så du har funnet ditt livsformål. Du har fått et godt svar på spørsmålet «hvorfor er jeg her?». Du har funnet ut hva du egentlig burde gjøre, og innser at du sannsynligvis er på feil vei der du er nå. Noen må trykke inn bremsene, og du innser at det er du som er ansvarlig sjåfør.
Men du lever fra lønning til lønning. Hvordan kan du rettferdiggjøre å risikere å miste deler av inntekten når den allerede er knapp fra før? Kanskje har du også en familie å forsørge. Hva med dem? Kan du være så egoistisk at du overkjører dem for at du skal få det som du vil?
En handling som dette kan virke litt egoistisk med det samme. Men innse at dette må til for at du skal få det bedre med deg selv. Får du det bedre, får de rundt deg det bedre. Hva er vel en midlertidig nedgang i inntekten hvis de bryr seg om deg? Hva er vel en midlertidig nedgang i inntekten når du tenker på belønningen du får igjen senere? Ikke la din langsiktige optimisme ødelegges av noen andres kortsiktige pessimisme.
Men du trenger ikke risikere inntekt og hus bare fordi du vil prøve noe nytt. Du trenger ikke gjøre det «the Sindre-way«. Det fins mer forsiktige metoder.
Her er et eksempel på en «smooth» fremgangsmåte, med utgangspunkt i at du har funnet ditt livsformål og vet sånn ca. hva du vil:
- Finn en måte å forfølge lidenskapen din, gjerne bare deltid.
- Finn en måte å skape brukbar verdi til andre gjennom din lidenskap.
- Ta betalt for verdien du tilbyr.
- Gli over til din nye karriere på fulltid.
- Bruk målsettinger, affirmasjoner og Law of Attraction for å gjøre det mulig.
Ytterlige eksempler på det ovenforstående finnes i de over 200 gratis artiklene i Glabladets arkiv. Og hvis du fortsatt føler deg litt maktesløs eller usikker på å «klare det»; husk på at så godt som alle suksessfulle mennesker en gang sto på bar bakke. Det handler om å ta et valg og å holde seg til det. Du må regne med å jobbe hardt, men husk at når du gjør noe du elsker, vil det ikke føles som en «jobb».