Hvordan Glabladet gjorde meg til en vellykket blogger

[Dette gjesteinnlegget er levert av Aksjebloggen.]

Med tusener av lesere som strømmer til for å lese Aksjebloggen, en andreplass i en rangering over Norges beste økonomiblogger (av Cision) og med annonsekroner tikkende inn på konto er det litt underlig å tenke tilbake på hvordan det hele startet. For jeg var alt annet enn en blogger da Aksjebloggen så dagens lys en vinterkveld i 2010.

Aksjebloggen ser dagens lys

Som livet ellers var det rene tilfeldigheter at jeg snublet over idéen om å ha en egen aksjeblogg. Ikke hadde jeg blogget før, og mitt syn på bloggverdenen var nok relativt rosamalt av alle disse jentebloggene som dominerte bloggeverdenen. Det var inntil Glabladet dukket opp på skjermen min. Etter å ha lest innlegg opp og innlegg ned ble jeg overbevist og idéen min vokste og begynte å krible helt ut til fingerspissen. Jeg meldte meg på bloggerkurset til Sindre (Det oppi høyre hjørne der ja) og da var det gjort. Det var ingen vei tilbake. Allerede etter å ha mottatt første e-post var jeg solgt og domenet og hosting var kjøpt. Og siden jeg ikke klarte å vente helt på resten av e-postene hadde jeg også en nærmest ferdig og komplett blogg i løpet av kvelden (og natten). Det var ikke enkelt å legge seg den natten, da jeg klødde i fingrene etter å sette alle idéene mine ut til verden.

Jeg oppdaget imidlertid raskt at det var mange utfordringer så lå å ventet og lusket på en stakkars fersking av en blogger. Men med så mange gode råd, tips og guider som var å finne på Glabladet så brukte jeg minimalt med tid på å løse disse. Utfordringer som jeg gjerne ellers ville brukt lang tid på å finne ut av selv.

Aksjebloggen vokser

Aksjebloggen ble ingen umiddelbar suksess. Med en liten nisje og relativt liten målgruppe skulle det vise seg å være vanskelig å vinne nye lesere, men en ting la jeg merke til, jeg hadde evnen til å holde på faste lesere. Det var tydelig at jeg gav noe verdi og at leserne følte at dette var noe de ville lese mer av. Her lærte jeg også mye av Sindre gjennom Glabladet. Hvordan holde motivasjonen oppe, hvordan levere verdi og beholde lesere og hvordan prioritere kvalitet over kvantitet. Jeg lærte også at tålmodighet var nøkkelen til å lykkes. Andre personer som startet nye økonomiblogger i skyggen av Aksjebloggen gav gjerne opp etter noen måneder, de gikk lei. Jeg gikk aldri lei, jeg elsker å skrive og jeg elsker at noen vil lese det jeg skriver, så jeg fortsatte og det vokste, veldig sakte, men sikkert.

Vellykket blogger og starten på Målbevisst.no

Nå over 2 år etter at Aksjebloggen så dagens lys regner jeg meg selv som en vellykket blogger. Definisjonen kan jo selvsagt diskuteres, men jeg har lyktes med det jeg ville oppnå og vel så det. Bloggen har gitt meg mange flotte kontakter og muligheter, jeg har blitt invitert til ulike arrangementer og intervjuer, fått være redaktør for en større e-bok og til og med fått tilbud om jobb. Selv om det er min egen innsats som har gjort alt dette så er det ikke til å unngå at Sindre gjennom Glabladet på sett og vis har hatt en finger med i dette. Glabladet gav meg det lille ekstra dyttet jeg trengte for å sette min egne idéer ut i verden. Glabladet gav meg også det lille ekstra draget som skulle til for at jeg skulle få idéene mine til å vokse.

Jeg starter nå min andre blogg, en blogg som er et resultat av en idé som har vokst frem over lang tid. Denne har fått det flotte navnet Målbevisst.no. Med den erfaringen og kunnskapen jeg har opparbeidet meg med Aksjebloggen de siste årene, var det å starte en blogg nummer to en lekende enkelt oppgave. Det som første gangen opplevdes som store fjell jeg måtte bestige er nå kun små fartsdumper i veien som knapt legges merke til. Jeg ser frem til å blogge i mange år fremover og er spent på hvilke nye muligheter og idéer som dukker opp på veien. Jammen er jeg glad at jeg snublet over Glabladet den mørke vinterkvelden i 2010.

Så om du ønsker å bli en vellykket blogger, men kanskje aldri har blogget før. Om du ruger på en idé som krever en nettside eller blogg, men du ikke helt hvor du skal starte, så kan jeg virkelig anbefale deg å melde deg på Sindre sitt gratis bloggerkurs!

Mvh

Aksjebloggen og Målbevisst.no

Legg igjen en kommentar