Hvordan lage en fanside for bloggen din på Facebook

(Denne guiden kan også brukes hvis du vil opprette andre sider på Facebook enn nødvendigvis for en blogg – det er samme fremgangsmåte, bare andre detaljer som må fylles ut underveis.)

I tillegg til å være et nettsamfunn hvor man kan holde kontakten med sine nærmeste venner, tilbyr også Facebook en del muligheter for oss som vil markedsføre noe. Man kan annonsere, men det koster penger. En gratis mulighet jeg nylig benyttet meg av, var å lage en egen side for Glabladet på Facebook.

Jeg vet ikke enda hvor mye dette vil ha å si for besøkstall, trafikk osv, men det virker fornuftig for meg å benytte seg av de muligheter man har tilgjengelig, når man driver med sånne ting som jeg driver med. :)

Har man opprettet en side på Facebook kan man også benytte seg av en del nyttige funksjoner:

 • Du kan opprette en «beundrerboks» som du limer inn på bloggen/hjemmesiden din, som reklamerer for siden din på Facebook og som viser bilder av tilfeldig utvalgte tilhengere
 • Når du får 25 tilhengere kan du lage din egen URL som ser slik ut: http://www.facebook.com/dinblogg (ganske stilig, eller hva?)

Steg 1: Opprette siden

Så, vil du også ha en side på Facebook? Det er veldig enkelt! Slik gjør du:

 1. Logg inn på Facebook.
 2. Gå til http://www.facebook.com/pages/ og trykk på «Opprett en side»-knappen.
 3. Velg deretter «Merke, Produkt eller Organisasjon og velg «Nettsted» fra rullegardinmenyen.
 4. Skriv inn navnet på siden. (VIKTIG: Pass på at du velger et navn du er fornøyd med på langsiktig basis. DU KAN IKKE FORANDRE NAVNET SENERE!! Dette fikk jeg bittert erfare da jeg, naiv og uvitende, «gikk ut fra» at dette skulle gå an, så jeg skrev bare «Glabladet». I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde skrevet «www.Glabladet.no» og dermed gjort utenforstående folk oppmerksomme på at Glabladet er en nettside. En liten detalj, men som kan ha mer å si enn man tror.)
 5. …og følg instruksene videre, som å laste opp et bilde, skrive litt info om siden din og begynne å invitere venner.

Pass på å ikke velge for mange venner på en gang når du skal sende forespørsler. På mitt første forsøk valgte jeg alle vennene mine (og man må klikke manuelt på hver enkelt, så det tok sin tid), men guess what: Ingen forespørsler ble sendt. På mitt neste forsøk valgte jeg derfor bare noen få av gangen (3-4 forbokstaver om gangen skulle gå greit), og da gikk det bra.

Forvent heller ikke at alle kommer til å bli tilhenger. Noen av de jeg var mest sikker på skulle bli tilhengere, sa nei, mens noen av de jeg var i tvil om, sa ja… Så belag deg på overraskelser…!

Steg 2: «Beundrerboks» (ikke døpt av meg)

«Beundrerboks» er faktisk Facebooks eget navn på det som på engelsk heter «Fanbox». Dette er boksen du limer inn på din egen blogg for å vise at du har en fanside med aktive tilhengere på Facebook.

Eksempel:

 1. Klikk her: http://www.facebook.com/facebook-widgets/fanbox.php
 2. Velg om du vil inkludere tilhengere og Facebook-logo i boksen din.
 3. Har du Blogger eller Typepad følger du knappene for disse. Har du WordPress trykker du på «Other».
 4. Markér koden og kopier den inn på ønsket plassering i themet ditt. (Kan være for avansert for nybegynnere, men henvend deg til et skikket forum e.l. for spesifikk hjelp.)
 5. Det kan også hende du vil «kundifisere» koden for å passe bedre inn på nettopp din nettside. Det gjorde jeg. Igjen bør du henvende deg til profesjonelle hvis du ikke vet hva du driver med.

Steg 3: Din egen URL

Du må vente til du har 25 tilhengere før du kan få din egen URL på Facebook. Du vil altså få en URL som ser slik ut: http://www.facebook.com/dinblogg. Om dette kan ha noe å si for søkemotorene vet jeg ikke, men mest sannsynlig har det det. Uansett så er det greit å «sikre» seg sitt eget navn her, før noen slemminger med skumle hensikter skulle gjøre det på din bekostning.

 1. Følg denne linken: http://www.facebook.com/username/
 2. Pass på å ikke bytte navn på profilen din, så klikk på «Velg brukernavn for your Pages» (du må jo bare elske Facebooks «norskelsk»)
 3. Igjen, pass på å skrive navnet nøyaktig som du ønsker det, fordi dette kan ikke endres senere.

Nå skulle du være godt rustet til å opprette din egen side på Facebook, og et steg videre på veien mot stjernene!

Og hvis du liker å få servert tips og guider som dette og vil hjelpe meg i mitt mål om å få 100 tilhengere innen slutten av januar hadde jeg satt stor pris på om du ble med i Glabladets fangruppe på Facebook! Takk for støtten! :)

Legg igjen en kommentar