Hvordan kan jeg være så positiv hele tiden?

Noen tror at jeg har vært spesielt heldig i livet, siden jeg har så positive holdninger som jeg har. Noen tror at mine positive innfallsvinkler på alvorlige nyheter skyldes en eller annen form for en skummel, sektaktig måte å oppfatte virkeligheten på, religiøs hjernevasking eller bare komplett dumskap. På min side, derimot, stopper jeg aldri å la meg fascinere over hvor utrolig raske folk er til å konkludere, når de i realiteten ikke har noe annet utgangspunkt enn artikkelen de har foran seg.

Jeg har aldri vært religiøs. Ateist eller agnostiker er vel en mer passende beskrivelse. Jeg tror ikke på Gud, men er åpen for det meste. Jeg identifiserer meg ikke med noen form for trossystem. Jeg har alltid vært en ekstrem realist, og tenkt at alt som skjer er tilfeldig. Men i det siste har jeg begynt å skjønne at våre egne tanker skaper den virkeligheten vi opplever. Dette er slett ikke så mirakuløst som det kan høres ut. Det er ganske enkelt sunn fornuft. Hvis du f.eks. oppfører deg på en dominerende og arrogant måte, sannsynligvis uten å være klar over det selv, vil du tiltrekke deg mer «crap», som du forventer. Du vil stadig havne i konfrontasjoner og kommer dårlig overens med mange.

Er du derimot en tvers gjennom snill og omtenksom person, vil du se at folk oppfører seg vennlig mot deg. Ting kommer lettere til deg fordi du ikke er storforlangen. Du ser ikke på livet som en stor utfordring, i motsetning til den skeptiske og arrogante. Man tiltrekker seg altså en virkelighet basert på hvem man er. Hvis du ikke er fornøyd med den virkeligheten du opplever i dag, kan et lite skifte i tankene dine være nok til å forandre alt. Legg bak deg alle tanker om negative ting du har opplevd til nå, og se fremover, aldri bakover. Det som før har føltes som «tiltak» eller «umulig», vil finne en måte å manifestere seg på, hvis du virkelig ønsker det!

Selvsagt vil det forekomme innslag av folk som ikke liker deg selv om du er verdens hyggeligste, eller folk som kommer godt overens med deg, selv om du vanligvis havner i konflikter, men i det store og det hele finnes det altså grunnleggende regler i universet, som sier at «du blir hva du tenker».

Min positive holdning

Men likevel, hvordan kan jeg være så  #%@* positiv hele tiden? Har jeg aldri opplevd motgang i livet? Går ting alltid min vei? Tja. Uten at jeg kommer til å gå i detalj akkurat nå, kan jeg jo si at jeg til stadighet har følt det som om jeg var fanget i en konstant sirkel av uflaks. Jeg har ikke hatt det lettere enn andre. Jeg vil si jeg har levd et under gjennomsnittet godt liv i forhold til de rundt meg. Jeg har alltid følt meg litt utenfor. Men for en god stund siden begynte jeg å tenke helt annerledes. Jeg forstår f.eks. at jeg selv var skyld i alt jeg opplevde, fordi jeg var som jeg var. Det høres kanskje litt brutalt ut, kanskje nærmest litt patetisk enkelt. Men sånn er faktisk virkeligheten. Synd at jeg ikke skjønte dette mye tidligere, men samtidig føler jeg meg heldig som vet dette i en alder av bare 23. Jeg har over halvparten av livet igjen, og herfra kan og vil det bare gå oppover. Mange finner ikke ut om Law of Attraction før de er mye eldre enn meg.

Glabladet er min måte å bidra til verden på. Ved at folk leser på Glabladet, kan det for noen være inngangsbilletten til å komme seg ut av det livet de ikke er fornøyd med, og tørre å trosse Janteloven, tørre å følge drømmene sine, tørre å leve et liv som er dem verdig. Jeg har skrevet flere artikler som omhandler det å starte for seg selv, og kommer til å fortsette med dette. Innse at noe sånt som å starte for seg selv ikke kommer til å bli vanskeligere enn du gjør det til!

Selv om jeg karakteriserte livet mitt som «under gjennomsnittet godt i forhold til de rundt meg», har jeg alltid innsett hvor heldig jeg er som bor i Norge, og aldri tatt de små tingene for gitt. Jeg har rett og slett vært delt på midten, og tenkt at jeg kunne oppleve like mye negativt som positivt, og dermed tiltrukket meg akkurat det. En brennende interesse for musikk har hjulpet til med å holde motet oppe i tunge stunder. Jeg har lært meg dyden av å være tålmodig. Det er kanskje nettopp derfor jeg tør å hoppe ut i et prosjekt som Glabladet, som overhodet ikke lover noen umiddelbar avkastning. Det er kanskje derfor jeg tør å «risikere» en stabil inntekt ved å ikke ha en vanlig jobb. Det er nok ikke bare derfor, men det hjelper.

Ser du hvordan tidligere negative erfaringer faktisk kan virke til din store fordel, når alt ligger til rette for det? I stedet for å klage over det du har opplevd, begynn å snu om på tingene. Mest sannsynlig har dette gjort deg sterkere på visse områder, noe som kanskje kan komme godt med i en eventuell business?

Min positive vinkling av nyheter

Måten media skriver om nyheter på er svært ofte negativt vinklet, og man sitter som leser/seer/lytter og føler at verden er et skrekkelig sted hvor mange galninger løper løpsk og begår grufulle handlinger. Ja, selvsagt skjer det sånt, men det skjer også utrolig mye, ja, faktisk mye MER positivt i verden. Grunnen til at dette ikke kommer i nyhetene er at det ikke appellerer til folks frykt, og dermed ville aviser og nyhetsformidlere gått konkurs hvis de skulle fulgt min prosedyre. Dessuten – fryktbaserte nyheter er faktisk det folk flest vil ha! Det betyr ikke nødvendigvis at de godter seg over at det skjer fryktelige ting, men de krever å få dekket «det som skjer», og «det som skjer», som er «verdt å skrive om», er som oftest negativt ladede nyheter. Det er ikke helt media sin feil at nyhetene er som de er, det er faktisk oss. På denne måten har vi selv laget vår egen kontinuerlige påminnelse om hvilke fryktelige ting som har skjedd i verden siden sist, og vi får dosen vår hver dag.

Hvis man derimot skal lykkes her i livet – og først vil jeg presisere at «lykke» er et individuelt begrep som forskjellige folk tolker på forskjellige måter – men, hvis man er på et stadie i livet hvor man føler at ting kunne vært bedre, har jeg forstått såpass at det vil hjelpe å slutte å fokusere på negative ting. Frykt avler frykt, på samme måte som fred avler fred. Det vi tenker, observerer og bruker energi på hver dag, vil vi se mer av i våre liv. Det er derfor Glabladet fremstår på den måten det gjør; tilsynelatende naiv for enkelte, «det blir jo for dumt å tolke alle nyheter positivt og late som at negative ting aldri skjer». Jeg skjønner tankegangen, og jeg hadde denne diskusjonen med meg selv flere ganger før jeg startet Glabladet. Hvordan vi tolker ting er og blir opp til hver enkelt. Noen vil derfor se rødt når de ser at jeg skriver om en tragisk sak på en positiv måte. Men jeg gjør dette altså som et ledd i en omfattende plan jeg har for at hele Glabladet skal fremstå som en kilde til positivitet, inspirasjon og selvutvikling, for å kunne bidra så godt jeg kan til mine lesere med å få dem til å leve et bedre liv.

Så i stedet for å gjøre motstand når jeg gjør noe så avskyelig og flåsete som å se det positive i selv de mørkeste sakene, håper jeg du kan forstå at jeg egentlig bare utfordrer deg til å tenke annerledes. Jeg er ikke noe annerledes enn deg bare fordi jeg tenker positivt om en sak du bare ser det negative i. Jeg er ikke engang et medlem av noen religion eller skummel sekt som skal prøve å hjernevaske deg til å tro på mirakler. Jeg sier simpelthen, med artiklene på Glabladet, at: Du skaper din egen virkelighet basert på hva du tenker og føler. Vil du komme deg ut av din nåværende situasjon, forteller jeg deg at du kan klare det. Men det kan muligens kreve et massivt skifte i din tankegang.

Så for all del: Erkjenn det negative og tragiske i enhver sak. Men dvel ikke for mye ved det. Når du begynner å se de positive sidene, vil du etterhvert begynne å se mer positive resultater i ditt eget liv, fordi du har gjort et skifte i din tankegang til å tenke mer positivt. Og likt tiltrekker seg likt.

Derfor.

Legg igjen en kommentar