Hvordan oppnå resultatene du ønsker

Må man virkelig være i en tilstand av flytende hyperaktig energi for å oppnå det man ønsker? Du har sikkert sett på motiverte selvhjelpsguruer som Tony Robbins og tenkt at for å oppnå noe, er det energi som gjelder. Det gjelder å pumpe seg opp og være på et energinivå du bare kunne fått av å styrte 10 bokser Red Bull.

Sannheten er at med mindre det er naturlig for deg å være i en tilstand hvor du har et høyt kontinuerlig energinivå, så vil det bare stresse deg ytterligere å prøve å komme til den tilstanden. Dette gjelder alle områder av livet hvor du prøver å oppnå noe.

Hvis du prøver å fremtvinge noe, vil det aldri komme til deg, fordi det er unaturlig. Du vil alltid komme lengre ved å være i en avslappet mental tilstand hvor du stoler på at ting vil gå bra, enn ved å prøve å fremtvinge en god tilstand. BusinessInspirasjonInternettmarkedsføringJobb & KarriereLaw of AttractionPengerProduktivitetSamlivSelvutviklingSjekking & DatingSuksess,

Selv om dette virker som komplisert mental masturbasjon bør du finne deg i en situasjon hvor du ønsker å oppnå noe, og tenke: «Vel, jeg har tatt steget for å chille og føle meg avslappet», og føle at byrden av bekymring løfter seg fra dine skuldre. Du kan slappe av vel vitende om at det ikke er noe å bekymre seg for.

Dette står i kontrast til mange tips som går på at du må komme inn i en «energisk, flytende tilstand» hvor du blir en magnet som tiltrekker deg alt du ønsker deg… Du kan alltid tiltrekke deg det du ønsker deg, men du risikerer å arbeide i blinde hvis du tror du «må» komme deg til et energinivå som uansett ikke er naturlig for deg.

Den ideelle tilstanden er altså en tilstand av avslappethet. IKKE en energisk tilstand.

Dette er den gamle «oppnå mer ved å gjøre mindre»-fremgangsmåten som jeg også har skrevet om før. Klart, du vil generere oppmerksomhet hvis du er superenergisk, men i underbevisstheten til oss andre som observerer deg, vil vi registrere en som kompenserer for mangel på selvtillit, som tror han «ikke er nok» til å begynne med. Var det dette signalet du egentlig ville sende ut?

Joda, du vil få reaksjoner, og det kan til og med være morsomt og underholdende for de rundt deg, før det eventuelt blir plagsomt. Men det du egentlig signaliserer er: «Vær så snill og la meg få bekreftelse på egen eksistens«.

Forenklet, rolig avslappet-tilstand vil kanskje ikke få like mye oppmerksomhet, men det vil generere langt mer suksess på sikt. Energisk tilstand vil skape reaksjoner, men sjeldent følge opp med skikkelig suksess. Årsaken til dette er at når man ikke belager seg på reaksjoner for å bekrefte at man er «nok», vil man fremstå rolig, avbalansert og naturlig tiltrekkende, for å bruke det uttrykket. Mens derimot de som benytter seg av tvungen energisk tilstand og «se på meg»-situasjoner, stoler ikke like mye på seg selv og er derfor ikke like naturlig appellerende.

Johnny Depp er et eksempel på en mann som alltid ser avslappet ut, til tross for at vi alle vet at han kan få (og allerede har) alt han kan ønske seg. Johnny Depp trenger ikke bryte ut i spontane ablegøyer for å tiltrekke seg oppmerksomhet… Med mindre han er Jack Sparrow, selvfølgelig. :P

En annen ting er at høyt energinivå er vanskelig å opprettholde, noe som medfører at momentumet fader vekk. Har du derimot en avslappet tilstand kan du progressere og bygge momentum underveis.

Det skal likevel sies at energisk oppførsel har sin plass; noen ganger kan man bruke det til å komme gjennom likegyldighet og komme seg videre, og dermed bli mer avslappet igjen.

Så, hvordan kan man fremstå som rolig og avbalansert hvis man vanligvis er litt nervøs? Øv deg litt før det virkelig gjelder. På dette stadiet kan du gjerne være energisk og pumpe deg opp hvis det føles riktig, men husk at når det virkelig gjelder, er målet å være avslappet og rolig. Ikke fremstå som en som prøver for hardt. Det gjelder ganske enkelt å bare øve litt før det virkelig gjelder. Noen trenger kanskje 5 minutter på å øve, andre trenger flere timer. Men med trening så vil det trengs mindre og mindre.

For å klargjøre: Bruk høyt energinivå til å komme i den avslappede tilstanden. Ikke bruk høyt energinivå når det virkelig gjelder, f.eks. når du skal gi en presentasjon, sjekke jenter på by’n eller inngå en potensiell businessavtale. Høyt energinivå når det virkelig gjelder vil faktisk bare føre til mer engstelse og usikkerhet fordi det er vanskelig å opprettholde, fordi det i utgangspunktet var «falskt». Engstelse er det motsatte av avslappethet, så dette er åpenbart det motsatte av en god tilstand.

Fra et sted av total avslappethet har du en solid plattform til å uttrykke deg som du ønsker, og økt sjanse for å få de resultatene du ønsker. Du kan være avslappet og uttrykke deg selv med lav energi, eller avslappet og uttrykke deg med høy energi. Avslappethet som den grunnleggende tilstanden betyr at du står fritt til å uttrykke deg på en hvilken som helst måte, til enhver tid du vil.

Når du har full kontroll over dine følelser kan du inspirere akkurat den følelsen du vil hos de rundt deg til enhver tid. Det er du som har kontroll og det er du som vil bli ansett som den med høyest verdi, hvis du gjør dette riktig.

Hvis alt dette ble litt mye å ta inn, har du to valg:

1) Les innlegget om igjen til det sitter.
2) Tenk på Johnny Depp… ;)

Legg igjen en kommentar