Hvordan penger fungerer

Alle elsker å snakke om å tjene penger, men få innser at hemmeligheten til å tjene penger ikke har noe med penger å gjøre, men med katter. Ja, du leste riktig, og nei, jeg går ikke på stoff.

Den viktigste faktoren for å tjene penger er å forstå hvordan penger fungerer. Jeg snakker ikke om matematikk eller kompliserte finansgreier, men om den fundamentale grunnen til hvorfor penger blir utvekslet mellom parter. Så, for å bruke katteeksempelet:

Penger er som en katt. Hvis du jager den, vil den unngå deg. Den vil gjemme seg for deg, klatre opp i treet, søke dekning oppå kjøleskapet, forsvinne i buskene, you name it. Hvis du jager den rundt, vil den unngå deg som pesten. Penger fungerer på samme måte.

Så, hva hvis du fokuserer på det som tiltrekker katten? Hvis du sitter på sofaen med en gigantisk boks med tunfisk, gjett hvem som kommer og sitter seg i fanget ditt med tunfiskformede pupiller? Katten! Hvorfor? Fordi katten oppfatter at du har noe den vil ha.

Penger oppfører seg på nøyaktig samme måte. Penger utveksles mellom parter når den ene parten oppfatter at den andre parten har noe av verdi. Det er dette som får folk til å ville åpne opp sine lommebøker/vesker/kortholdere og gi den andre parten penger: Når den andre parten har noe de trenger eller ønsker.

Alt koker ned til følgende:

Hvis du vil tjene penger, er du nødt til å skape verdi.

Hvor mange ganger har du hørt noen si: «Vet du hva, jeg kunne virkelig tenkt meg å skape noe verdi!»? Neppe så ofte, om enn i det hele tatt. Jeg kan ikke huske å ha hørt det selv engang. Det eneste jeg hører er: «Jeg vil tjene penger!», «Hvordan kan jeg tjene mer penger?», «Jeg vil bli millionær!», etc, etc, bla bla bla. De snakker alle om penger, men ingen snakker om å skape verdi.

Så snart du har verdi i din besittelse, vil pengene komme din vei. Dette er vanskelig for mange å forstå, og de som ikke forstår det, er alltid blakk – fordi de fokuserer helt feil.

For å ta et eksempel; her er en tusenlapp:

Hva hvis jeg fortalte deg at min nye business solgte tusenlapper for 500 kroner? For 500 kroner får du den tusenlappen ovenfor. Værsågod.

Ville du slått til på det tilbudet? Sannsynligvis, sammen med alle andre på jordens overflate. Hvis det var dette som var businessen min, ville jeg hatt en kø utenfor døren som strakk seg sånn ca. jorden rundt. Hvorfor? Fordi det er en klart definert verdi. Folk oppfatter verdien og sier til seg selv: «Wow, for kun 500 kroner får jeg 1000 kroner i verdi, hallelujah, Sindre er den nye Jesus!»

Og det, min venn, er essensen av å tjene penger. Det var så klart et oversimplifisert eksempel, men det gjelder likefullt i enhver «deal» hvor du har gitt penger for noe i hele ditt liv (med mindre du har blitt svindlet, selvfølgelig.)

Hvis du vil tjene penger, slutt å tenke på å tjene penger og begynn å tenk på verdiligningen. Hvor stor verdi har du skapt, hva er verdien din verdt og hva kan du selge den for, sånn at kjøperen sitter igjen med en bedre verdi enn beløpet som ble betalt? Hva har du å tilby til verden som vil få folk til å gi deg penger?

Still deg selv disse spørsmålene, sånn at du unngår å sitte og si: «Jeg vil tjene mer penger!», og heller oversetter det til essensen av å tjene penger, som er: «Jeg vil skape verdi.» Det er det pengetjening handler om; å overbevise noen til å gi dem til deg.

Konklusjonen er altså at hvis du vil tjene mer penger, må du begynne med å skape mer verdi. Det som vil skje er at pengene vil begynne å komme til deg, fremfor at du trenger å jage dem, som en katt.

Legg igjen en kommentar