Hvordan sikre regelmessige innlegg til bloggen din i år

Selv om «av og på-blogging» kan fungere, er det mange gode grunner til å ha en jevn og stabil flyt med oppdateringer på bloggen din, spesielt når den er ny. Det er bl.a. bra for søkemotorene, fordi «robotene» oftere kommer innom og sjekker etter innhold, noe som gir deg raske og gode plasseringer på sikt… Og det er ikke minst bra for leserne, som vet noenlunde hva de kan forvente med tanke på postingsfrekvensen.

Det er ikke så viktig om du poster ett innlegg i måneden, ett innlegg hver dag, eller to innlegg i uken, så lenge du holder deg til frekvensen du setter. Spesielt i oppstartsfasen er dette langt viktigere enn når bloggen er veletablert og besøkes av tusenvis av lesere pga. et massivt arkiv.

Samtidig er mange opptatt med jobb, aktiviteter og diverse forpliktelser, og opplever at bloggen etterhvert får lavere prioritet enn hva som sunt er, med tanke på å tjene penger på blogging samt opprettholde interessen til leserskaren.

Her er et forslag (og det er ikke rakettforskning):

Hva med 3 innlegg i uken?

Jeg fant nylig ut hvor mange innlegg jeg har postet hvert år på Glabladet:

  • 2008: 207
  • 2009: 192
  • 2010: 86
  • 2011: 101
  • 2012: ~144 (?)

3 innlegg pr. uke tilsvarer 12 pr. måned, som tilsvarer 144 pr. år. Hvis jeg skulle prøvd på dette i år, ville jeg vært mer produktiv enn de to foregående årene. 3 innlegg pr. uke er overhodet ikke et stort tall… Men det er i det minste konsistent. Det burde være mulig for folk med masse rare forpliktelser å implementere dette, så sant man faktisk har en interesse for det bloggen dreier seg om.

Jeg skal prøve dette i 30 dager og oppfordrer deg til å gjøre det samme. Hvis det etter 30 dager føles som noe du fint kan fortsette med, er det bare å holde det gående så lenge du vil. Jeg tenker meg f.eks. å sette av én dag i uken til å skrive de 3 innleggene, for så å poste dem jevnt utover. Noen uker blir det kanskje flere innlegg. La oss si jeg har skrevet 3 for en uke, men plutselig får en sponset omtale… eller jeg plutselig blir inspirert til å skrive noe jeg kommer til å tenke på… Da kan det bli 4 og 5.

På denne måten vil antall innlegg pr. måned ligge på ca. 12, men aldri mindre enn 10 (hvis jeg skulle slække litt en uke) og trolig ikke mer enn 19. How’s that for consistency?

Dette er en aldri så liten «utfordring» for min spontanitetsbaserte personlighet. Jeg innfører frivillig en slags rutine, eller et ritual… Men jeg vet at dette enkelt skal kunne la seg gjøre, selv for meg. Jeg håper dette kan være en inspirasjon for andre bloggere som ønsker å bli mer konsistent med postingsfrekvensen.

Legg igjen en kommentar