Hvordan hypnotisere andre til å få det som du vil

Forleden kveld så jeg et interessant program med en slags illusjonist og hypnotisør ved navn Derren Brown. Denne mannen er tilsynelatende i stand til å forutsi og kontrollere hvordan mennesker kommer til å reagere, på en måte jeg ikke har sett maken til. Han er en mester i å blande mentale illusjoner og psykologiske knep med villedninger. Derren sier selv at hans nåværende magisjanger mangler en definisjon, mens andre kaller det for «mentalmagi».

For å gi noen eksempler over hva han er i stand til:

 • betale med papirlapper i stedenfor penger
 • få folk til å gi fra seg lommebok, husnøkler, pinkoder, etc, bare ved å spørre
 • få utbetalt vinnergevinst på taperkupongen i hundeløp
 • gjøre seg usynlig
 • forføre en hvilken som helst jente
 • …og utrolig mye mer snacks…

Jeg har faktisk samlet noen videoklipp fra YouTube over noe av dette, så da er det bare å benke seg foran skjermen med popcorn og la seg fascinere:

Den usynlige mannen:

Hvordan få ut gevinst med en taperkupong:

Hvordan betale med papirlapper:

Hvordan forføre pene jenter:

Alt i alt meget fascinerende, og det fikk meg til å tenke på hvorfor jeg ikke valgte å bli magiker selv. Jeg har alltid vært fascinert av generell trylling (hadde det som hobby da jeg var liten), og i de senere årene har jeg vært interessert i hypnose. Hvor kult hadde det ikke vært å påvirke sine omgivelser til å alltid få det som man ville?

Det er riktignok en potensiell mørk side ved dette. I de gale hender kan dette utnyttes til å gjøre etisk uforsvarlige ting. Men for moro skyld og for å dra litt oppmerksomhet i enhver situasjon, med en stor variasjon av triks, hadde dette vært utrolig artig å kunne litt om.

Så av ren nysgjerrighet begynte jeg å gjøre litt research på nettet. Målet var å finne informasjon om hvordan man selv kan begynne å lære seg grunnleggende hypnoseteknikker. Dette er et spennende tema som jeg kan altfor lite om, så det hadde vært artig å få en innføring.

Til slutt fant jeg faktisk noe som virket lovende. Et nedlastbart kurs av en visstnok kjent hypnotisør ved navn Igor Ledochowski, som jeg personlig aldri hadde hørt om. Kurset heter Conversational Hypnosis, og lærer deg «hverdagshypnose» basert på verkene til en av de beste hypnotisørene som noengang har levd: Milton Erickson (1901-1980).

Kurset koster $197, noe som tilsvarer en drøy tusenlapp. Jeg var som sagt veldig interessert, så jeg begynte å gjøre litt research på selvstendige omtaler av dette produktet (og ikke bare de som står på den superlange salgssiden), og etter å ha lest dusinvis av omtaler av både amatører såvel som proffe hypnotisører, er jeg ikke lenger i tvil: Dette er noe av det beste som finnes på markedet i denne sjangeren. Det er visstnok mye «dritt» ute fra før, men denne pakken holder faktisk det den lover. Og selv erfarne hypnotisører sier de har fått en bredere forståelse av hypnose, menneskers atferd osv, av dette kurset.

Conversational Hypnosis

Jeg innser at dette er en god sjanse til å sikre seg en innsikt i et felt som man vanligvis må ha en solid utdannelse, eller punge ut med enorme summer for å lære mer om. Jeg er nesten 100% sikker på at jeg kommer til å kjøpe dette kurset i begynnelsen av neste måned. Og når jeg gjør det, kommer jeg tilbake med en fullstendig omtale og rapport om hva jeg har lært. Samtlige omtaler jeg har lest har vært positive, og alle rapporterer om at de har lært utrolig mye.

Men, hva handler Conversational Hypnosis om? Hva kan man lære av dette? I følge salgssiden kan man bl.a:

 • påvirke hvem som helst til å følge deg
 • få klienter og kunder til å kjøpe fra deg
 • forlange ny respekt fra alle
 • få kolleger til å følge dine forslag
 • få så og si alle til å si «ja»
 • få barna og tenåringene til å adlyde deg
 • få din(e) elsker(e) til å forholde seg lojal(e) ;)
 • …og mye mer

Du kan altså hente frem den lille Derren Brown’en i deg. :) Jeg kunne hatt det mye moro med dette. Jeg gleder meg til å utforske denne pakken selv. Men som Igor selv sier, bør man kanskje ikke vente for lenge med å handle på dette tilbudet, av to grunner:

 1. Når/hvis dette blir kjent for folk med skumle hensikter, vil kanskje myndighetene komme til å gripe inn for å få stoppet det
 2. Hvis dette internettkurset gjør det bra, vil det forbli på markedet, men hvis ikke vil Igor dra det vekk fra markedet for alltid og gå tilbake til å ta seg skamløst betalt for sine personlige timer og private seminarer

Så her bør du egentlig slå til mens du har sjansen. Hvis du er interessert i å lære deg grunnleggende hypnotiske kunnskaper kan dette muligens være den beste startpakken du kommer over. Jeg ser frem til å dykke nærmere inn i dette temaet fremover!

Hva tror du? Hva mener du om hypnose? Har du blitt hypnotisert eller erfaringer med å ha hypnotisert noen? Del gjerne tilbakemeldinger og synspunkter i kommentarfeltet.

Legg igjen en kommentar