Hvordan legge til en Facebook «Liker»-knapp på WordPress-innlegg

Du har sikkert sett den. Jeg vet jeg har sett den. Facebooks «Liker»-knapp har invadert bloggverden. Mye tyder på at Facebook er i ferd med å ta over hele internett. Men jeg overlater konspirasjonsteoriene til noen andre og viser deg herved hvordan du enkelt kan legge til en Facebook «Liker»-knapp på alle dine WordPress-innlegg.

Dette er en nyttig funksjon som tillater deg å «like» alle innlegg du kommer over, sånn at dine venner på Facebook kan se at du har likt de postene du har likt. Leser du noe bra et sted, er det verdt å trykke på «Liker», sånn at dine Facebook-venner også kan lese det. Tittelen på innlegget vises på siden din når du «liker» det, med link direkte tilbake til innlegget.

Dette er en mye enklere måte å «anbefale» et innlegg på. Før måtte man trykke på «Del på Facebook»-knappen som gjorde at et eget vindu poppet opp med artikkelbilde, utdrag fra teksten samt mulighet for å legge til dine egne kommentarer. Du kan fortsatt bruke denne funksjonen til de superdupergeniale ultramegakule innleggene du kommer over, men hvis du foretrekker den enklere måten, kan du bare trykke «Liker» og – så sant du er pålogget Facebook – automatisk få det postet på veggen din. Det er en mer diskret måte å «dele» noe på og tar mindre plass på veggen din.

Dette gjør du:

(Merk: Facebook tilbyr en kode for denne funksjonen, men den virker ikke på blogginnlegg, så ikke bruk den. Koden i dette innlegget er en modifisert versjon, laget av Ruhani Rabin, designet for WordPress.)

  1. Åpne single.php i themet du bruker og let etter the_content().
  2. Kopier denne koden og lim den inn enten like før eller like etter the_content() (avhengig av om du vil ha «Liker»-knappen på begynnelsen eller slutten av innlegget).

Du kan gjøre små forandringer i koden hvis du vet hva du gjør. F.eks. kan du forandre teksten på «Liker»-knappen til «Anbefal» ved å forandre «action=like» til «action=recommend«. Oversettelsen skjer automatisk dersom du har Facebook på norsk.

Håper dette kan hjelpe deg med å implementere Facebooks «Liker»-knapp på innleggene dine. ;)

Flere ressurser:

Legg igjen en kommentar