Hvordan se blokkerte videoer på YouTube

Som nybakt überfan av Breaking Bad, har det mer enn én gang irritert meg at mange av videoene de deler via Facebook-siden er blokkert i Norge. Jepp, en eller annen klovn i YouTube har funnet ut at det er en god idé å prøve å begrense internett. :roll:

For, du har sikkert opplevd det, du også: Å glede seg til å se en eller annen musikkvideo eller whatever, bare for å bli møtt av en beskjed a’la: «Videoen omfatter innhold fra [whatever] som har blokkert den i landet ditt på grunnlag av opphavsrett.» 😈

Dette begynte etterhvert å skje såpass mange ganger, at de resterende hjernecellene jeg har igjen etter de siste helgenes fuktige byturer så sitt snitt til å finne ut om det fortsatt var noen kreative evner igjen å oppdrive.

– «Ah, let’s Google it!», var beskjeden hjernen sendte fingrene mine, som entusiastisk tastet inn: «how to watch youtube videos not available in your country».

…And so I did!

Det er jo såre enkelt å unngå disse sperrene, akkurat som det var såre enkelt å unngå de håpløse «mp3-sperrene» på CD’er som sikkert ingen husker fordi de ga det opp like fort som det kom, fordi de fant ut, som alle alltid finner ut, at det ALLTID finnes måter å omgå begrensningene på.

– «Det du prøver å stoppe, vil du se mer av.» ~ Basic Law of Attraction

Men okey, nok rambling fra meg.

Jeg kom over to løsninger:

  1. Installer en utvidelse som heter ProxTube på Firefox eller Chrome. Dette skal automatisk «un-blokkere» de sperrede videoene når du prøver å se dem på YouTube. Jeg opplevde dog litt problemer med denne løsningen da videoene begynte med en reklamesnutt; det var ikke alltid at jeg ble sendt videre til selve videoen etterpå, og jeg måtte som regel prøve noen ganger (og se 3-4 reklamefilmer i sin helhet) før det endelig virket. Litt slitsomt.
  2. Bare bruk www.UnblockYouTube.us. Det er denne løsningen jeg bruker. Man bare kopierer inn URL’en for den gjeldende videoen man vil se, og voila! Man unngår til og med reklamene på denne måten. Woop-dee-fucking-dooh! :)

Nå er det jo ikke sikkert at noen av disse metodene varer evig, så hvis du leser dette i år 2057 kan det jo hende du støter på problemer. Da vil jeg råde deg til å Google søkefrasen jeg ga deg lenger oppi her. Ja, hvis Google fortsatt eksisterer da – det kan jo hende de har skiftet navn til Googleplex innen den tid.

Så da er det bare å benke seg foran PC-skjermen i kveld, med en pose popcorn, mens du nyter fri tilgang til alle de goodies’ene de prøvde å forhindre deg i å se, mens du tenker «Haha, suckers!!» 😎

Legg igjen en kommentar